Hyppää pääsisältöön

Asiasanat – jotta löytäisit sisältömme paremmin

Yle käyttää verkkosivuillaan ja sovelluksissaan asiasanoja, jotta kiinnostavien artikkeleiden ja ohjelmien löytäminen olisi helpompaa. Asiasanat ovat artikkelin, kuvan, videon tai audion aihetta kuvaavia sanoja eli ne kertovat tiivistetysti, mistä sisällössä on kyse.

Verkkosisältöjen asiasanoitus Ylellä on yhdistelmä toimittajan ja koneen tekemää työtä. Usein kone tekee pohjatyön ja ehdottaa sisältöön sopivia asiasanoja. Toimittaja poimii niistä sopivat ja täydentää asiasanoja omilla valinnoillaan.

Ylen käyttämän asiasanaston ytimen muodostavat Kansalliskirjaston ylläpitämä Finto-palvelu, avoin ja yhteisöllinen Wikidata-palvelu sekä suomalaisen Leiki-yhtiön sanasto. Asiasanastot ovat laajasti käytettyjä ja niitä kehitetään jatkuvasti.

Asiasanat keräävät yhteen Ylellä samasta aiheesta kirjoitettuja artikkeleita ja ohjelmia. Painamalla artikkelin lopussa olevaa asiasanaa pääsee lukemaan lisää samasta aiheesta. Asiasanoja käytetään myös sivujen navigaatiossa ja sisältöjen suosittelussa. Asiasanat parantavat Ylen sisältöjen löytymistä verkon hakupalveluissa.

Tallentamalla asiasanoja omalle listalle voi Ylen Uutisvahdissa seurata itseä kiinnostavia aiheita ja tilata ilmoituksen, kun aiheesta julkaistaan uusi artikkeli.

Ylen käyttämä asiasanasto on kaksikielinen eli käsitteet nimetään sekä suomeksi että ruotsiksi. Asiasanoja on kertynyt jo yli 100 000, ja uusia asiasanoja tulee päivittäin.

Asiasanastoa huolletaan jatkuvasti ja se pyritään pitämään ajan tasalla niin, että siitä löytyvät myös uudet yhteiskuntamme ilmiöt. Otamme mielellämme vastaan palautetta asiasanoituksesta Palaute-lomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteella yleinfo@yle.fi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua