Hyppää pääsisältöön


Suomen luonto kiinnostaa ulkomailla – Eränkävijät-sarja myyty 30 maahan

Eränkävijät tv-sarjan ensimmäinen tuotantokausi on myyty 30 maahan, kolmelle eri mantereelle. Suomalaista luontoa ja eräkulttuuria esittelevä sarja nähdään muun muassa Ranskassa, Sveitsissä, Venäjällä ja Turkissa.

Eränkävijät-ohjelmassa seurataan intohimoisten eränkävijöiden tarinoita metsästyksen ja kalastuksen parissa eri puolilla Suomea. Samalla tutustutaan riistanhoitoon ja luonnonsuojeluun, ja nähdään vuodenaikojen vaihtuminen sekä suomalaisen luonnon monimuotoisuus.

Elämme täällä todellisen aarteen äärellä. Suomen luonnosta voisi tehdä enemmän ja yhä kunnianhimoisempia ohjelmia. Sarjan menestys osoittaa, että me osaamme tehdä niitä.― Ilkka Saari, Yle

Ohjelma on myyty ulkomaille nimellä Love of the Wild. Yle on sarjan tilaaja ja sen on tuottanut oululainen tuotantoyhtiö NTRNZ Media. Ohjelman myynnistä ulkomaille vastaa Yle Sales.

“On mahtavaa, että Eränkävijät kiinnostaa maailmalla. Elämme täällä todellisen aarteen äärellä. Suomen luonnosta voisi tehdä enemmän ja yhä kunnianhimoisempia ohjelmia. Sarjan menestys osoittaa, että me osaamme tehdä niitä”, sanoo Eränkävijöiden tilaaja Ilkka Saari Ylestä.

Olemme suunnattoman ylpeitä Eränkävijöiden menestyksestä. Veikkaisin, että sarja on kansainvälisesti menestynein Pohjois-Suomessa tuotettu tv-sarja.― Teemu Hostikka, NTRNZ Media Oy

Sarjan kolmannen kauden jaksoja kuvataan parhaillaan ympäri Suomea.

“Olemme suunnattoman ylpeitä Eränkävijöiden menestyksestä. Se kertoo siitä, että voimme tuottaa Pohjois-Suomessa kansainvälisesti kiinnostavaa sisältöä. Suomalainen luonnonläheinen elämäntapa ja puhdas luonto kiinnostavat maailmanlaajuisesti. Veikkaisin, että sarja on yksi laajimmin myydyistä ja levinneistä suomalaisista eräohjelmista ja kansainvälisesti menestynein Pohjois-Suomessa tuotettu tv-sarja”, kertoo sarjan tuottaja Teemu Hostikka NTRNZ Media -tuotantoyhtiöstä.

Sarjan toisen tuotantokauden jaksot alkavat 1.10. ja niitä voi seurata sunnuntaisin klo 18:15 Yle TV1:ssä tai Yle Areenassa. Kaikki ensimmäisen tuotantokauden jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa.


Eränkävijät menestyy kansainvälisesti.
Eränkävijät menestyy kansainvälisesti.
eränkävijät