Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Sinä ansaitset kultaa: Jare ja Jari tekivät toistensa Vain elämää -biiseihin kekseliäät jatko-osat

Voiko olla sattumaa, että artistit jatkoivat toistensa tarinoita juuri näin?

Cheek itketti Jari Sillanpäätä Vain elämää -versiollaan. // Kuva: Promokuva: Petri Aho/Nelonen

Vain elämää -ohjelman viimeinen kausi alkoi perjantaina 8. syyskuuta Cheekin päivällä. Tällä kertaa show’ssa on mukana tuttuja tähtiä aiemmilta kausilta eli Cheek, Sanni, Jenni Vartiainen, Toni Wirtanen, Kaija Koo, Jari Sillanpää ja Juha Tapio.

Tämän viikon onnistuneimmasta Vain elämää -vedosta vastaa Cheek.

Jari Sillanpää teki Cheekin päivänä ikään kuin jatko-osan omalle _Sinä ansaitset kultaa -_hitilleen versioimalla onnistuneesti Cheekin Parempi mies -kappaletta, jossa on samanlainen teema eli toisen osapuolen satuttaminen parisuhteessa tavalla tai toisella.

Nyt Jari Sillanpään päivänä Cheek jatkoi jatko-osien tekemistä, sillä hän puolestaan valitsi Sinä ansaitset kultaa -biisin.

Jari Sillanpää: Parempi mies _Parempi mies _ja Sinä ansaitset kultaa ovat kuin toistensa jatko-osat varsinkin Vain elämää -versioina, kun artistit muokkaavat tekstejä omiin tarinoihinsa sopiviksi. Cheekin versiossa kertosäkeestä puuttuu olennainen sana eli rakas. Lyriikoiden perusteella vaikuttaa siis siltä, että Cheek on ikään kuin päässyt jo pidemmälle sydänsurussaan kuin Siltsu julkaistessaan biisin. Laulun kohde ei ole Cheekin tarinassa räppärille enää rakas.

Jari Sillanpään versio:

Rakas onnea matkaan,

sinä ansaitset kultaa.

Cheekin versio:

Onnea matkaan,

sinä ansaitset kultaa.

Kumpikin artisti vaikuttaa sanoissaan brutaalin rehellisiltä ja ottavat vastuuta omista teoistaan. Cheekin versiossa iskelmä muuttuu räpiksi, mutta Sillanpään mieliksi Chekkonen myös laulaa kappaleessa.

Cheek näyttää Vain elämää -lavalla uuden puolen itsestään juuri tämän kappaleen myötä, sillä näin herkkänä ei räppäriä ole totuttu näkemään. Cheekin ilmeetkin ovat aiempaa pehmeämpiä. Hän ei irvistele esiintyessään niin paljon kuin yleensä. Siihen vaikuttaa varmasti myös se, että Cheek laulaa aiempaa enemmän ja paremmin.

Sinä ansaitset kultaa on Jari Sillanpään striimatuin hitti. Sitä on kuunneltu Spotifyssa yli 4,7 miljoonaa kertaa.