Hyppää pääsisältöön

15. Kuva keittiön pöydältä

Muistisairaan ihmisen muistilappuja itselleen.
Muistisairaan ihmisen muistilappuja itselleen. Kuva: Yle / Kirsi Kukkurainen olen joissain

Kuva on otettu 28.8.16 Alzheimeriä sairastavan äitini keittiön pöydältä. Hän oli silloin 71 vuotias.

Rajasin kuvaa, koko pöytä oli täynnä lappuja. Äitini oli lähdössä ystävänsä kanssa lomalle Kajaaniin Katinkultaan. Äiti muistutteli asiasta itseään. Äidilläni on tuo sairaus ollut nyt 10 vuotta. Hänelle matkat ovat mieluisia. Äitini pärjää ohjausavulla. Lääkkeet oli mukana ja muu tarvittava. Heillä oli ihana viikko Katinkullan mökissä. Paljon ulkoilivat ja marjastivat. Otin kuvan muistoksi, jos tarvitsen sitä edunvalvojaa varten. Edunvalvojat ei aina tiedä mitä muistisairaus on.

Lahjoita muistilappu ja siihen liittyvä tarina!

Muistiliitto tarjoaa vertaistukea muistisairauden kanssa eläville: Vertaislinja-keskustelupalsta sekä -tukipuhelin tarjoavat neuvoja ja tukea vuoden jokaisena päivänä.

 • Paimenessa

  Hetkiä arjesta muistisairaan ihmisen kanssa.

  Pötköteltiin äitin kanssa joulupäivänä aamutirsoilla vierekkäin mun sängyssä. Äiti kysyi: "Pitikö siun käyvä lehmiä paimentamassa?"

 • 16. Aino

  Muistilappuja maailmasta, jossa ei ole lähimuistia.

  Tämä on tyypillinen muistilappu viime viikkojen ajalta.

 • Olen jossain: tv-dokumentti

  Muistisairautta sairastavan Ailin arki on seikkailua

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä miten hallita yhä oudommaksi muuttuvaa arkea.

Olen jossain

Olen jossain: tv-dokumentti

Televisiodokumentissa Olen jossain toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut usean vuoden ajan elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi.

Olen jossain: pienoisdokumentit

Muistisairautta sairastavan Aili Rajavaaran ja hänen tyttärensä Tuulan arkielämää taltioivat pienoisdokumentit kertovat ajanjaksosta, joka sijoittuu vuoroin kotiin ja vuoroin intervalliosastolle. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi.

 • Olen jossain: tv-dokumentti

  Muistisairautta sairastavan Ailin arki on seikkailua

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä miten hallita yhä oudommaksi muuttuvaa arkea.