Hyppää pääsisältöön

Cassinin viimeinen syöksy Saturnukseen tehdään elämän vuoksi

Cassini-luotaimen 20-vuotinen tutkimusmatka Saturnuksen ja sen kuiden ympärillä saa tänään eeppisen päätöksen, kun se palaa Saturnuksen kaasukehässä kuin meteoroidi. Cassini uhrataan, jotta voisimme löytää elämää Saturnuksen jäisistä kuista.

- Suojelemme Enceladus- ja Titan-kuuta. Molemmissa on meriä jääkuoren alla ja siltä varalta, että siellä on elämää, emme halua Cassinin törmäävän kumpaankaan niistä, sanoo Cassini-tutkija Linda Spilker NASA:sta.

Cassini lähetettiin Cape Canaveralista 15.10.1997. Se saapui Saturnuksen läheisyyteen 30.6.2004 ja on kiertänyt sitä 13 vuotta.

Cassini on matkustanut avaruudessa 7,9 miljardia kilometriä ja ottanut 453 000 valokuvaa. Sen tiedoista on julkaistu 3948 tutkimusta.

Lue lisää aiheesta lisää täältä.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua