Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Filosofia pääkuva

10 kysymystä filosofeista – katso miten pärjäät!

antiikin ajan tyylinen patsas
antiikin ajan tyylinen patsas Kuva: Unsplash & Sára Köteleki/Yle Abitreenit

Valmistaudu filosofiseen koetukseen vastaamalla kymmeneen kysymykseen kuuluisista filosofeista. Ylioppilaskokeessa filosofien tuntemuksesta on iso hyöty, joten ota testi treenin kannalta äläkä lannistu, jos et saa heti kaikkia oikein – tehtävä on haastavammasta päästä.

Kun olet vastannut kaikkiin kohtiin, tarkista koe. Oikeat vastaukset ja syventäviä lisätietoja saat näkyviin painamalla Näytä oikeat vastaukset -nappia kysymysten jälkeen.

Juttua muokattu 30.1.2020: Kuva vaihdettu.

Kommentit
  • 2021 syksy: filosofia

    Filosofian yo-koe ja oikeat vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

  • 2021 kevät: filosofia

    Filosofian yo-koe ja oikeat vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.