Hyppää pääsisältöön

Mimosa ja Lennu seikkailee valtamerillä Pikku Kakkosessa

Pikku Kakkonen: Mimosa ja Lennu
Pikku Kakkonen: Mimosa ja Lennu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,mimosa ja lennu

Mungo Jerryn tutuin sävelin alkaa Mimosa ja Lennu -animaatiosarja, jossa merillä seikkailee seitsemänvuotias Mimosa-tyttö. Mimosa on Pinkki kallo -aluksen merikapteeni. Apuna valtamerillä hänellä ovat Puosu, Tahvo ja kolme meritähteä. Mimosan paras ystävä on lentäjä Lennu, joka usein liitää Mimosan seuraksi ja avuksi.

Pikku Kakkonen: Mimosa ja Lennu
Pikku Kakkonen: Mimosa ja Lennu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,mimosa ja lennu

Mimosa on päättäväinen tyttö, joka rakastaa seikkailuja. Puosu on aluksen lihakset sekä uskollinen ja työteliäs miehistön jäsen. Tahvo on laivan kokki, herkkä ja puhelias luuranko. Laivan meritähtikolmikko nähdään usein huolehtimassa purjeista. Meritähdet ovat miehistön jäsenistä ainoat, jotka pystyvät hengittämään veden alla.

Piikkitukkaisen Lennun työnä on jakaa lentopostia ympäri suurta merta. Perämiehenä Lennun koneessa häärii Ananas-Anssi.

Pikku Kakkonen: Mimosa ja Lennu
Pikku Kakkonen: Mimosa ja Lennu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,mimosa ja lennu
Pikku Kakkonen: Mimosa ja Lennu
Pikku Kakkonen: Mimosa ja Lennu Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,mimosa ja lennu

Ystävysten päivät täyttyvät loputtomasta aarteiden etsinnästä, mysteereistä ja hurjistakin seikkailuista. Myös merirosvokapteeni Katalanokan aiheuttamista huolista selvitään ystävyyden, yhteistyön ja merirosvo-oppaan avulla.

Huumorintäyteinen, 52-osainen animaatiosarja on espanjalaisten Gallegon veljesten luoma. Yksi jakso kestää 11 minuuttia.

Mimosa ja Lennu Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin 16.9. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Seikkailu
Seikkailu asiasanat,pikku kakkonen
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
Vauhti
Vauhti asiasanat,Pikku Kakkonen

Lisää ohjelmasta

 • Mimosa ja Lennu seikkailee valtamerillä Pikku Kakkosessa

  Mimosa on Pinkki kallo -aluksen merikapteeni.

  Merikapteeni-Mimosan ja lentäjä-Lennun päivät merellä täyttyvät aarteiden etsinnästä, mysteereistä ja hurjistakin seikkailuista. Mimosa ja Lennu Pikku Kakkosessa lauantaiaamuisin 16.9. alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Tule mukaan Killen kimppakyytiin Pikku Kakkosessa!

  Eläintarhan eläimillä on tarkoin varjeltu salaisuus.

  Eläintarhan eläimillä on tarkoin varjeltu salaisuus, jonka tietää vain eläintarhan vartija Tamminen. Eläintarhan suljettua ovensa, matkaavat eläimet koteihinsa ja aamulla takaisin töihin. Matka taittuu rattoisasti yhdessä raitiovaunulla, Kille-krokotiilin kimppakyydillä. Killen kimppakyyti Pikku Kakkosessa Yle TV2:lla keskiviikosta 6.9. lähtien. Ohjelma on katsottavissa Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

 • Pikku Kakkosen iloinen väki matkaa pohjoiseen

  Pikku Kakkonen konsertoi Pohjois-Suomessa

  Pikku Kakkosen syntymäpäiväjuhlinta jatkuu yhteisesti musisoiden. Livetapahtumat järjestetään tällä kertaa pohjoisen lasten iloksi Rovaniemellä ja Oulussa. Paikkakuntien konsertit ovat erisisältöiset ja ne esitetään kaksi kertaa tapahtumapäivän aikana.