Hyppää pääsisältöön

Laura Malmivaaran ottamat valokuvat voimaannuttavat: "Suuntaa itseesi lempeä ja hyväksyvä katse!"

Linda muotokuvassa.
Linda muotokuvassa. Kuva: Laura Malmivaara Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda

Valokuvaaja ja näyttelijä Laura Malmivaara otti Tuhkimotarinoiden Lindasta ja tämän puolisosta Timosta valokuvia. Kuvista ja tilanteesta jäi ikuisia, kauniita muistoja. Hyvien kuvien kautta voi katsoa itseään hyväksyen.

Ihmisen pitää suunnata itseensä lempeä, hyväksyvä katse, se eheyttää ja antaa voimaa.― Laura Malmivaara

– Kuvaamisen tavoitteena on kuva, jossa näkyy sisäinen hehku. On tärkeää, että ihminen näkee olevansa kaunis, sanoo valokuvaaja Laura Malmivaara.
Laura Malmivaara valokuvaa ladossa Tuhkimotarinoiden Lindaa.
Laura Malmivaara valokuvaa ladossa Tuhkimotarinoiden Lindaa. Laura Malmivaara valokuvaa ladossa Tuhkimotarinoiden Lindaa. Kuva: Yle / Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoita linda
Laura Malmivaara ottaa kuvaa ladossa.
Valokuvaus on kuulunut Laura Malmivaaran elämään jo ennen näyttelijyyttä. Laura Malmivaara ottaa kuvaa ladossa. Kuva: Yle / Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda

Neljä vuotta Taideteollisessa korkeakoulussa alaa opiskellut näyttelijä nauraa, että hänen valttinsa on nopeus.
– Kuvaustilanteen pitää olla helppo ja paineeton. Kun kuvattava luottaa kuvaajaan, syntyy rentoja ja luonnollisia kuvia omalla painollaan.

Laura Malmivaara on kiinnostunut havainnoinnista ja vuorovaikutuksesta, sitä on hänen mielestään sekä näytteleminen että valokuvaaminen.
– Lindaa ja Timoa oli helppo kuvata, he lähtivät hienosti mukaan ja olivat tosi sinut itsensä kanssa, Laura kehuu.

Linda ja Timo ovat yllättyneitä, kun he tapaavat Laura Malmivaaran.
Pariskunta yllättyi perusteellisesti siitä, että tunnettu näyttelijä valokuvaa heitä. Linda ja Timo ovat yllättyneitä, kun he tapaavat Laura Malmivaaran. Kuva: Yle / Tuhkimotarinoita tuhkimotarinoiden linda
Laura Malmivaara tapaa Lindan ja Timon ladon edessä
– Jo se, että oikea valokuvaaja otti meistä valokuvia, oli hienoa. Vielä mahtavampaa, että kuvaaja oli Laura Malmivaara! Laura Malmivaara tapaa Lindan ja Timon ladon edessä Kuva: Yle / Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda

– Silloin oli ihana kesäpäivä, pehmeä, kaunis valo. Ja Linda kauniisti laitettu, kuvaaja löytää vielä syitä onnistuneille otoksille.

Valokuvaaminen on arkipäiväistynyt älypuhelinten myötä, eikä klassisesta muotokuvauksesta viehättynyt Malmivaara pidä sitä yhtään pahana.
– Ihmisten kannattaa ottaa itsestään kaikenlaisia kuvia. Ja tietysti sellaisia, joissa itse ajattelee olevansa parhaimmillaan. Otan itsekin paljon selfieitä, ja kaikki suodattimet vaan peliin! kuvaaja rauhoittelee nauraen heitä, joita vallitseva selfiekulttuuri arveluttaa. – Hyvistä kuvista saa voimaa!

Mielestäni näytän kuvissa kauniilta― Linda

– Olen aina ajatellut, ettei minusta saa hyviä kuvia, mutta Laura onnistui. Pidän todella kuvista ja mielestäni näytän niissä kauniilta, Linda kertoo kotinsa seinille päätyneistä muotokuvista.
Linda muotokuvassa.
Linda muotokuvassa. Kuva: Laura Malmivaara Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda

– Ystävät ja läheiset ovat ihastelleet kuvia, ja itsekin olen niistä ylpeä.
Linda muotokuvassa.
Linda muotokuvassa. Kuva: Laura Malmivaara Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda

Minusta ei koskaan ole otettu parempia kuvia!― Linda

Upeiden kuvien joukosta Lindan on helppo valita suosikkinsa.
– Minulle rakkaimpia ovat minusta ja Timosta otetut yhteiskuvat.

Linda ja Timo muotokuvassa.
Linda ja Timo muotokuvassa. Kuva: Laura Malmivaara Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda
Linda ja Timo muotokuvassa.
Linda ja Timo muotokuvassa. Kuva: Laura Malmivaara Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda
Linda ja Timo muotokuvassa.
Linda ja Timo muotokuvassa. Kuva: Laura Malmivaara tuhkimotarinoiden linda

Laura Malmivaaran kuvissa poseeraa rentoutunut ja iloinen Linda, eikä ihme.
– Laura on yksi lempinäyttelijöistäni. Kun hän sitten kertoi, että ottaisi minusta ja miehestäni valokuvia, olin aivan, että eihän tällaista voi tapahtua! Linda muistelee kuvausviikon huipentaneita yllätystapahtumia.

Linda muotokuvassa.
Linda muotokuvassa. Kuva: Laura Malmivaara Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden linda

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


Seuraa meitä Facebookissa!

Kommentit
 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?