Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Lindan sisko on nähnyt kuinka tahdittomasti ihmiset voivat suhtautua erilaisuuteen

Tuhkimotarinoiden Linda sai siskoltaan Lauralta kirjeen. Kuvassa Laura.
Lindan sisko Laura toivoo muidenkin näkevän, kuinka sädehtivä Linda on. Tuhkimotarinoiden Linda sai siskoltaan Lauralta kirjeen. Kuvassa Laura. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Linda sai kirjeen siskoltaan Lauralta. Lauralla on aina ollut tarve puolustaa 113-senttistä sisartaan, mutta usein Linda on hoitanut puolustamisen itse. Hänellä on vahva tarve näyttää, että hän pärjää.

Heippa Linda!
Muistan aina kun meidän vanhemmat tapasivat toisensa ja muutimme saman katon alle, kuinka outoa se sinulle oli. Perheeseesi tuli yksi ylimääräinen leikkien sotkija, mielipiteiden jakaja, joka ei välttämättä tehnytkään aina niin kuin sinä olisit toivonut. Onneksi niistä ajoista on kasvettu ja opittu ja olemme edelleen päivittäin tekemisissä.

Nuoruudessasi jouduit kokemaan kaikenmoista. Ala-asteella kaverit kiusasivat ja kadulla ihmiset saattoivat tulla kyselemään hassuja juttuja, kun olit muita lyhempi. Minulla oli aina kova tarve puolustaa sinua. En kuitenkaan ole ikinä pärjännyt sinun päättäväisyydelle ja halulle näyttää, kuinka sinä kaikesta selviät.

Tiedän, että olet jo alkanut tiputtaa kilojasi ja laittanut ruokaremontin alulle, joten eiköhän olisi aika pistää ulkoinenkin olemus uuteen uskoon! Tukka päivittää tälle vuosituhannelle ja vaatekaappiin muutakin kuin liian isoja vaatteita.

Siksi on mielestäni ihanaa, että saat ammattilaisen opastusta ulkoisen olemukseen, ehostamiseen, ja muutkin saavat nähdä kuinka sädehdittävä persoona olet!

Rakkain terveisin, siskosi Laura

Kuvassa Tuhkimotarinoiden Lauran saama kirje siskolta.
Kuvassa Tuhkimotarinoiden Lauran saama kirje siskolta. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?