Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Lindan sisko on nähnyt kuinka tahdittomasti ihmiset voivat suhtautua erilaisuuteen

Tuhkimotarinoiden Linda sai siskoltaan Lauralta kirjeen. Kuvassa Laura.
Lindan sisko Laura toivoo muidenkin näkevän, kuinka sädehtivä Linda on. Tuhkimotarinoiden Linda sai siskoltaan Lauralta kirjeen. Kuvassa Laura. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Linda sai kirjeen siskoltaan Lauralta. Lauralla on aina ollut tarve puolustaa 113-senttistä sisartaan, mutta usein Linda on hoitanut puolustamisen itse. Hänellä on vahva tarve näyttää, että hän pärjää.

Heippa Linda!
Muistan aina kun meidän vanhemmat tapasivat toisensa ja muutimme saman katon alle, kuinka outoa se sinulle oli. Perheeseesi tuli yksi ylimääräinen leikkien sotkija, mielipiteiden jakaja, joka ei välttämättä tehnytkään aina niin kuin sinä olisit toivonut. Onneksi niistä ajoista on kasvettu ja opittu ja olemme edelleen päivittäin tekemisissä.

Nuoruudessasi jouduit kokemaan kaikenmoista. Ala-asteella kaverit kiusasivat ja kadulla ihmiset saattoivat tulla kyselemään hassuja juttuja, kun olit muita lyhempi. Minulla oli aina kova tarve puolustaa sinua. En kuitenkaan ole ikinä pärjännyt sinun päättäväisyydelle ja halulle näyttää, kuinka sinä kaikesta selviät.

Tiedän, että olet jo alkanut tiputtaa kilojasi ja laittanut ruokaremontin alulle, joten eiköhän olisi aika pistää ulkoinenkin olemus uuteen uskoon! Tukka päivittää tälle vuosituhannelle ja vaatekaappiin muutakin kuin liian isoja vaatteita.

Siksi on mielestäni ihanaa, että saat ammattilaisen opastusta ulkoisen olemukseen, ehostamiseen, ja muutkin saavat nähdä kuinka sädehdittävä persoona olet!

Rakkain terveisin, siskosi Laura

Kuvassa Tuhkimotarinoiden Lauran saama kirje siskolta.
Kuvassa Tuhkimotarinoiden Lauran saama kirje siskolta. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.