Hyppää pääsisältöön

Charité – sairaala keskellä Berliiniä

Sairaanhoitajia ja diakonissoja sarjassa Charité
Sairaanhoitajia ja diakonissoja sarjassa Charité teeman sarjat

Uusi draamasarja kertoo elämästä suuressa sairaalassa keskellä Berliiniä 1800-luvun lopun keisarillisessa Saksassa.
Teema 13.9. alkaen keskiviikkoisin ja torstaisin klo 20, uusinnat lauantai-iltapäivisin. Areenassa 30 päivää

Berliini 1888. Moderni lääketiede on valtavien läpimurtojen kynnyksellä. Samanaikaisesti yhteiskunnassa tapahtuu mullistuksia. Keskellä Berliinin kaupunkia sijaitseva suuri Charité-sairaala on tutkimuksen eturintamassa ja nousemassa maailman kuuluisimmaksi sairaalaksi. Se on suorastaan kaupunki kaupungissa omine lakeineen ja sääntöineen.

Ida Lenze (Alicia von Rittberg) ja Rudolf Virchow (Ernst Stötzner) sarjassa Charité
Ida Lenze (Alicia von Rittberg) ja Rudolf Virchow (Ernst Stötzner) Ida Lenze (Alicia von Rittberg) ja Rudolf Virchow (Ernst Stötzner) sarjassa Charité Kuva: Nik Konietzny teeman sarjat

Keisarillisen Saksan alkuaikoina Charité-sairaalassa hoidettiin vuosittain jopa 4 000 potilasta, mikä silloin oli suunnaton lukumäärä. Berliinin yliopiston lääketieteen opiskelijoita sairaalassa oli toista tuhatta. Nopeasti teollistuneen Euroopan suurkaupungeissa riehuivat tuolloin pelätyt tartuntataudit kuten tuberkuloosi, kurkkumätä, lavantauti, kolera ja kuppa.

Kuusiosaisessa minisarjassa köyhä orpotyttö Ida hakeutuu Charité-sairaalaan hoitoon, jota hänellä ei ole varaa maksaa. Velkansa maksamiseksi hän jää sairaalaan apuhoitajaksi, yhdeksi päädiakonissa Marthan sisarista. Ida löytää sairaanhoidosta ja lääketieteestä elämänsä suuren intohimon aikana, jolloin naisten ei ollut sopivaa haaveilla korkeakoulutuksesta. Mutta Ida on lujatahtoinen nainen.

Robert Koch (Justus von Dohnányi) ja Hedwig Freiberg (Emilia Schüle) sarjassa Charité
Robert Koch (Justus von Dohnányi) ja Hedwig Freiberg (Emilia Schüle) Robert Koch (Justus von Dohnányi) ja Hedwig Freiberg (Emilia Schüle) sarjassa Charité teeman sarjat

Samanaikaisesti sairaalan kuuluisin lääkäri, professori Koch, on joutunut umpikujaan tuberkuloositutkimuksissaan – ja lisäksi hän on täysin hullaantunut itseään kolmekymmentä vuotta nuorempaan näyttelijättäreen. Koch tarvitsee nuoren apulaisen, joka toisi työhön uutta näkemystä ja tarmoa. Kochin apulaisen paikka on haluttu, ja sitä tavoittelee myös nuori Emil Behring. Mutta huipulla tuulee, eikä Kochin asema Saksan keisarikunnan lääketieteen ykkösmiehenä ole kiveen hakattu. Maailma muuttuu, maa saa uuden, vapaamielisen keisarin ja on tiedemiehiä, joiden mielestä myös tieteessä tarvitaan uudistuksia.

 • Charité, Saksa 2017. O: Sönke Wortmann. Tuotanto ARD

Lisää ohjelmasta

Yle Teema

 • Teeman syksyn 2017 elokuvat

  Elokuvia tiistaista sunnuntaihin

  Syksyn 2017 elokuvateemoja ovat muun muassa Jacques Tati, Saksa Mabusesta Hitleriin, Viro, Lokakuun vallankumous, Stanley Kubrick ja itsenäinen Suomi.

 • "Kotiseutu on maailman paras musiikkielokuva"

  Säveltäjä Kalevi Aho kirjoittaa Edgar Reitzin suursarjasta.

  "Olen varma siitä, että Heimat-sarja tulee jäämään yhdeksi taiteiden historian keskeisimmistä, ellei suorastaan keskeisimmäksi ajankuvateokseksi 1900-luvusta." Säveltäjä Kalevi Aho kirjoitti pitkän, innoittuneen esseen elokuvahistorian suurimmasta filmiprojektista, Edgar Reitzin yli 52-tuntisesta sarjatrilogiasta Kotiseutu. Se olisi Ahon valinta aution saaren elokuvaksi.

 • Näin The Beatles valloitti maailman ja teki kaikkien aikojen parhaan albumin – kaksi dokumenttia yhtyeen tarunhohtoisista vuosista

  Maailman parhaalle bändille omistettu Teemalauantai 2.9.

  Teemalauantaiden syyskuun avaa 2.9. the one and only: The Beatles! Musiikilliseen iltaan kuuluu kaksi kertomusta yhtyeen uran huippuhetkistä. Ron Howardin ohjaama elokuva Eight Days A Week kertoo hurjista kiertuevuosista, tuore dokumentti Sgt. Pepper's Musical Revolution keskittyy kesällä 1967 ilmestyneeseen, monesti maailman parhaaksi valittuun albumiin. Molemmat ovat tv-ensi-iltoja.

 • Mehän soitamme samoja skaaloja! Song of Lahore osoittaa, että musiikki on yhteinen kieli

  Song of Lahore on kaunis tarina ihmisistä ja musiikista.

  Musiikki ei tunne rajoja! Dokumenttielokuva siitä mitä tapahtui, kun pakistanilaisen klassisen musiikin taiturit tekivät Lahoressa traditionaalisilla soittimilla suurenmoisen version Dave Brubeckin jazzklassikosta Take Five ja jakoivat sen netissä. Tarina huipentuu New Yorkissa yhteiskonserttiin Wynton Marsalisin ja Lincoln Centerin jazzmuusikoiden kanssa. Ensi-ilta Teemalla 9.9. klo 19.55.

 • 24 tuntia, yli 60 näkökulmaa Suomeen

  Pirtutrokareista parlamentarismiin, suurmiehistä suurnaisiin

  Tällaista ei ole ennen nähty Suomessa! Yli 60 eri alojen tutkijaa ja asiantuntijaa, 24 tuntia esitelmiä Suomesta ja suomalaisista, historiasta ja kulttuurista. Aiheita on pirtutrokareista parlamentarismiin, suurmiehistä suurnaisiin

 • Kuinka muoti demokratisoitui? Annamari Vänskä kertoo

  Historialliset muutokset näkyvät vaatteissamme

  Kun puhumme muodista, puhumme usein sen muuttumisesta, mutta Aalto-yliopiston muodintutkimuksen professori Annamari Vänskä ei ole puhumassa trendien vaihtelusta. Häntä kiinnostavat aivan toisenlaiset muutokset.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!