Hyppää pääsisältöön

Väkivaltaa, seksiä ja suuria tunteita - 30 vuotta Rakkautta ja anarkiaa

rakkautta ja anarkiaa
rakkautta ja anarkiaa Kuva: Yle Rakkautta ja anarkiaa

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali täyttää tänä vuonna komeat 30 vuotta. Tapahtuma on kestänyt 90-luvun alun ankarat lamavuodet, eikä myöskään esimerkiksi elokuvien nettikatselu ole vähentänyt festivaalin suosiota.

Yle Teema onnittelee R & A -festivaalia ja näytämme synttärilahjana kolme Ylen elokuvaohjelmaa, joissa ollaan tietenkin festivaalin tunnelmissa. Ohjelmissa tarjoillaan hienoja paloja 90-luvun alun elokuvista, jotka ovat nykyään klassikoita. Elokuvaohjelmien juontajina toimii Ylen elokuvatoimittajien tähtikaartilaisia kuten Marjaana Mykkänen, Kati Sinisalo ja Jaana Semeri.

Noitaympyrät Tallinnassa

Vuonna 1993 Rakkautta & Anarkiaa -festivaali levittäytyi Tallinnaan Suomessa ja muuallakin sensuroitujen elokuvien takia. Tallinnassa tehdyssä Noitaympyrät ohjelmassa haastatellaan elokuvantekijöitä ja aiheena on muun muassa vapaus ja sensuuri.

Noitaympyrät vuoden 1994 Rakkautta & Anarkiaa - festivaaleilla

Valopilkku menee elokuviin

Ylen kulttuuriohjelma Valkopilkku teki teemalähetyksen vuoden 1995 Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilta

Teemalauantaissa 16.9. nähdään festivaalille nimensä antanut, rakkautta ja anarkiaa pursuileva klassikkoelokuva sekä sen ohjaajasta Lina Wertmülleristä kertova uusi dokumenttielokuva.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa