Hyppää pääsisältöön

Vuosisadan Kulttuurigaala – Äänestä kulttuuripersoonaa!

Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta.
Vuosisadan Kulttuurigaalan juontavat Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma. Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Kuva: Yle Kuvapalvelu jaakko saariluoma

TV1 keskiviikkona 18.10.2017 klo 21.00 - 23.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Vuosisadan Kulttuurigaala juhlistaa sataa vuotta suomalaista kulttuuria ja taidetta. Kaksi tuntia kestävän suoran lähetyksen Turun Logomosta juontavat näyttelijät Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma.

Kulttuurigaala nähdään TV1:llä ja Areenassa keskiviikkona 18.10. Luvassa on elämyksiä, tunnetta ja upeita esityksiä.

Oopperasta sirkukseen

Suomessa on syntynyt sadan itsenäisyyden vuoden aikana valtava määrä vaikuttavaa, koskettavaa ja myös keskustelua herättävää taidetta ja kulttuuria. Vuosisadan Kulttuurigaalassa palkitaan suomalaisia kulttuurintekijöitä, kulttuurivaikuttajia ja -tekoja.

Gaalassa esiintyy iso joukko suomalaisia huippunimiä. Mukana ovat a cappella -kokoonpano Rajaton, kaikkien tuntemat Katri Helena, Mikko Leppilampi ja Irina.

Mukana ovat myös kansainvälisesti tunnetut oopperalaulajat Helena Juntunen ja Matti Salminen, Suomen vanhin viihdeorkesteri Dallapé, Turun kaupunginteatteri, heavykokoonpano Northern Kings, sirkustaiteilijat Pauliina Räsänen ja Slava Volkov, balettitanssija Atte Kilpinen sekä Turun filharmoninen orkesteri johtajanaan Leif Segerstam.

Juontajat kulttuurin ammattilaisia

Gaalan tunnelmasta vastaavat juontajat Sanna Stellan ja Jaakko Saariluoma ovat monipuolisia kulttuurin ammattilaisia, näyttelijöitä, koomikoita, käsikirjoittajia ja juontajia, ja lisäksi Sanna Stellan on myös kirjailija ja Jaakko Saariluoma ohjaaja.

Sanna Stellan tunnetaan muun muassa Siskonpeti-sarjasta ja Ylen kulttuuriohjelma Stradan juontajana. Jaakko Saariluoma on ollut mukana lukuisissa elokuvissa, draama-sarjoissa, ja tv-ohjelmissa. Molemmat juontajat odottavat innolla gaalaa ja ovat ilolla mukana juhlimassa suomalaista kulttuuria.

Äänestä Vuosisadan kulttuuripersoonaa!

Gaalassa jaetaan opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnot, ja Museoliitto palkitsee Vuosisadan museon.

Yleisö pääsee vaikuttamaan palkittaviin: yleisöäänestys Vuosisadan kulttuuripersoonasta on käynnissä osoitteessa kulttuurigaala.fi. Äänestys jatkuu tv-lähetyksen loppupuolelle asti. Yle Areenassa voi seurata suoraa lähetystä gaalaillallisilta klo 19.45 - 20.15.

Ylen Kirjojen Suomi -hankkeeseen liittyvä Vuosisadan kirja -yleisöäänestys käynnistyy 24.9. ja jatkuu 2.10. asti osoitteessa yle.fi/kirjojensuomi.

Kommentit