Hyppää pääsisältöön

Neljännen kauden Sohvaperunat

Neljännen tuotantokauden Sohvaperunat.
Neljännen tuotantokauden Sohvaperunat. Kuva: Yle Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Suomalaisten sydämet valloittanut viihdeohjelma Sohvaperunat riemastuttaa nyt ensimmäistä kertaa myös syksyn ohjelmistossa. Neljäs tuotantokausi nähdään Kakkosella ja Yle Areenassa perjantaisin 29.9. alkaen klo 21. Katso ohesta esittelyt uusien jaksojen päähenkilöistä.

Kultaisella Venlalla palkittu Sohvaperunat on kohonnut parin viime vuoden aikana ilmiöksi, joka jättää hyvin harvat kylmäksi. Neljännellä kaudella on mukana pari uutta ja monta tuttua sohvista, joiden näkemykset tv-ohjelmista ja elämästä ylipäätään avaavat oman, ehkä yllättävänkin syvän perspektiivinsä satavuotiaaseen maahamme ja sen asujaimiin.

Uudet Sohvaperunat

Salli ja Teemu (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Teemu ja Salli, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Teemu ja Salli, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Sisarukset Salli ja Teemu on keskusteleva parivaljakko Helsingistä. Teemun intohimona on musiikki ja Salli harrastaa lähiöliikuntaa sekä mummovesijumppaa. Yhdessä Salli ja Teemu käyvät viikottain keikoilla. Usein sunnuntaisin sisarukset löytyvät äidin ruokapatojen ääreltä. Television ääressä Salli ja Teemu viihtyvät parhaiten komedia- ja visailuohjelmia seuraten.

Kolmannelta kaudelta jatkavat Sohvaperunat

Eero, Henkka, Veikko ja Åke (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Ukkiskerho eli Eero, Henkka, Åke ja Veikko, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Ukkiskerho eli Eero, Henkka, Åke ja Veikko, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Lauttasaaren seniorikodin Eero, Henkka, ensimmäiseltä ja toiselta kaudelta tuttu Veikko sekä uusi jäsen Åke, edustavat laaja-alaista tietämystä vuosien kokemuksella. Televisiosta nämä herrasmiehet katselisivat mieluiten Pekkaa ja Pätkää, mutta paremman puutteessa urheilu ja ajankohtaisohjelmatkin kelpaavat. Tältä kvartetilta tulee suora ja kaunistelematon mielipide kaikkeen katsottuun.

Mici ja Maicci (Oulu)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Mika/”Mici” ja Marja/”Maicci”, Oulu.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Mika/”Mici” ja Marja/”Maicci”, Oulu. Kuva: Yle/Ville Honkonen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Oululaiset Mika eli ”Mici” ja Marja eli ”Maicci” harrastavat yhdessä muun muassa ruuanlaittoa, chilien kasvatusta, pilkkimistä ja saunomista. Arjen kiireessä yhteistä aikaa on välillä vähän, joten kahdenkeskiset tv-hetket sohvalla ovat avioparille arvokas ja ihana tapa rentoutua. Televisiosta he katselevat mieluiten musiikki- ja kokkiohjelmia.

Tanja ja Sannis (Nousiainen)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Tanja ja Sannis, Nousiainen.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Tanja ja Sannis, Nousiainen. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Ystävykset Tanja ja Sannamari, kutsumanimeltään ”Sannis”, ovat tunteneet toisensa 14 vuotta ja he kyläilevät toistensa luona noin kerran viikossa. Sanniksen harrastuksiin kuuluu esimerkiksi mummoilu ja kotoilu. Tanja tykkää ratkoa japanilaisia ristikoita sekä palapelejä. Sanniksen ja Tanjan sohvalla pötköttelee syksyn tullen englanninbulldoggi Elviiran lisäksi myös uusi koiratuttavuus, napolinmastiffi Väinö.

Pinja ja Sanna (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Sanna ja Pinja, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Sanna ja Pinja, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Pinja ja Sanna ovat helsinkiläiset ystävät, jotka ovat ahkeria ja suulaita televisionkatsojia. Naiset ovat alkaneet bestiksiksi teatteriharrastuksen myötä ja onpa heillä ollut yhteinen bändikin. Pinja ja Sanna laulavat mielellään karaokea ja käyvät yhdessä sukkahousuostoksilla Tallinnassa.

Laura, Ville, Akseli ja Aamos (Turku)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Laura, Aamos, Akseli ja Ville, Turku.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Laura, Aamos, Akseli ja Ville, Turku. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Sporttinen turkulaisperhe eli Laura, Ville, Akseli ja Aamos kokoontuu olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen. Porukan nuorin, kahdeksanvuotias Aamos, huvittaa katsojia ja muuta perhettä jatkuvilla kysymyksillään.

Jari ja Sanna (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jari ja Sanna, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jari ja Sanna, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna ovat tuttuja siitä, että he sekä rakastavat että inhoavat ohjelmia yhtä suurella intohimolla. Viihde- ja reality-ohjelmat ovat tämän kaksikon rakkaus, samaten kuin kuppi herkullista kahvia.

Linda ja Jani (Oulu)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jani ja Linda, Oulu.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jani ja Linda, Oulu. Kuva: Yle/Ville Honkonen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia Janille.

Eila, Minna ja Olli (Lohja)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Eila, Minna ja Olli (Lohja).
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Eila, Minna ja Olli (Lohja). Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Eila ja Minna ovat teatteriharrastajia Lohjalta. Eila kutoo sukkia ja välttelee urheilun katsomista. Minna pitää itseään tosi-tv-friikkinä. Yhdessä he rakastavat katsoa musiikkiohjelmia ja kilpailuja. Toisinaan mukana tv:n tarjontaa on seuraamassa myös Minnan poika Olli.

Marja ja Eija (Ranua)

Sohvaperunat
Sohvaperunat sohvaperunat

Ranualaiset Marja ja Eija asuvat saman rivitalon eri asunnoissa, mutta iltansa he viettävät yhdessä tv:n ääressä. Äiti ja tytär tykkäävät molemmat komeista miesjuontajista ja heitä kommentoidaankin suoraan ja ronskiin sävyyn.

Osku ja Juhani (Turku)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Osku ja Juhani (Turku).
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Osku ja Juhani (Turku). Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Turkulaiset Osku ja Juhani viihtyvät rennosti sohvalla television parissa. Heidät muistetaan erityisesti osuvista huomioista sekä viipyilevän syvällisistä keskusteluista kanavasurffailun välissä.

Jorma ja Soile (Rovaniemi)

Kuvassa Jorma ja Soile.
Kuvassa Jorma ja Soile. Kuva: Ville Honkonen / Yle Kuvapalvelu. Sohvaperunat

Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä. Tv-tarjonta saa Soilen niin innostumaan, kauhistumaan, eläytymään kuin liikuttumaankin, ja vaikka Jorma ei olekaan kaikista ohjelmista aina täysin vakuuttunut, hän seuraa niitä kuitenkin sujuvasti Soilen vieressä.

Jarno ja Perttu (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jarno ja Perttu (Helsinki).
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Jarno ja Perttu (Helsinki). Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Suorapuheinen pariskunta Jarno ja Perttu asuu koiransa Benin kanssa Helsingissä. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset ja Perttu tasoittelee myrskyjä.

Iida ja Nelli (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Iida ja Nelli, Helsinki.
Sohvaperunat-sarjan neljäs tuotantokausi: Iida ja Nelli, Helsinki. Kuva: Yle/Pyry Pietiläinen Sohvaperunat,Yle TV2,Yle Areena

Helsinkiläiset ystävykset Iida ja Nelli tapasivat aikoinaan jalkapalloharrastuksen parissa. Parikymppisten naisten iltoihin kuuluu paitsi tv:n katselu Nellin luona, myös iltasmoothiet ja berliininmunkit.

Sohvaperunat Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Kommentit

Yle TV2