Hyppää pääsisältöön

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestarin Fuck It, I'm Young -teema kokoaa Z-sukupolven ilot ja surut

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään 14.–24. syyskuuta. Yksi kiinnostavimmista teemoista on Fuck It, I'm Young.

Fuck It, I'm Young -teeman alle on koottu nuoruutta eri näkökulmista käsitteleviä elokuvia.

Esimerkiksi _All This Panic _kertoo teinityttöjen elämästä. Elokuvassa newyorkilaistytöt ovat kiinnostavia nimenomaan ajatustensa vuoksi. Päähenkilöitä seurataan poikkeuksellisesti useamman vuoden ajan kotona, kaduilla ja kotibileissä.

Beach Rats -leffassa puolestaan nuori mies etsii omaa tapaansa rakastaa Brooklynin yössä. Töitä, koulua tai tavoitteita ei ole, ja huumeet, huono seura sekä salaiset tapaamiset vanhempien miesten kanssa täyttävät päivät.

Chicagoon sijoittuva They käsittelee identiteettikysymyksiä. Leffan päähenkilö J on 14-vuotias nuori, joka on käyttänyt kahden vuoden ajan murrosikää viivästyttävää lääkitystä. Sukupuoli-identiteettiään pohtivan nuoren on terveydellisistä syistä lopetettava lääkkeen käyttö ja tehtävä päätös hormonihoidoista.

Muunsukupuolisuutta käsitellään harvoin elokuvissa. Leffa on hyvin ajankohtainen nyt, kun Trumpin hallinto polkee sekä transihmisten että maahanmuuttajien oikeuksia.

Katso koko ohjelmisto täältä.

Yle Teema näyttää R&A-elokuvia

Myös R&A:n yhteistyökumppani Yle juhlii 30-vuotiasta festivaalia. Yle Teema esittää 13.–23. syyskuuta festarihittejä vuosien varrelta. Mukana ovat muun muassa festarille nimen antanut Rakkautta ja anarkiaa (1973), vuoden 1991 festivaalilla kohahduttanut The Reflecting Skin – Lapsuuden loppu (1990), viime vuoden suosikki Les Cowboys sekä Andrei Zvjagintsevin Leviathan.

Lisäksi Elävä Arkisto esittää ikimuistoisia hetkiä R&A:n historiasta. Yle isännöi festivaalilla myös ilmaisia keskustelutilaisuuksia R&A-vieraiden kanssa Dubrovnikin lavalla Helsingin keskustassa 19., 21. ja 22.9. R&A:ssa esitetään myös myöhemmin Yle TV1:llä ja Yle Areenassa nähtävä Leea Klemolan ja Kaarina Hazardin kolmiosainen tv-sarja Myrskyn jälkeen.

Lähde: Rakkautta & Anarkiaa