Hyppää pääsisältöön

Mozartiaanit Andrew Manze ja Francesco Piemontesi esiintyvät RSO:n konsertissa

Pianisti Francesco Piemontesi
Pianisti Francesco Piemontesi Kuva: Benjamin Ealovega 2015 Francesco Piemontesi

”Mozart-dreamteamiksi” ylistetty pianisti Francesco Piemontesi ja kapellimestari Andrew Manze esiintyvät RSO:n kanssa 20.9. Musiikkitalossa. Ohjelmassa on Mozartin viimeinen pianokonsertto nro 27, Hubert Parryn Brahmsin muistolle säveltämä Elegia sekä Schönbergin Brahmsin pianokvartetosta sovittama orkesteriteos. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/areena.

Syyskauden ensimmäisessä kamarimusiikkikonsertissa 24.9. on pääosassa kontrabasso. Teemu Kauppisen suunnitteleman konsertin ohjelma koostuu kokonaan kotimaisten säveltäjien musiikista Sibeliuksesta Lintiseen ja Antti Auviseen, jonka Duo Excelsis kahdelle kontrabassolle saa kantaesityksensä.

Ilmaisuvoimaisen ja teknisellä taituruudellaan häikäisevän Francesco Piemontesin kansainvälinen ura lähti nousuun menestymisestä mm. Queen Elisabeth-pianokilpailussa 2007. Piemontesi on sittemmin esiintynyt mm. Lontoon, Los Angelesin ja Münchenin filharmonikkojen, Leipzigin Gewandhaus-orkesterin, Clevelandin ja Pittsburghin sinfoniaorkesterien sekä Lontoon Philharmonia-orkesterin solistina. Hän on vieraillut myös New Yorkin Mostly Mozart -festivaalilla, Varsovan kansainvälisellä Chopin-festivaalilla sekä Lucerne-festivaalilla. Kamarimusiikkia Piemontesi esittää mm. Emerson-kvartetin, Antoine Tamestitin ja Jörg Widmannin sekä Angelika Kirchschlagerin kanssa. Soolokonsertteja hän on pitänyt Amsterdamin Concertgebouwssa, New Yorkin Carnegie Hall’ssa sekä Lontoon Wigmore Hall’ssa.

Hannoverin radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Andrew Manze on tunnettu erityisesti vanhan musiikin asiantuntijana. Hän vieraillut johtamassa mm. Los Angelesin, Münchenin ja Oslon filharmonikkoja, Leipzigin Gewandhaus-orkesteria sekä Camerata Salzburgia. Tulevina kausina Manze johtaa mm. Bambergin ja Melbournen sinfoniaorkestereita sekä Amsterdamin Concertgebouw-orkesteria.

20.9. klo 19
Keskiviikkosarja 2
Andrew Manze, kapellimestari
Francesco Piemontesi, piano
Hubert Parry: Elegy for Brahms, ensiesitys Suomessa
W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 27 K 595
Johannes Brahms / Arnold Schönberg: Pianokvartetto g-molli

24.9. klo 15 Harjoitussali PAAVO
Kamarimusiikkikonsertti 1
KETJUREAKTIO - KONTRABASSO KAMARIMUSIIKISSA

Teemu Kauppinen, taiteellinen suunnittelu ja kontrabasso
Kati Salovaara, kontrabasso
Aapo Juutilainen, kontrabasso
Laura Vikman, viulu
Giuseppe Gentile, klarinetti
Satu Elijärvi, piano
Tauno Marttinen: Trio viululle, kontrabassolle ja pianolle
Antti Auvinen: Double Excelsis kahdelle kontrabassolle (2006), kantaesitys
Aulis Sallinen: Metamorfora
Jean Sibelius: Rondino op. 81
Jean Sibelius: Romance op. 78
Jean Sibelius: Tanz-Idylle op. 79
Kirmo Lintinen: Trio Concertante klarinetille, kontrabassolle ja pianolle

 • Muusikkojen liitto – äänen kannattaja

  RSO juhlii 100-vuotiasta Muusikkojen liittoa

  Kuluvana vuonna Muusikkojen liitto täyttää 100 vuotta. Muusikkojen liitto edustaa muusikoita ja ajaa heidän oikeuksiaan. Noin kolmannes liiton 3 400 jäsenestä on orkesterimuusikkoja, ja kaksi kolmannesta toimii freelancereina musiikin eri sektoreilla. Muusikot perustivat oman liiton Uudella ylioppilastalolla Helsingissä juuri ennen Suomen itsenäistymistä vuonna 1917.

 • RSO juhlii 100-vuotiasta Suomen Muusikkojen Liittoa ja kantaesittää Antti Auvisen orkesteriteoksen

  Konsertin solistina esiintyy viulisti Lisa Batiashvili.

  RSO esittää 90-vuotisjuhlakaudellaan yhteensä yhdeksän kantaesitystä, joista 24.11. on vuorossa Antti Auvisen teos Turbo Aria. Lisäksi konsertissa kuullaan Suomen ensiesityksenä Anders Hillborgin toinen viulukonsertto, jonka solistina esiintyy Lisa Batiashvili. Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla ohjelmassa on myös Erkki Melartinin Traumgesicht ja Aleksandr Skrjabinin Ekstaasin runoelma.

 • 2. soolopasuunan soittaja

  pasuuna

  Koesoitto pidetään Helsingin Musiikkitalossa 12.–13.2.2018. Hakuaika tehtävään päättyy 3.1.2018 klo 15.00 Suomen aikaa.