Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Soundbreaker

Kimmo Pohjonen
Harmonikkavelho Kimmo Pohjonen niittää mainetta kotimaassa ja maailmalla. Kimmo Pohjonen soundbreaker

TV1 maanantaina 18.9.2017 klo 21.30 - 22.55, uusinta sunnuntaina 24.9. klo 12.40
Yle Areenassa 30 päivää

Harmonikkaa pienestä pitäen soittanut Kimmo Pohjonen on löytänyt instrumentistaan uusia ulottuvuuksia. Pohjonen on kulkenut pitkän tien instrumenttiaan häpeävästä pelimannista yhdeksi suomalaisen musiikkikentän arvostetuimmista taiteilijoista.

Dokumentti Soundbreaker (7) kulkee Pohjosen matkassa Britanniassa ja seuraa, kuinka sikojen ääntelystä, lampaiden määkimisestä, traktorin puksutuksesta ja moottorisahan ärjynnästä syntyy ääniteos.

Pohjonen nähdään myös konserteissa Suomessa ja ulkomailla, ja lisäksi käydään Tansaniassa muistelemassa nuoruuden oppimatkaa. Soundbreaker on maailmalla mainetta ja kunniaa niittänyt dokumenttielokuva harmonikkavelhosta.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kimmo Koskela. Tuotanto: Koskela Art & Media, 2012. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2014.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.