Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Eijan tytär on ylpeä vahvasta äidistään

Tuhkimotarinoiden Eijan tytär Viivi kirjoittaa äidilleen kirjeen.
Viivi kiittää ja kannustaa kirjeessä äitiään kohti muutosta ja uutta. Tuhkimotarinoiden Eijan tytär Viivi kirjoittaa äidilleen kirjeen. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita tuhkimotarinoita

Eijan tytär kirjoitti äidilleen kiitoskirjeen. Viivi toivoo äidin irrottautuvan menneestä henkisesti ja myös fyysisesti Tuhkimotarinoiden hemmotteluviikon aikana.

Äiti!
Et saanut parhaita lähtökohtia elämääsi; vanhemmat, joiden tulisi olla lapsen tuki ja turva ja antaa hyvät eväät elämään, eivät sitä sinulle suoneet. Ei lapsen pitäisi kuulla isänsä suusta, kuinka on olemassaolollaan pilannut tämän elämän. On hienoa, ettet ole äitinä mennyt samaa polkua. Tiedän, että olet halunnut antaa meille paremman lapsuuden kuin itselläsi oli. Olen hyvin kiitollinen siitä.

Olen kiitollinen kaikesta, mitä olet minulle antanut. Olet ollut tukenani vaikeina aikoina. En ehkä itse ole aiemmin osannut olla sinun tukenasi, kuten olisin halunnut. Vanhemmiten olen kuitenkin oppinut ymmärtämään asioita eri tavalla. Toivon, että pystyt halutessasi turvaamaan minuun. Olet käynyt pitkän matkan päästäkseen irti menneisyyden kahleista. Moni ei jaksaisi sitä pää pystyssä. Olet vahva ja olen ylpeä sinusta.

Kaiken tämän kokemasi jälkeen juuri tämä hetki tuntuu oikealta ajankohdalta irrottautua vanhasta ja mennä kohti uutta. Niin henkisesti kuin fyysisestikin. Toivon sinun saavan tulevasta muuttumisviikosta uusia kokemuksia ja tyylivinkkejä. Tämä on sinun viikkosi, nauti siitä ansaitusti!

Tyttäresi Viivi

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.