Hyppää pääsisältöön

Tangokuningas Teijo Lindstöm kuunteli uutuuslevyjä

Tangokuningas Teijo Lindström, Tuuli Saksala ja Pasi Hiihtola Levylautakunnassa
Tangokuningas Teijo Lindström, Tuuli Saksala ja Pasi Hiihtola Levylautakunnassa Kuva: Yle/Tarja Närhi Pasi Hiihtola,Levylautakunta,tuuli saksala

Tekstin sisältö ja melodian kiinnostavuus ovat valtteja, joilla Levylautakunnassa saa pisteitä, kun raadissa istuvat tangokuningas Teijo Lindström sekä musiikkitoimittajat Pasi Hiihtola ja Tuuli Saksala.

Kappaleet ja kommentit

1. Antti Pouta: Itsenäisyyspäivä 29 pistettä

(Antti Pouta)

Teijo: Pidin kovasti siitä, miten kappale kasvoi. Yleensä minusta on tärkeää, että tekstissä on puhtaat riimit, mutta tässä se ei yllättäen häirinnytkään, sillä tarina vei mennessään. Tuli jotenkin mieleen Samuli Edelmanin 'Ihana valo' -kappaleen tunnelma. 9 p
Tuuli: Alkoi pienillä yksinkertaisilla elementeillä. Nosti eteemme kuin elokuvallista visuaalisuutta tarinasta. Päivän ehdottomasti paras teksti. 10 p
Pasi: Pidin tästä todella paljon. Tekstissä hyvin kuvattu elämäntilanne, jossa paljon on jo takana, mutta sinne ei haikailla. Hyvin rakennettu intensiteetti, joka nousi koko ajan. 10 p

2. Kaita Isäri Seppälä: Aamuyhdeksältä Populukseen 24 pistettä

(Henri Lind)

Teijo: Tykkäsin kovasti! Loppui ihan liian nopeasti. Kiva bassokulku. Tämän laittaisin ehdottomasti radiosta soimaan tangokeikkani jälkeen kotimatkalle. Tätä kuunnellessa ei tarvitse ajatella mitään, antaa vaan hyvän tunnelman viedä. 8 p
Tuuli: Aivan ihana, mua niin nauratti tuo teksti. Mä ihan näen tämän meinigin ja paikan ja elämäntavan silmissäni. Oli jotenkin niin raikas ja samalla oudolla tavalla tuli mieleen vanhat Kake Randelinin ja Baddingin biisit. 9 p
Pasi: Olipa piristävä. Riffi oli tosi kiva hei alusta lähtien. Ja osasivat myös lopettaa ajoissa. 7 p

3. Eeppi Ursin: Uneksin 23 pistettä

(Eeppi Ursin)

Teijo: Pidin tämän kertosäkeestä ja laulajan vähän sameasta soundista kovasti. Tunnelma vei kyllä mukanaan, kun en saanut paperille mitään kommentteja. 7 p
Tuuli: Tämäpä olikin aika mielenkiintoinen kappale. Laulajan ääni taipuili aika vapaasti, kaunista herkkää laulua, herkkä teksti ja massiivinen sovitus. Niistä muodostui mielenkiintoinen ristiriita. 8 p
Pasi: Sisälsi paljon mielenkiintoisia sovituselementtejä, oli käytetty mielikuvitusta. Kertosäe oli todella selkeä ja se tuli rakenteellisesti täysin oikeassa paikassa. Melodisesti mielenkiintoisin päivän kappaleista. 8 p

4. Antti Ketonen: Olisitpa sylissäni 21 pistettä

(Lauri Tähkä - Sinikka Svärd)

Teijo: Piristävää musiikkia, jota voisin huudattaa autossa. Teksti oli hyvä. Kertosäe ei kuitenkaan toiminut niin hyvin kuin odotin. 8 p
Tuuli: Pidin alun ilmavasta tunnelmasta. Laulaja tuollaisella äänellä on hyvä kertomaan tarinoita, hänelle sopisi hyvin myös kovin haikeat biisit. Alku latasi paljon odotuksia kertosäkeelle, mutta ne eivät toteutuneet. 7 p
Pasi: Melodian kaari oli hieno ja se kasvoi kauniisti. Valitettavasti kertosäe jäi keskinkertaiseksi. Hyvä laulaja tässä oli. Taustoista tuli mieleen Pet Shop Boys, mutta he olisivat tehneet sen mielenkiintoisemmin. 6 p

4. Antero Lindgren: Shadows 21 pistettä

(Antero Lindgren)

Teijo: Oli synkkää ja tummaa tunnelmaa. Melodia ei sytyttänyt mua mitenkään, mutta loppunousu petrasi kappaleen kokonaiskuvaa. 6 p
Tuuli: Ensin ahdistuin tästä, mutta pidemmälle mennessään musiikki voitti puolelleen. Muusikot selvästi olivat syvissä tunnelmissa ja inspiroivat toisiaan soitollaan. 6 p
Pasi: Pidin siitä, että kappale sai rauhassa kasvaa ja kehittyä, ennenkuin mentiin kertosäkeeseen. Sopisi loistavasti Tarantinon leffaan. 9 p

5. Jake Bugg ja Noah Cyrus: Waiting 20 pistettä

(Jake Bugg)

Teijo: Motown-soundi tuli mieleen ja sitä olen aina fanittanut. Saksofonisoolo oli todella jee! Minulle nämä laulajien äänet olivat tosi pliisuja, tykkään voimakkaammasta ja rouheammasta laulusta. 7 p
Tuuli: Tämä olisi voinut ilmestyä 60/70-luvuilla. Sovitus, sanat ja melodia kaikki hyvin kliseisiä ja silti jotenkin ihastuttava biisi. Ainut, mikä oli jotenkin tästä päivästä, oli laulajien äänet ja heidän fraseeraus. 6 p
Pasi: Torvisovitus oli mun mieleen. Ja se saksofonisoolo ihan loistava, parasta tässä biisissä. Sävellyksenä tämä ei ollut maatakaatava. Lopputulos vähän steriili. 7 p

 • Musiikki on elokuvan runollinen elementti. Avaruusromua 25.2.2018

  Avaruusromussa kuvallista musiikkia, elokuvasta ja muualta.

  Jos minä en olisi elokuvaohjaaja, minä tahtoisin olla elokuvamusiikin säveltäjä. Näin kerrotaan Steven Spielbergin sanoneen. Elokuvaohjaajat ymmärtävät, mikä on musiikin merkitys elokuvassa. Andrei Tarkovski puhui musiikista elokuvan runollisena elementtinä. Avaruusromussa kuvallista musiikkia, elokuvasta ja muualta. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Narinaa, pauketta ja mahtavia laulajia Levylautakunnassa

  Kasmir ja Maija Kauhanen Levylautakunnassa

  Viikon levyuutuudet tarjoiltiin arvioitaviksi raadille, jonka muodostivat pop-prinssi Kasmir ja etnotähti Maija Kauhanen sekä Radio Suomesta Jyrki Koskenseppä. Pisteet ja kommentteja 1. Liz Brasher: Body of mine 25 pistettä (Liz Brasher) Kasmir: Tuli ihan automainoksen fiilis, niissä on tällaisia makeita biisejä.

 • Sami Yaffa: Venäjä, Venäjä, Venäjä

  Sami ei saa idän jättiläisestä otetta.

  Kun valtio alkaa tukahduttaa lauluntekijöiden ja kirjailijoiden sanoja, tiedät että jotain isoa paskaa on meneillään, kirjoittaa Sami Yaffa kolumnissaan.

 • Tutkimusmatkoja idän maisemiin. Avaruusromua 18.2.2018

  Myös miniatyyrisävellyksiä ja dub-kokeilua

  Suomalainen tutkimusmatkailija ja kielitieteilijä Gustav John Ramstedt teki 1900-luvun alussa seitsemän tutkimusmatkaa Siperiaan, Keski-Aasiaan ja Mongoliaan. Elokuvantekijät Martti Kaartinen ja Niklas Kullström reissasivat G.J. Ramstedtin jalanjäljillä. Näin syntyi elokuva Eastern Memories, johon säveltäjä ja tuottaja Rasmus Hedlund teki musiikin. Avaruusromussa myös miniatyyrisävellyksiä, dub-henkistä kokeilua sekä abstraktia äänimaisemaa. Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua