Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: USA ja rotusodan uhka

Afroamerikkalaisten aktivistien liike vahvistuu. Se valmistautuu puolustamaan omiaan, joista moni ei luota poliisiin.
The Huey P. Newton Gun Clubin jäsenet uskovat itsepuolustukseen ja katupartioihin. Afroamerikkalaisten aktivistien liike vahvistuu. Se valmistautuu puolustamaan omiaan, joista moni ei luota poliisiin. Kuva: BBC 2016 yle tv1

TV1 torstaina 14.9.2017 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 20.9. klo 23.00
Yle Areenassa 30 päivää

Rotujen välinen kuilu on repeämässä uudelleen Yhdysvalloissa.

Ku Klux Klan lisää kannatusta ja afroamerikkalaisten Black Liberation Movement -liike vahvistuu ja iskee takaisin. Se valmistautuu puolustamaan omiaan, joista moni ei luota poliisiin mustien kohtelun vuoksi.

BBC:n toimittaja Dan Murdoch perehtyi vuonna 2015 valmistuneessa Ulkolinja-dokumentissa valkoisten ja mustien ryhmittymien välisiin jännitteisiin. Uudessa dokumentissaan USA ja rotusodan uhka (12) hän tapaa osin samoja henkilöitä uudestaan.

Murdoch pääsee seuraamaan Black Liberation Movement -liikkeen toimintaa. Mitä afroamerikkalaisten aseellinen liike tällä hetkellä merkitsee? Miksi mustat aktivistit haluavat toimia ja mikä selittää liikkeen kasvavaa suosiota?

Black Power: America´s Armed Resistance. Ohjaus: Dan Murdoch. Tuotanto: BBC, Britannia, 2016.

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.