Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Tiinan sisko oli tukena, kun perhettä kohtasi suuri suru

Tuhkimotarinoiden Tiina sai siskoltaan koskettavan kirjeen. Kuvassa Tiinan sisko Jaana.
Jaana-sisko ilmoitti Tiinan mukaan Tuhkimotarinoihin. Tuhkimotarinoiden Tiina sai siskoltaan koskettavan kirjeen. Kuvassa Tiinan sisko Jaana. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Tiina sai kirjeen siskoltaan Jaanalta. Sisarukset ovat aina olleet läheisiä, mutta suuren surun saapuessa, ei yhteys ollutkaan niin helppoa.

Rakas Tiina!

Olet mulle tosi tärkeä ihminen, niin siskona kuin ystävänäkin. Sulle voin aina kertoa asioista, joista en voisi kertoa kellekään muulle, ja uskon, että näin on myös toisinpäin. Meidän välinen luottamus on suuri, kiitos siitä.

Kuitenkin, kun onnettomuus tapahtui, en osannut sanoa tai tehdä mielestäni mitään oikein. Olen aina pitänyt sinua vahvana, ulospäin suuntautuneena, sanavalmiina ja rohkeana (puhumattakaan kuinka kaunis olet!). Tällaisen onnettomuuden sattuessa kaikki romahtaa ja tuntuu, ettei elämä voi jatkua. Olen kuitenkin siitä onnellinen, miten olet selvinnyt, ja että olet saanut oikeanlaista, juuri sinulle sopivaa apua kaiken taakan kantamiseen.

Kun yhteinen ystävämme bongasi Tuhkimotarinoitten haun, tiesin heti, että tämä olisi sinun juttusi. Vaikka aihe on raskas, se on juuri se syy miksi tätä tarvitset. Jos tämä auttaa saamaan sinulle edes hetkeksi olon ihanaksi ja onnelliseksi, olen tehnyt jotain oikein! Rakastan sinua siskoseni!

Siskosi Jaana

Tuhkimotarinoiden Tiina sai siskoltaan koskettavan kirjeen
Tuhkimotarinoiden Tiina sai siskoltaan koskettavan kirjeen Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita tuhkimotarinoita
 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?