Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat Uutisvuodon uudet kapteenit!

Uutisvuodossa on jatkossa viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl.
Uutisvuodon uudet kapteenit ovat Anna Perho (ylhäällä vas.), Katja Ståhl, Laura Ruohola, Petteri Ahomaa ja Jani Halme. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck. Uutisvuodossa on jatkossa viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. yle tv1

TV1 lauantaisin 9.9.2017 alkaen klo 21.15 - 22.00, uusinta sunnuntaisin klo 14.15
Yle Areenassa 30 päivää

Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia ja he ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Jos et tiedä, keitä he ovat, niin tutustu tästä!

Syksyn ensimmäisessä Uutisvuodossa lauantaina 9.9. klo 21.15 kapteenin tulikasteensa kokevat Petteri Ahomaa ja Katja Ståhl. Vieraina joukkueissa ovat kiekkolegenda Timo Jutila ja somelegenda Mikael Jungner. Ylituomarina toimii aina sanavalmis Baba Lybeck.

Petteri Ahomaa

Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck.
Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck. yle tv1

Media-ala on työllistänyt Petteri Ahomaata (syntynyt 1970) ja mies media-alaa kohta 30 vuoden ajan. Suuri yleisö muistaa hänet olympialaisista, Ylen tv-uutisista ja Greed-visailuohjelmasta. Kameran takana Ahomaa on tuottanut lukuisia menestyssarjoja, kuten Voice of Finland, Kadonneen jäljillä, Heikoin lenkki jne.

Ahomaa aloitti Ylen palveluksessa vuonna 1992. Nyt tuhlaajapoika palaa kotiin pitkän mediakenttäkierroksen jälkeen. Vapaa-ajallaan Petteri taistelee Valioliigan ja kotonaan suoritettavan imuroinnin samanaikaisuutta vastaan. Ahomaa täyttää hetkellisesti tyhjänä olleen Karjaan kiintiöpaikan Uutisvuodossa.

Jani Halme

Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck.
Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck. yle tv1

Hajamielisen professorin näköinen Jani Halme (syntynyt 1974) on tunnettu lukuisista luovista nettitempauksistaan. Hänen tuorein projektinsa, paikallislehtien kaikkein pienimpiin uutisiin keskittyvä verkkovideosarja Kotimaan katsaus palkittiin Suurella Journalistipalkinnolla vuoden parhaasta journalistisesta teosta. Somesarja on kerännyt jo yli miljoona katsojaa.

Halme asuu sekä Etelä-Karjalan Parikkalassa että Helsingin Punavuoressa. Päivätyökseen hän keksii ideoita mediatoimiston luovana johtajana. Ennen Uutisvuotoa Halme on tehnyt pitkän toimittajauran ehtien työskennellä niin televisiotuottajana kuin elokuva-alallakin. Halme on naimisissa ja hänellä on Urho Kekkonen -niminen kissa. Hänen suosikkiharrastuksena on Parikkalaan kotilammelle hankitun törmäilyvenelaivaston ylläpito ja kehitys.

Anna Perho

Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck.
Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck. uutisvuoto

Anna Perho (syntynyt 1970) on toiminut 25 vuotta media-alan yrittäjänä ja yleisnaisena. Tänä aikana Anna on tuupannut sisältöjä kaikkiin mahdollisiin välineisiin ja kanaviin maanisella intohimolla. Annan leipälaji on kolumnien kirjoittaminen. Olipa aiheena sitten nälkäongelma, kaupunkiarkkitehtuuri tai aitajuoksu, Anna muodostaa asiasta suvereenin näkemyksen vain sekunteja kestävän fakta-analyysin pohjalta. ”Se nyt vaan on niin, kun minä sanon”, kuuluukin Annan vastaanpanematon motto.

Anna työskenteli radiossa kuutisen vuotta Dynastia-aamushown juontajana, ja hänet palkittiin vuoden radiotoimittajana vuonna 2015. Televisiossa Anna on työskennellyt mm. Inhimillisen tekijän taustatoimittajana ja oman paneelishownsa APK:n vetäjänä. Anna harrastaa pitkäveteisiä juttuja. Hänellä on mies, kaksi aikuisen oloista lasta ja ihana koira.

Laura Ruohola

Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck.
Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck. uutisvuoto

Vaikka viimeisestä Urheiluruudusta on vierähtänyt jo 12 vuotta, saa Laura Ruohola (syntynyt 1970) vastata käytännössä viikoittain kysymykseen, milloin hän palaa urheilutoimittajaksi ja miksi hän nyt ei vain voi tehdä urheiluhommia. Tähän kysymykseen Laura on vastannut väsymättä, että maailmassa, ja televisiossa, on vaan niin paljon kivoja hommia, että pitää niitäkin kaikkia ehtiä kokeilla.

Voi tehdä muun muassa parisensataa jaksoa T.I.L.A.-sisustusohjelmaa, tehdä ohjelmia maan kauneimmista kesämökeistä, välillä johtaa loma-asuntomessuprojektia ja muuttaa Kalajoelle, eivätkä Kuninkuusravien PR-markkinointi- ja viestintähommatkaan suju ilman tekijöitä.

"On siis hyvä antaa muillekin jutuille mahdollisuuksia", sanoo Laura, mutta myöntää samassa lauseessa olevansa ikuisesti sydämeltään ja mieleltään tietenkin urheilutoimittaja. Arjen kiireisenä pitävät mm. juontokeikat ja oma lifestyle-blogi. Vapaa-aikanaan Laura paitsi seuraa urheilua, niin myös harrastaa sitä.

Katja Ståhl

Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck.
Uutisvuodossa on viisi vuorottelevaa kapteenia. He ovat Petteri Ahomaa, Jani Halme, Anna Perho, Laura Ruohola ja Katja Ståhl. Ylituomarina jatkaa Baba Lybeck. uutisvuoto

Katja Ståhl (syntynyt 1968) on työskennellyt media-alalla monessa: CV:stä löytyy sekä höpöhöpöä että uutisia. Mieleenpainuvimpia työkeikkoja ovat Suosikki-lehden päätoimittajuus, Hurja joukko -tv-show ja Nelosen uutiset. Viimeisimpänä aluevalloituksena mainittakoon radiotoimittajan pesti Radio Nostalgiassa ja bloggaaminen.

Katja bloggaa hevosistaan, jotka vievätkin yli 90 prosenttia hänen rahoistaan ja ajastaan. Katjalla on kaksi lasta, jotka alkavat tulla siihen ikään, että kertovat äidille mikä on oikein ja mikä väärin.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.