Hyppää pääsisältöön

Tekniikka muuttaa ihmistä

Tekniikka muuttaa elämäämme. Olemmeko varautuneet muutoksiin?
Minkälaisen roolin robotit saavat tulevaisuudessa? Tekniikka muuttaa elämäämme. Olemmeko varautuneet muutoksiin? yle tv1

TV1 tiistaista perjantaihin 5. - 8.9.2017 klo 18.30 - 19.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 9.30
Yle Areenassa 30 päivää

Tekniikka mullistaa elämäämme nopeaa vauhtia. Olemmeko varautuneet mahdollisuuksiin, joita teknologia tarjoaa? Tiedostammeko mahdolliset uhat?

Norjaisen dokumenttisarjan aloitusjaksossa tutustutaan uudenlaiseen matkustamiseen. Autot, lentokoneet ja junat ovat jo vanhaa tekniikkaa. Kuinka ihminen voisi siirtyä tulevaisuudessa kaupungista toiseen äänen nopeudella?

Nykyään netissä viihdytään kellon ympäri. Siellä twiitataan, snäpätään, pelataan, lasketaan askeleita ja luetaan uutisia. Monet yritykset ovat kiinnostuneita näin syntyneestä datasta. Sarjan toisessa osassa selvitetään, onko yksityisyytemme jo mennyttä?

Tuijotamme nykyään usein laitteiden näyttöjä silloinkin, kun voisimme luoda muistoja läheistemme kanssa. Tämä voi haitata lapsen kehitystä. Kolmannessa jaksossa kysytään, voidaanko ihmismieltä kehittää tulevaisuudessa teknisten laitteiden avulla?

Yhä suurempi osa työstä siirtyy lähivuosikymmeninä robottien ja tekoälyn tehtäväksi. Sarjan päätösjakso pohdiskelee, onko se hyvä vai huono asia? Tarvitseeko meidän edes tehdä työtä, jos robotit voivat tehdä sen puolestamme?

Teknologien som forandrer oss. Tuotanto: NRK, Norja, 2016. Dokumenttisarja on esitetty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla kesällä 2017.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.