Hyppää pääsisältöön

Kiehtova maailma: Eksoottiset junamatkat

Brittitoimittaja Chris Tarrant tutustuu haastavissa olosuhteissa kulkeviin junareitteihin.
Chris Tarrant vierailee Kwai-joella, jonka yli kulkeva rautatiesilta muistuttaa toisen maailmansodan aikaisista traagisista tapahtumista. Brittitoimittaja Chris Tarrant tutustuu haastavissa olosuhteissa kulkeviin junareitteihin. yle tv1

TV1 tiistaisin 5.9. - 10.10.2017 klo 19.00 - 19.45, uusinta lauantaisin klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Pitkän linjan tv-toimittaja Chris Tarrant matkustaa jälleen junalla maailman haastavimmissa maastoissa. Vuorossa on dokumenttisarjan toisen tuotantokauden kuusi uutta jaksoa.

Brittitoimittaja reissaa Thaimaassa ja Myanmarissa, Andeilla, Venäjällä, Kuubassa, Japanissa ja Kanadassa. Matkallaan Tarrant tapaa paikallisia asukkaita ja tutustuu vieraisiin kulttuureihin.

Sarjan aloitusjaksossa juna vie Bangkokista Mandalayhin. Tarrant pääsee tutustumaan Kwai-jokeen ja "kuoleman rautatieksi" kutsuttuun reittiin, jonka japanilaiset rakensivat radan toisen maailmansodan aikana. Radan rakennustöissä käytettiin sotavankeja ja pakkotyöläisiä.

Chris Tarrant´s Extreme Railways. Ohjaus: Neil Ferguson. Tuotanto: Zodiak Rights, Britannia, 2014.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.