Hyppää pääsisältöön

Charité – sairaala keskellä Berliiniä

Sairaanhoitajia ja diakonissoja sarjassa Charité
Sairaanhoitajia ja diakonissoja sarjassa Charité teeman sarjat

Uusi draamasarja kertoo elämästä suuressa sairaalassa keskellä Berliiniä 1800-luvun lopun keisarillisessa Saksassa.
Teema 13.9. alkaen keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20, uusinnat lauantai-iltapäivisin. Areenassa 30 päivää

Berliini 1888. Moderni lääketiede on valtavien läpimurtojen kynnyksellä. Samanaikaisesti yhteiskunnassa tapahtuu mullistuksia. Keskellä Berliinin kaupunkia sijaitseva suuri Charité-sairaala on tutkimuksen eturintamassa ja nousemassa maailman kuuluisimmaksi sairaalaksi. Se on suorastaan kaupunki kaupungissa omine lakeineen ja sääntöineen.

Ida Lenze (Alicia von Rittberg) ja Rudolf Virchow (Ernst Stötzner) sarjassa Charité
Ida Lenze (Alicia von Rittberg) ja Rudolf Virchow (Ernst Stötzner) Ida Lenze (Alicia von Rittberg) ja Rudolf Virchow (Ernst Stötzner) sarjassa Charité Kuva: Nik Konietzny teeman sarjat

Keisarillisen Saksan alkuaikoina Charité-sairaalassa hoidettiin vuosittain jopa 4 000 potilasta, mikä silloin oli suunnaton lukumäärä. Berliinin yliopiston lääketieteen opiskelijoita sairaalassa oli toista tuhatta. Nopeasti teollistuneen Euroopan suurkaupungeissa riehuivat tuolloin pelätyt tartuntataudit kuten tuberkuloosi, kurkkumätä, lavantauti, kolera ja kuppa.

Kuusiosaisessa minisarjassa köyhä orpotyttö Ida hakeutuu Charité-sairaalaan hoitoon, jota hänellä ei ole varaa maksaa. Velkansa maksamiseksi hän jää sairaalaan apuhoitajaksi, yhdeksi päädiakonissa Marthan sisarista. Ida löytää sairaanhoidosta ja lääketieteestä elämänsä suuren intohimon aikana, jolloin naisten ei ollut sopivaa haaveilla korkeakoulutuksesta. Mutta Ida on lujatahtoinen nainen.

Robert Koch (Justus von Dohnányi) ja Hedwig Freiberg (Emilia Schüle) sarjassa Charité
Robert Koch (Justus von Dohnányi) ja Hedwig Freiberg (Emilia Schüle) Robert Koch (Justus von Dohnányi) ja Hedwig Freiberg (Emilia Schüle) sarjassa Charité teeman sarjat

Samanaikaisesti sairaalan kuuluisin lääkäri, professori Koch, on joutunut umpikujaan tuberkuloositutkimuksissaan – ja lisäksi hän on täysin hullaantunut itseään kolmekymmentä vuotta nuorempaan näyttelijättäreen. Koch tarvitsee nuoren apulaisen, joka toisi työhön uutta näkemystä ja tarmoa. Kochin apulaisen paikka on haluttu, ja sitä tavoittelee myös nuori Emil Behring. Mutta huipulla tuulee, eikä Kochin asema Saksan keisarikunnan lääketieteen ykkösmiehenä ole kiveen hakattu. Maailma muuttuu, maa saa uuden, vapaamielisen keisarin ja on tiedemiehiä, joiden mielestä myös tieteessä tarvitaan uudistuksia.

 • Charité, Saksa 2017. O: Sönke Wortmann. Tuotanto ARD

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

 • Viro 100 vuotta Teemalla

  Juhlaohjelmia Viron itsenäisyyspäivän viikolla

  Lauantaina 24.2.2018 vietetään Viron tasavallan satavuotisjuhlaa. Viro 100 -ohjelmia nähdään Teemalla torstaista sunnuntaihin 22.–25.2.

 • Ilusat sünnipäeva, 100-aastane Eesti!

  Yle Radio 1 juhlistaa Viron 100-vuotispäivää monin ohjelmin.

  Hyvää syntymäpäivää, 100-vuotias Viro! Viro täytää 100 vuotta lauantaina 24. helmikuuta. Juhlaviikon aikana Yle Radio 1:ssä kuullaan paljon Viro-aiheisia ohjelmia. Musiikkia, historiaa, kulttuuria, ajankohtaisia aiheita.

 • Orwellin maailmoissa: Eläinten vallankumous ja 1984 kahden elokuvan Teemalauantaissa

  Teemalauantaissa 3.2. kaksi George Orwell -elokuvaa.

  Mikä onkaan Orwellin vuosi: 1948, 1984 – vai 2018? Teemalauantai vie meidät kirjailija George Orwellin kahden kuuluisimman teoksen maailmoihin. Kahden brittielokuvan illassa nähdään vallan ja vallankumouksen väärinkäyttöä terävästi analysoiva animaatioklassikko Eläinten vallankumous sekä vuonna 1984 valmistunut synkkä tulevaisuuskuvitelma, jossa isoveli valvoo kaikkea ja historia kirjoitetaan joka päivä uusiksi. 1984-elokuvan pääosissa ovat John Hurt ja Richard Burton.

 • Egenland Teemalla & Femillä maaliskuussa

  Egenland – uusi matkaopas Suomeen

  Egenland esittelee yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri maan – vähintään kahdella kielellä!

 • Ellan matkassa Etelä-Italiassa

  Harva tuntee eteläistä Italiaa. Lähde matkalle Ellan kanssa!

  Eteläinen Italia on aina näihin päiviin asti ollut Italiassa 15 vuotta asuneelle Ella Kanniselle, kuten niin monelle muullekin, arvoitus. Uudessa seitsemän osaisessa sarjassa Ella tutustuu etelän ankaraan historiaan ja sen monipuoliseen kulttuuriin.

 • Etelä-Italia Teeman elokuvissa talvella 2018

  Elokuvia Ellan matkojen maisemista

  Teemalla tutustutaan 24.1. alkaen seitsemänosaisessa sarjassa Ellan matkassa Etelä-Italian ankaraan historiaan ja monipuoliseen kulttuuriin. Tätä nojatuolimatkaa tuetaan viidellä elokuvalla samaisen alueen nykypäivään ja historiaan.

 • Oscar-gaala 2018 suorana Teemalla

  Oscar-viikonloppuna elokuvia ja juhlavuoden gaala

  90. Oscar-gaala juhlallisuuksineen nähdään maaliskuussa 2018 Teemalla suorana lähetyksenä. Gaalaan valmistaudutaan katsomalla Oscar-palkittuja elokuvia West Side Storysta Amyyn.

 • Sound Trackerin uusi kausi

  Sami Yaffa - Sound Tracker: kausi kolme nähtävissä 20.1.

  Sami Yaffa vaihtaa keikkalavat kulkurin buutseihin ja matkaa muusikkoystäviensä kanssa ihmisyyteen. Sound Trackerin kolmas kausi alkaa Teemalla ja Areenassa lauantaina 20.1. kello 20. #soundtracker

 • Vietnamin sodan kokeneet kertovat kymmenosaisessa dokumentissa

  Ken Burnsin ja Lynn Novickin sarjan pääosassa ovat ihmiset

  Teemalla nähdään Ken Burnsin ja Lynn Novickin kymmenosainen suursarja Vietnamin sota. Se on ennennäkemättömän kattava dokumentti sodasta, josta Amerikassa on puhuttu ja samalla vaiettu.

 • Milanon naisten paratiisi

  Uusi italialainen draamasarja 1950-luvun tavaratalosta

  Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!