Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: USA ja rotusodan uhka

Afroamerikkalaisten aktivistien liike vahvistuu. Se valmistautuu puolustamaan omiaan, joista moni ei luota poliisiin.
The Huey P. Newton Gun Clubin jäsenet uskovat itsepuolustukseen ja katupartioihin. Afroamerikkalaisten aktivistien liike vahvistuu. Se valmistautuu puolustamaan omiaan, joista moni ei luota poliisiin. Kuva: BBC 2016 yle tv1

TV1 torstaina 14.9.2017 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 20.9. klo 23.00
Yle Areenassa 30 päivää

Rotujen välinen kuilu on repeämässä uudelleen Yhdysvalloissa.

Ku Klux Klan lisää kannatusta ja afroamerikkalaisten Black Liberation Movement -liike vahvistuu ja iskee takaisin. Se valmistautuu puolustamaan omiaan, joista moni ei luota poliisiin mustien kohtelun vuoksi.

BBC:n toimittaja Dan Murdoch perehtyi vuonna 2015 valmistuneessa Ulkolinja-dokumentissa valkoisten ja mustien ryhmittymien välisiin jännitteisiin. Uudessa dokumentissaan USA ja rotusodan uhka (12) hän tapaa osin samoja henkilöitä uudestaan.

Murdoch pääsee seuraamaan Black Liberation Movement -liikkeen toimintaa. Mitä afroamerikkalaisten aseellinen liike tällä hetkellä merkitsee? Miksi mustat aktivistit haluavat toimia ja mikä selittää liikkeen kasvavaa suosiota?

Black Power: America´s Armed Resistance. Ohjaus: Dan Murdoch. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016.

Kommentit