Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Nanna ja ystävä Aurora heittävät karskiakin huumoria kuolemasta

Tuhkimotarinoiden Nanna sai ystävältään Auroralta kirjeen. Kuvassa Aurora.
Aurora on kiitollinen Nannan ystävyydestä. Tuhkimotarinoiden Nanna sai ystävältään Auroralta kirjeen. Kuvassa Aurora. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Nanna sai kirjeen ystävältään Auroralta. He ovat yhdessä teekuppien ääressä surreet, nauraneet ja harjoittaneet karskia huumoria, vaikka sydän on ollut rikki läheisen menetyksestä.

Rakas Nanna,
muistan vieläkin kuinka mä vähän jännittyneenä tulin sun asunnolle muuttoavuksi. Olimme yhtä aikaa improkurssilla ja olin ajatellut, että haluaisin tutustua suhun, ja nyt mä olin tulossa auttamaan sua muutossa! Vaikka en oikeastaan edes tuntenut sua. Muuttopäiväsi oli ikimuistoinen. Silloin alkoi jotain ihan uutta ja tärkeää.

Me puhuttiin alusta asti kuolemasta ihan sen oikealla nimellä ja jopa vitsailtiin siihen liittyvillä asioilla. Kaikki oli hyvin avointa. Kaiken vakavuuden keskellä oli koko ajan myös paljon karskia huumoria ja naurua. Raskaista puheenaiheista huolimatta en missään vaiheessa ajatellut, että olisin halunnut jotain muuta.

Olen ikuisesti otettu siitä, että otit mut elämääsi niin hauraassa ja heiveröisessä tilanteessa. Kiitos.

Toivon, että alat uskomaan ja näkemään sen, että olet kaunis, eikä sun tarvitse peittää itsessäsi mitään. Nyt toivotan sulle intoa, iloa ja rohkeutta viikkoosi Outin kanssa. Nauti viikosta - kameroista huolimatta!

Rakkaudella, Aurora

Tuhkimotarinoiden Nanna sai ystävältään Auroralta kirjeen. Kuvassa kirje.
Tuhkimotarinoiden Nanna sai ystävältään Auroralta kirjeen. Kuvassa kirje. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?