Hyppää pääsisältöön

Tangokuningas Teijo Lindstöm kuunteli uutuuslevyjä

Tangokuningas Teijo Lindström, Tuuli Saksala ja Pasi Hiihtola Levylautakunnassa
Tangokuningas Teijo Lindström, Tuuli Saksala ja Pasi Hiihtola Levylautakunnassa Kuva: Yle/Tarja Närhi Pasi Hiihtola,Levylautakunta,tuuli saksala

Tekstin sisältö ja melodian kiinnostavuus ovat valtteja, joilla Levylautakunnassa saa pisteitä, kun raadissa istuvat tangokuningas Teijo Lindström sekä musiikkitoimittajat Pasi Hiihtola ja Tuuli Saksala.

Kappaleet ja kommentit

1. Antti Pouta: Itsenäisyyspäivä 29 pistettä

(Antti Pouta)

Teijo: Pidin kovasti siitä, miten kappale kasvoi. Yleensä minusta on tärkeää, että tekstissä on puhtaat riimit, mutta tässä se ei yllättäen häirinnytkään, sillä tarina vei mennessään. Tuli jotenkin mieleen Samuli Edelmanin 'Ihana valo' -kappaleen tunnelma. 9 p
Tuuli: Alkoi pienillä yksinkertaisilla elementeillä. Nosti eteemme kuin elokuvallista visuaalisuutta tarinasta. Päivän ehdottomasti paras teksti. 10 p
Pasi: Pidin tästä todella paljon. Tekstissä hyvin kuvattu elämäntilanne, jossa paljon on jo takana, mutta sinne ei haikailla. Hyvin rakennettu intensiteetti, joka nousi koko ajan. 10 p

2. Kaita Isäri Seppälä: Aamuyhdeksältä Populukseen 24 pistettä

(Henri Lind)

Teijo: Tykkäsin kovasti! Loppui ihan liian nopeasti. Kiva bassokulku. Tämän laittaisin ehdottomasti radiosta soimaan tangokeikkani jälkeen kotimatkalle. Tätä kuunnellessa ei tarvitse ajatella mitään, antaa vaan hyvän tunnelman viedä. 8 p
Tuuli: Aivan ihana, mua niin nauratti tuo teksti. Mä ihan näen tämän meinigin ja paikan ja elämäntavan silmissäni. Oli jotenkin niin raikas ja samalla oudolla tavalla tuli mieleen vanhat Kake Randelinin ja Baddingin biisit. 9 p
Pasi: Olipa piristävä. Riffi oli tosi kiva hei alusta lähtien. Ja osasivat myös lopettaa ajoissa. 7 p

3. Eeppi Ursin: Uneksin 23 pistettä

(Eeppi Ursin)

Teijo: Pidin tämän kertosäkeestä ja laulajan vähän sameasta soundista kovasti. Tunnelma vei kyllä mukanaan, kun en saanut paperille mitään kommentteja. 7 p
Tuuli: Tämäpä olikin aika mielenkiintoinen kappale. Laulajan ääni taipuili aika vapaasti, kaunista herkkää laulua, herkkä teksti ja massiivinen sovitus. Niistä muodostui mielenkiintoinen ristiriita. 8 p
Pasi: Sisälsi paljon mielenkiintoisia sovituselementtejä, oli käytetty mielikuvitusta. Kertosäe oli todella selkeä ja se tuli rakenteellisesti täysin oikeassa paikassa. Melodisesti mielenkiintoisin päivän kappaleista. 8 p

4. Antti Ketonen: Olisitpa sylissäni 21 pistettä

(Lauri Tähkä - Sinikka Svärd)

Teijo: Piristävää musiikkia, jota voisin huudattaa autossa. Teksti oli hyvä. Kertosäe ei kuitenkaan toiminut niin hyvin kuin odotin. 8 p
Tuuli: Pidin alun ilmavasta tunnelmasta. Laulaja tuollaisella äänellä on hyvä kertomaan tarinoita, hänelle sopisi hyvin myös kovin haikeat biisit. Alku latasi paljon odotuksia kertosäkeelle, mutta ne eivät toteutuneet. 7 p
Pasi: Melodian kaari oli hieno ja se kasvoi kauniisti. Valitettavasti kertosäe jäi keskinkertaiseksi. Hyvä laulaja tässä oli. Taustoista tuli mieleen Pet Shop Boys, mutta he olisivat tehneet sen mielenkiintoisemmin. 6 p

4. Antero Lindgren: Shadows 21 pistettä

(Antero Lindgren)

Teijo: Oli synkkää ja tummaa tunnelmaa. Melodia ei sytyttänyt mua mitenkään, mutta loppunousu petrasi kappaleen kokonaiskuvaa. 6 p
Tuuli: Ensin ahdistuin tästä, mutta pidemmälle mennessään musiikki voitti puolelleen. Muusikot selvästi olivat syvissä tunnelmissa ja inspiroivat toisiaan soitollaan. 6 p
Pasi: Pidin siitä, että kappale sai rauhassa kasvaa ja kehittyä, ennenkuin mentiin kertosäkeeseen. Sopisi loistavasti Tarantinon leffaan. 9 p

5. Jake Bugg ja Noah Cyrus: Waiting 20 pistettä

(Jake Bugg)

Teijo: Motown-soundi tuli mieleen ja sitä olen aina fanittanut. Saksofonisoolo oli todella jee! Minulle nämä laulajien äänet olivat tosi pliisuja, tykkään voimakkaammasta ja rouheammasta laulusta. 7 p
Tuuli: Tämä olisi voinut ilmestyä 60/70-luvuilla. Sovitus, sanat ja melodia kaikki hyvin kliseisiä ja silti jotenkin ihastuttava biisi. Ainut, mikä oli jotenkin tästä päivästä, oli laulajien äänet ja heidän fraseeraus. 6 p
Pasi: Torvisovitus oli mun mieleen. Ja se saksofonisoolo ihan loistava, parasta tässä biisissä. Sävellyksenä tämä ei ollut maatakaatava. Lopputulos vähän steriili. 7 p

 • Elektroninen sarjakomputaattori ja kummitekoneistoja. Avaruusromua 24.9.2017

  Amiga-musiikkia, ite-oopperaa ja minimalismia

  Vuonna 1954 Teknillisessä korkeakoulussa alettiin rakentaa ensimmäistä suomalaista tietokonetta, elektronista sarjakomputaattoria. Vielä ei puhuttu tietokoneista, vaan matematiikkakoneista tai sähköaivoista. Sitten koitti 1980-luku ja alkoi tapahtua: MikroMikko, IBM PC, Atari, Commodore, Amiga, Apple, Tandy… Etenkin Commodore 64 ja saman valmistajan Amiga 500 olivat meillä valtavia menestyksiä. Niillä tehtiin musiikkia - ja tehdään edelleen. Avaruusromussa Amiga-musiikkia, ite-oopperaa, konstruktivismia, minimalismia ja kummitekoneistoja. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Punaniskaa ja keijukaismusiikkia - Levylautakunnassa paljon ensilevyntekijöitä

  Ensilevyntekijöille kylmää kyytiä Levylautakunnassa

  Monta ensilevyn tekijää osui kuunteluun viikon Levylautakuntaan. Arvioitaan aloittelijoille antamassa laulaja-lauluntekijät Eeppi Ursin ja Ufo Mustonen sekä tuttuun tapaan tylyttävä musiikkitoimittaja Josper Knutas. Kappaleet ja kommentit 1. Nuppu: Reissunaisen saappaat 21 pistettä (Ville Alajuuma - Emilia Rinne) Eeppi: Hyvä kertosäe, hyvin nostattava.

 • Suorakulmaista kovaa betonia, Seitsemisen virtoja ja unimaailmaa. Avaruusromua 17.9.2017

  Kaikkea tätä yritetään kotimaisin voimin selvittää.

  Millainen on pianistin ja kaupungin välinen kovaääninen vuoropuhelu? Miltä kuulostavat Seitsemisen virrat? Entä lumen äänet ja sydän? Tai alkuliemi? Millaista musiikkia tekivät Elektroniset syntetisaattorilapset? Millaista on 2010-luvun psykedeelinen rituaalimusiikki? Millaiselta kuulostaa unimaailman äänimaisema? Kaikkea tätä yritetään kotimaisin voimin selvittää Avaruusromussa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Tangokuningas Teijo Lindstöm kuunteli uutuuslevyjä

  Kuninkaallista säihkettä Levylautakunnassa

  Tekstin sisältö ja melodian kiinnostavuus ovat valtteja, joilla Levylautakunnassa saa pisteitä, kun raadissa istuvat tangokuningas Teijo Lindström sekä musiikkitoimittajat Pasi Hiihtola ja Tuuli Saksala. Kappaleet ja kommentit 1. Antti Pouta: Itsenäisyyspäivä 29 pistettä (Antti Pouta) Teijo: Pidin kovasti siitä, miten kappale kasvoi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua