Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Terveystieto pääkuva

2017 syksy: terveystieto

Terveystiedon yo-koe ja YTL:n hyvän vastauksen piirteet

Harjoittele tekemällä yo-koe

Mitä pidit terveystiedon kokeesta?

Aivan liian vaikea!
59% (1209 ääntä)
Melko vaativa.
28% (579 ääntä)
Juuri sopiva.
8% (153 ääntä)
Pääsee liian helpolla.
3% (58 ääntä)
Ei kovin kummoinen.
2% (34 ääntä)
Ääniä yhteensä: 2033

Oli kyllä hämmentävä koe... Onneks osasin tehä taulukkoja ja onneks ei tullu sen enempää päntättyy pikkujuttuja, ei ois ollu mitään apua. Entiiä mulla oli semivahvat fiilikset täst kokeesta ennen ku menin saliin ja koin olevani ihan ok terveystiedossa mutta nyt on lähinnä kyllä ihan eri fiilis. Toivottavasti meni muillaki huonommi ni saadaan kaikki paremmat numerot XDD

Ihan todella huono koe, ei mitattu terveystiedon osaamista juuri ollenkaan.. Lukeminen ja terveystiedon hallitseminen aineena oli aivan turhaa, yhtä hyvin olisin voinut lukea vähän bilsaa ja historiaa ja sama arvosana..

Nohnoh ei se niin paha koe ollut! Ja lukemisesta oli kyllä paljon hyötyä. Ei aineistossa tietenkään suoraan viitata johonkin mitä on luettu kirjasta vaan sinun pitää etsiä se itse aineistosta ja sitten tuoda se omin sanoin esiin vastauksessasi! :)

Tosiaan, kirjan tiedoilla ei tässä hirveästi pitkälle pötkitty, että lähinnä äikänkirjasta ois ollu enemmän apua. Turhan paljon aineistotehtäviä, eikä esimerkiksi faktatietoja tarvinnu paljon ollenkaan. Ei ollu hyötyä terveyden historian tai kansantautien ulkoaopettelemisesta. Nyt YTL vähän vähemmän psykologiaa vaativia kokeita vaikka terveystieto onkin "monitieteellistynyt". Kyllä kirjasta tuokin tieto.

Lisää kommentteja ja keskustelua kokeesta sivun alalaidassa.

Terveystiedon pisterajat syksyllä 2017

ArvosanaPisteet
L80
E66
M55
C44
B33
A24
i+22
i20
i-16

Terveystiedon yo-koelähetys

Lähetyksessä ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat vastaavat abien kysymyksiin päivän kokeesta ja pohtivat, mitä täydellisiin vastauksiin vaadittiin.
Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntijat: Olli Paakkari
Opettaja: Johanna Sydänmaa
Lukiolainen: Veera Hyttinen

Kommentit
 • 2020 syksy: terveystieto

  Terveystiedon yo-koe ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2020 kevät: terveystieto

  Terveystiedon yo-koe ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2019 syksy: terveystieto

  Terveystiedon yo-koe ja vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2019 kevät: terveystieto

  Terveystiedon yo-koe ja YTL:n hyvän vastauksen piirteet.

  Terveystiedon ylioppilaskoe, ylioppilastutkintolautakunnan hyvän vastauksen piirteet ja Abitreenien yo-koelähetys.