Hyppää pääsisältöön

Kysy Akuutissa terveydestä!

Nainen pitelee käsissään teemukia, missä on sitruunanviipale.
Nainen pitelee käsissään teemukia, missä on sitruunanviipale. Kuva: Yle, Tero Kyllönen Akuutti (ohjelma),tee,sitruuna,teemuki

Kysy mieltäsi askarruttavasta terveysasiasta – asiantuntijat vastaavat Akuutin verkossa.

Milloin flunssan kotihoitokonstit eivät enää riitä? Mistä tunnistaa vaarallisen ripulin? Miten lapsen korvakipua voi hoitaa kotona? Kysy meiltä terveysasioista. Lähetä kysymyksesi alla olevalla lomakkeella tai kirjoita sähköpostia osoitteella akuutti@yle.fi. Me etsimme aiheeseen perehtyneen asiantuntijan ja vastaukset kysymyksiin saadaan Akuutin verkossa.

Lähetä kysymyksesi

Voit halutessasi jättää yllä olevaan kenttään myös yhteystietosi toimituksen käyttöön. Yhteystietoja ei julkaista.

Valitettavasti emme voi luvata vastauksia kaikkiin saamiimme kysymyksiin. Ja muistathan hakeutua kiireellistä hoitoa vaativien terveysongelmien kanssa lääkäriin.


Akuutti – tutkittua tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista. Rohkeita ihmisiä ja inhimillisiä tarinoita. Liity joukkoomme Facebookissa!

 • Akuutin kysely: Riitelevät lapset latistavat lomafiiliksen

  Kesälomassa ärsyttävät eniten riitelevät lapset.

  Ihana, kamala kesäloma! Vaikka lomaa usein odotetaan kuin kuuta nousevaa, saattaa se myös kuormittaa ja nostaa pintaan kielteisiä tunteita. Akuutin kyselyn mukaan suomalaisia ärsyttävät lomailussa eniten riitelevät lapset, loman vähyys ja huono sää.

 • Saako sadesää mielesi matalaksi? Näin sää vaikuttaa sinuun

  Säällä on iso vaikutus mielialaamme.

  Lievimmillään huonoksi koettu sää aiheuttaa mielipahaa ja pettymyksen tunteita lomalaiselle. Joillakin sää voi vaikuttaa jopa terveydentilaan. Ihmisten kokemukset säästä ovat todellisia, mutta onko asiasta tutkimustietoa? Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Timo Partonen vastaa kysymyksiin.

 • Asenne ratkaisee! – Sääriproteesi ei hidasta 3-vuotiaan Luca-Emilin menoa

  Luca-Emilin jalka amputoitiin 7 kuukauden iässä.

  Kolmevuotias Luca-Emil Mykkänen syntyi ilman pohjeluuta. Vamma selvisi äidille jo raskausaikana ja hän huolehti, miten lapsi tulee pärjäämään. Voiko hän koskaan kävellä? Huoli oli kuitenkin turha. Sääriproteesi ei hidasta Luca-Emilin menoa millään tavalla – pienen pojan vauhti on välillä niin kova, että vanhemmat joutuvat toppuuttelemaan menoa.