Hyppää pääsisältöön

Suomen luonto kiinnostaa ulkomailla – Ylen Eränkävijät-sarja myyty 30 maahan

Sanna, Jaana ja Sukka-koira nauttivat päivästä luonnossa.
Eränkävijät-sarjan Sanna, Jaana ja Sukka-koira nauttivat päivästä luonnossa. Sanna, Jaana ja Sukka-koira nauttivat päivästä luonnossa. Kuva: NTRNZ Media Oy metsästys,eränkäynti,eränkävijät

Ylen Eränkävijät-sarjan ensimmäinen tuotantokausi on myyty 30 maahan, kolmelle eri mantereelle. Suomalaista luontoa ja eräkulttuuria esittelevä sarja on myyty mm. Ranskaan, Sveitsiin, Venäjälle ja Turkkiin.

Eränkävijät-ohjelmassa seurataan neljän eränkävijän tarinaa metsästyksen ja kalastuksen parissa eri puolilla Suomea. Samalla tutustutaan riistanhoitoon ja luonnonsuojeluun ja nähdään vuodenaikojen vaihtuminen sekä suomalaisen luonnon monimuotoisuus.

Ohjelma on myyty ulkomaille nimellä Love of the Wild. Yle on sarjan tilaaja ja sen on tuottanut oululainen tuotantoyhtiö NTRNZ Media. Ohjelman myynnistä ulkomaille vastaa Yle Myynti.

“On mahtavaa, että Eränkävijät kiinnostaa maailmalla. Elämme täällä todellisen aarteen äärellä. Suomen luonnosta voisi tehdä enemmän ja yhä kunnianhimoisempia ohjelmia. Sarjan menestys osoittaa, että me osaamme tehdä niitä”, sanoo Eränkävijöiden tilaaja Ilkka Saari Ylestä.

Sarjan kolmannen kauden jaksoja kuvataan parhaillaan ympäri Suomea.

“Olemme suunnattoman ylpeitä Eränkävijöiden menestyksestä. Se kertoo siitä, että voimme tuottaa Pohjois-Suomessa kansainvälisesti kiinnostavaa sisältöä, ja että suomalainen luonnonläheinen elämäntapa ja puhdas luonto kiinnostavat maailmanlaajuisesti. Veikkaisin, että sarja on yksi laajimmin myydyistä ja levinneistä suomalaisista eräohjelmista ja kansainvälisesti menestynein Pohjois-Suomessa tuotettu tv-sarja”, kertoo sarjan tuottaja Teemu Hostikka NTRNZ Media tuotantoyhtiöstä.

Sarjan toisen tuotantokauden jaksot alkavat 1.10. ja niitä voi seurata sunnuntaisin klo 18:15 Yle TV1:ssä tai Yle Areenassa. Kaikki ensimmäisen tuotantokauden jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Eränkävijät-sarjan ensimmäinen tuotantokausi on myyty seuraaviin maihin: Ranska, Belgia, Monaco, Andorra, Luxemburg, Sveitsi, Turkki, Venäjä, Viro, Latvia, Liettua, Ukraina, Valko-Venäjä, Tšekki, Georgia, Bulgaria, Etelä-Ossetia, Armenia, Azerbaidžan, Tadžikistan, Turkmenistan, Kazakstan, Uzbekistan, Kirgisia, Moldova, Algeria, Marokko, Tunisia, Mauritius, Madagaskar sekä Abhasian-alue.

Lisätiedot:
Ilkka Saari, päällikkö, Luovat sisällöt, ilkka.saari@yle.fi, 040 524 4051
Teemu Hostikka, toimitusjohtaja, NTRNZ media, teemu.hostikka@ntrnz.com, 045 639 8664