Hyppää pääsisältöön

Outlander – Miten käy kohtalon erottamille rakastavaisille?

Fanien kiihkeä odotus päättyy, sillä Outlanderin uusi kolmas kausi alkaa vihdoin keskiviikkona 27.9.
Maanosat ja vuosisadat erottavat nyt Jamien (Sam Heughan) ja Clairen (Caitriona Balfe). Fanien kiihkeä odotus päättyy, sillä Outlanderin uusi kolmas kausi alkaa vihdoin keskiviikkona 27.9. yle tv1

TV1 keskiviikkoisin 27.9.2017 - 3.1.2018 klo 21.35 - 22.35, (uusi 3. kausi), uusinta lauantaisin klo 23.15
Yle Areenassa 14 päivää

Miten käy ajan ja kohtalon erottamille rakastavaisille, Clairelle (Caitriona Balfe) ja Jamielle (Sam Heughan)? Vieläkö he kohtaavat toisensa? Ja jos, niin millä aikakaudella ja onko heillä silloinkaan yhteistä tulevaisuutta?

Fanien kiihkeä odotus päättyy, kun suosikkisarja Outlander (16) palaa ruutuun kolmannen kauden uusin jaksoin. Luvassa on 13 jännittävää jaksoa keskiviikkoisin 27.9. alkaen klo 21.35. Uudet jaksot esitetään tuoreeltaan, sillä kausi käynnistyy Yhdysvalloissakin 10.9. Sarjaan on tulossa neljäskin kausi.

Turvaan kivipaasien kautta

Myyttiset aikamatkaajat Claire ja Jamie tekivät toisella kaudella kaikkensa pelastaakseen skottiklaanit ja kokonaisen elämänmuodon täydelliseltä tuholta.

Kun kaikki mahdollinen oli sanottu ja tehty, ja kruununtavoittelija Charles Stuart oli silti valmis johtamaan miehensä varmaan kuolemaan, Jamie pakotti Clairen palaamaan omaan aikaansa kivipaasien kautta. Pitihän Jamien pelastaa syntymätön lapsensa, vaikka mursikin samalla oman sydämensä.

Fanien kiihkeä odotus päättyy, sillä Outlanderin uusi kolmas kausi alkaa vihdoin keskiviikkona 27.9.
Fanien kiihkeä odotus päättyy, sillä Outlanderin uusi kolmas kausi alkaa vihdoin keskiviikkona 27.9. Kuva: Aimee Spinks/Starz/Sony Pictures Television ylet tv1
Fanien kiihkeä odotus päättyy, sillä Outlanderin uusi kolmas kausi alkaa vihdoin keskiviikkona 27.9.
Fanien kiihkeä odotus päättyy, sillä Outlanderin uusi kolmas kausi alkaa vihdoin keskiviikkona 27.9. Kuva: Aimee Spinks/Starz/Sony Pictures Television yle tv1
Fanien kiihkeä odotus päättyy, sillä Outlanderin uusi kolmas kausi alkaa vihdoin keskiviikkona 27.9.
Fanien kiihkeä odotus päättyy, sillä Outlanderin uusi kolmas kausi alkaa vihdoin keskiviikkona 27.9. Kuva: 2017 Sony Pictures Television Inc. yle tv1

Kuka selviää taistelusta?

Ylämaalaisten veri virtaisi vuolaana Cullodenin kanervanummella. Kuten Claire historiasta hyvin tiesi, Cumberlandin johtama sotajoukko oli varustelultaan ylivoimainen.

Tasamaalla taisteluun joutuessaan skotlantilaiskapinalliset menettivät myös ainoan valttinsa, maastontuntemuksen. Lisäksi Black Jack Randall (Tobias Menzies) aikoi toteuttaa suuren missionsa – ottaa Jamie Fraser hengiltä.

Selviääkö kukaan Clairelle rakkaista ylämaalaisista hengissä Cullodenin taistelusta? Millainen kohtalo Britannian kuningasta uhmannutta kansakuntaa odottaa?

Miten Claire palaa entiseen?

Mitä Clairelle tapahtuu sen jälkeen kun hän majesteettisten kivipaasien keskeltä palaa omaan aikaansa 1948, ensimmäisen miehensä Frankin rinnalle, kantaen sisällään toisen miehen rakkauden hedelmää.

Outlanderin muissa rooleissa nähdään muun muassa Kotiin takaisin -sarjassa James Blighin roolin näyttelevä David Berry ja Romann Berrux.

Kolmas kausi pohjautuu Diana Gabaldonin eeppisen romaanisarjan kolmanteen kirjaan Matkantekijä (Voyager).

Outlander. Käsikirjoitus: Diana Gabaldon ja Ronald D Moore. Tuotanto: Sony Pictures Television, Yhdysvallat, 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.