Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Tiinan sisko oli tukena, kun perhettä kohtasi suuri suru

Tuhkimotarinoiden Tiina sai siskoltaan koskettavan kirjeen. Kuvassa Tiinan sisko Jaana.
Jaana-sisko ilmoitti Tiinan mukaan Tuhkimotarinoihin. Tuhkimotarinoiden Tiina sai siskoltaan koskettavan kirjeen. Kuvassa Tiinan sisko Jaana. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Tiina sai kirjeen siskoltaan Jaanalta. Sisarukset ovat aina olleet läheisiä, mutta suuren surun saapuessa, ei yhteys ollutkaan niin helppoa.

Rakas Tiina!

Olet mulle tosi tärkeä ihminen, niin siskona kuin ystävänäkin. Sulle voin aina kertoa asioista, joista en voisi kertoa kellekään muulle, ja uskon, että näin on myös toisinpäin. Meidän välinen luottamus on suuri, kiitos siitä.

Kuitenkin, kun onnettomuus tapahtui, en osannut sanoa tai tehdä mielestäni mitään oikein. Olen aina pitänyt sinua vahvana, ulospäin suuntautuneena, sanavalmiina ja rohkeana (puhumattakaan kuinka kaunis olet!). Tällaisen onnettomuuden sattuessa kaikki romahtaa ja tuntuu, ettei elämä voi jatkua. Olen kuitenkin siitä onnellinen, miten olet selvinnyt, ja että olet saanut oikeanlaista, juuri sinulle sopivaa apua kaiken taakan kantamiseen.

Kun yhteinen ystävämme bongasi Tuhkimotarinoitten haun, tiesin heti, että tämä olisi sinun juttusi. Vaikka aihe on raskas, se on juuri se syy miksi tätä tarvitset. Jos tämä auttaa saamaan sinulle edes hetkeksi olon ihanaksi ja onnelliseksi, olen tehnyt jotain oikein! Rakastan sinua siskoseni!

Siskosi Jaana

Tuhkimotarinoiden Tiina sai siskoltaan koskettavan kirjeen
Tuhkimotarinoiden Tiina sai siskoltaan koskettavan kirjeen Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita tuhkimotarinoita
  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.