Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Nanna ja ystävä Aurora heittävät karskiakin huumoria kuolemasta

Tuhkimotarinoiden Nanna sai ystävältään Auroralta kirjeen. Kuvassa Aurora.
Aurora on kiitollinen Nannan ystävyydestä. Tuhkimotarinoiden Nanna sai ystävältään Auroralta kirjeen. Kuvassa Aurora. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kukin päähenkilö saa läheisiltään kirjeen, jossa he kertovat yhteisestä matkastaan ja tuntemuksistaan. Samalla he antavat lempeän pisteliäitä neuvoja, kuinka suhtautua stylisti Outi Brouxin suunnittelemaan ulkoiseen muutokseen.

Nanna sai kirjeen ystävältään Auroralta. He ovat yhdessä teekuppien ääressä surreet, nauraneet ja harjoittaneet karskia huumoria, vaikka sydän on ollut rikki läheisen menetyksestä.

Rakas Nanna,
muistan vieläkin kuinka mä vähän jännittyneenä tulin sun asunnolle muuttoavuksi. Olimme yhtä aikaa improkurssilla ja olin ajatellut, että haluaisin tutustua suhun, ja nyt mä olin tulossa auttamaan sua muutossa! Vaikka en oikeastaan edes tuntenut sua. Muuttopäiväsi oli ikimuistoinen. Silloin alkoi jotain ihan uutta ja tärkeää.

Me puhuttiin alusta asti kuolemasta ihan sen oikealla nimellä ja jopa vitsailtiin siihen liittyvillä asioilla. Kaikki oli hyvin avointa. Kaiken vakavuuden keskellä oli koko ajan myös paljon karskia huumoria ja naurua. Raskaista puheenaiheista huolimatta en missään vaiheessa ajatellut, että olisin halunnut jotain muuta.

Olen ikuisesti otettu siitä, että otit mut elämääsi niin hauraassa ja heiveröisessä tilanteessa. Kiitos.

Toivon, että alat uskomaan ja näkemään sen, että olet kaunis, eikä sun tarvitse peittää itsessäsi mitään. Nyt toivotan sulle intoa, iloa ja rohkeutta viikkoosi Outin kanssa. Nauti viikosta - kameroista huolimatta!

Rakkaudella, Aurora

Tuhkimotarinoiden Nanna sai ystävältään Auroralta kirjeen. Kuvassa kirje.
Tuhkimotarinoiden Nanna sai ystävältään Auroralta kirjeen. Kuvassa kirje. Kuva: Yle/Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.