Hyppää pääsisältöön

Boheemista heppatytöstä tuli ajankäytön asiantuntija. Anna Perhon neuvot kiireestä kärsivälle

Kirjalija Anna Perho
Kirjalija Anna Perho Anna Perho,Puoli seitsemän

Toimittaja, kolumnisti ja elämäntaitokirjailija Anna Perho kertoo olleensa nuorena boheemi ja huoleton. Lapsena ja nuorena kiinnostivat eniten hevoset, ja hän valmistuikin hevosalaan erikoistuneeksi agrologiksi. Sitten tulivat työ, kiire ja perhe, ja oli Perhon sanoin pakko ryhdistäytyä. Nyt Anna Perho neuvoo muita ajanhallinnassa ja kiireen selättämisessä.

Ihan törkeen kova lupaus

Anna Perho on julkaissut jo neljä eri aiheista elämäntaito-opasta. Itse hän näkee selfhelp-oppaiden merkityksen samanlaisena kuin innostuspuheen, antaa inspiraatio muutoksen aloittamiseen. Uuden kirjan Antisäätäjä lupaus on kova: "Luettuasi tämän kirjan sinulla ei ole enää koskaan kiire".

- No ihan törkeen kova, tunnustaa Perho.

- Mutta minä olen kaiken kokeillut, mitä kirjassa on, ja olen saanut jonkinlaista järkeä tähän omaankin ajankäyttöön. Olen lähtökohtaisesti aika boheemi, arkkimyöhästyjä.

Kaksi tärkeintä asiaa kiireen lopettamiseksi

Perho tiivistää muutoksen kahteen asiaan:
- Ensiksi on mietittävä, että jos en ole tyytyväinen siihen mitä minulla on nyt, niin mitä sitten haluaisin? Toinen ajankäytön ytimessä oleva asia on valinnat. Täytyy sanoa todella monelle asialle ei voidakseen sanoa kyllä niille asioille, jotka ovat kaikkein tärkeimpiä

Katso tästä Anna Perhon neuvot ajanhallintaan:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän