Hyppää pääsisältöön

Riku Rantala & Tunna Milonoff: “On syytä viettää hiljainen hetki tiedon kunniaksi”

Väärää tietoa, whataboutismia, valheita, huhuja tai provoisointia vastaan ei ole palomuuria, uutta päivitystä tai salasanaa. Vain kriittinen ajattelu on tiedon turva. Tieto ja sen kriittinen arviointi on ratkaisevan tärkeää juuri nyt.

Yle Areenan etusivu on tänään 13.9.2017 omistettu tunnin ajaksi hitaalle ja punnitulle tiedolle. Tällä teolla Docventures ja Yle Areena haluavat pysäyttää meidät kaikki hetkeksi miettimään tiedon ja sen kriittisen arvioinnin tärkeyttä.

– Tiedettä sinänsä ei tippaakaan kiinnosta, uskomme me sitä tai emme. Ilman faktoja me olemme kuitenkin vain hunnilauma mielipiteinemme.On siis todellakin aika viettää hiljanen hetki tiedon kunniaksi, toteavat Docventuresin isännät Riku Rantala ja Tunna Milonoff.

Docventuresin uuden kauden pääteemana on murros. Digitaalinen tiedonvälitys on yksi voimakkaimmista tämän murroksen aiheuttajista. Palkittu ja suosittu Yle Areena on yksi merkittävimpiä suomalaisia digitaalisen tiedonvälityksen kanavia.

– Meille syötetään koko ajan erilaista informaatiota, joka päivä me kohtaamme ja vastaanotamme tuhansia ja tuhansia viestejä, halusimme tai emme. On tärkeää miettiä, mikä oikeasti on totta. Hetki tiedolle on hyvä muistutus tästä, pohtii Docventuresin Ylen konseptituottaja Hannu Karisto.

Docventures on esittänyt laatudokkareita vuodesta 2013 alkaen. Vaikka leffat ovat riippumattomien pienten suomalaisten tai ulkomaisten tuotantoyhtiöiden tuotantoja, sisältävät ne kuitenkin väistämättä aina tekijänsä näkökulman.

Docventuresissa leffan esittämiä tietoja puntaroidaankin monelta kantilta: ohjaajia haastatellaan, elokuvaa pohditaan tv:ssä asiantuntijoiden kanssa, faktat tarkistetaan ja katsojille tarjotaan syventäviä näkökulmia ruodittavaksi verkossa.

– Emme jätä myöskään omaa inhimillistä kantaamme tai leffavalintojemme perusteita epäselväksi, muistuttavat Riku ja Tunna.

Katsoja puolestaan voi kertoa livelähetyksen aikana oman näkemyksensä teemaan sosiaalisessa mediassa. Elokuvan, asiantuntijakeskustelun sekä sosiaalisen median keskustelun yhdistelmä on harvinaisuus, jonka ansiosta katsoja saa hidasta, tarkistettua ja mahdollisimman riippumatonta tietoa niin halutessaan.

Vietetään siis hiljainen hetki tiedon kunniaksi. Sinä voit osallistua hetkeen jakamalla Hetki tiedolle -videon sosiaalisessa mediassa ja osallistumalla keskusteluun käyttämällä tägejä #docventures #hetkitiedolle.

Docventures. 5. kausi. 13.9.2017 klo 21 Yle TV2 ja Yle Areena

Kommentit
 • Riku Rantala: Dear Eki, voiko Tinderin pelata loppuun?

  Docventuresissa teemana pariutuminen 22.9.

  Olin parikymppisenä varsin ujo suhteessa vastakkaiseen sukupuoleen, enkä ole käsittääkseni koskaan pokannut ketään. Minua kiinnostivat kirjallisuus ja fiftarimusa. Kampasin näyttävän rasvistortun otsalleni ja nojailin tupakkapaikoilla seiniin läpi nuoruuteni ja varhaisaikuisuuteni. Minulla oli naispuolisia kavereita, mutta aloitteen teko romanttisessa mielessä oli minulle pelottava ajatus. Muistan, miten yksinäisyys sattui. Se oli täysin fyysiseen kipuun rinnastettava tunne.

 • Docventuresin rekisteri- ja tietosuojaseloste

  Rekisteri- ja tietosuojaseloste

  Tämä on Ylen ohjelmaprojektin Docventures henkilötietolain (10 ja 24 §) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 16.9.2020 Viimeisin muutos 17.9.2020. 1. Rekisterinpitäjä Yle / Docventures-projekti 00024 Yleisradio Yhteyshenkilö: jussi.jormanainen@yle.fi / puhelin 0505421350 2.

 • "Kumpaan reikään tämä laitetaan?" – Kysyimme teiltä noloimpia lääkärikokemuksia. Katso parhaat palat Rikun ja Tunnan esittelemänä!

  Docventures - lääke juuri sinulle!

  "Lääkäri kirjoitti kerran potilaan määräyksiin: jos penis. ei mene i.v, annetaan suun kautta. Penisilliini oli saanut mielenkiintoisen lyhenteen!" Kysyimme teiltä omassa Omanolo-palvelussamme noloimpia ja mieleenpainuneimpia kokemuksia lääkärinvastaanotolla. Lue ja katso parhaat palat alta! Videolta selviää myös, mikä on Tunnan sinimuna-kokemus!

Uusimmat sisällöt - Docventures