Hyppää pääsisältöön

Bisnesmiehestä tuli palkittu jännityskirjailija. Max Seeckille on tärkeää, että kaikki yksityiskohdat vastaavat todellisuutta

Kirjailija Max Seeck
Kirjailija Max Seeck Max Seeck,Puoli seitsemän

Max Seeck sai idean kirjoittaa jännitysromaani neljä vuotta sitten lomamatkalla Kroatiassa. Tuloksena oli Hammurabin enkelit, jonka Suomen Dekkariseura valitsi vuoden esikoisdekkariksi. Äsken ilmestyi trilogian toinen osa Mefiston kosketus. Tänään kuultiin, että Mefiston kosketuksen julkaisuoikeudet on myyty Italiaan.

Sopimuksen neuvotellut kirjallisuusagentti Elina Ahlbäck on tyytyväinen että arvostettu, Roomassa sijaitseva kustantamo julkaisee Mefiston kosketuksen ensi kesänä. Max Seeckin teoksia ilmestyy ensi vuonna lisäksi Saksassa, Islannissa ja Virossa.

Myös kirjailija on tyytyväinen kansainvälisen uran alkuun. Kirjailijanuran alusta lähtien tähtäin on ollut korkealla, kansainvälisen bestsellerin kirjoittamisessa.

- Olen itse kehittänyt jonkun stoorin ihan päästä, minkä joku sitten lukee omalla kielellään toisella puolella maailmaa, tai ainakin toisella puolella Eurooppaa. Siinä on monta mageeta juttua, hehkuttaa Seeck.

Jännityskirjailija Max Seeck
Jännityskirjailija Max Seeck Kuva: © Elina Simonen Puoli seitsemän,Max Seeck

Jos lintu laulaa, sen on oltava oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Seeckin kirjojen tapahtumapaikat vaihtelevat ympäri maailmaa Kroatiasta Pohjois-Norjaan ja San Franciscosta Raaseporiin. Puoli seiskassa vieraillut kirjailija kertoo pyrkivänsä mahdollisimman suureen tarkkuuteen yksityiskohtien todenmukaisuudessa, vaikka ei olisi itse paikan päällä käynytkään. Kun tarinat ovat fiktiota, satua, niin edes kehyksen missä ne tapahtuvat pitä Seeckin mielestä olla tarkka ja realistinen.

Jos joku bongaa virheen, niin mä lähetän kirjan samantien.
- Kun joku Google nykyään niin mä ihmettelen pikemminkin sitä miten joku Mika Waltari tai joku muu sankari on aikoinaan näkemättä tai kokematta pystynyt kirjoittamaan niin tarkkaan.

.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän