Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Tiina: "Tunteellisin hetki oli Robinin omistama laulu kuolleelle pojalleni"

Peetun lempiartisti Robin esiintyi Tiinan yllätysjuhlissa
Onnettomuudessa menehtyneen Tiinan pojan Peetun lempiartisti Robin esiintyi Tiinan yllätysjuhlissa. Peetun lempiartisti Robin esiintyi Tiinan yllätysjuhlissa Kuva: Yle/Sanna Hautamäki Tuhkimotarinoita,Robin

Kuvausviikko oli sekavien tunteiden aikaa: elin koko ajan kovassa jännityksessä, mitä seuraavaksi tapahtuu! Viikon aikana tunteet kulkivat ilosta suruun ja onnellisuudesta kiitollisuuteen.

Kaikista hienointa oli tunne, kun huomasin, etten ajattele mitään. Kun on sellainen luonne, jonka täytyy saada pitää ohjat käsissä koko ajan, oli villiä huomata pään olevan välillä ihan tyhjä. Menin vain mukana ja tein mitä sanottiin. Järkyttävän vapauttava tunne. Voiko löytyä minullekin se hetki, kun en ajattele koko ajan jotain. Opin, että välillä voi vaan relata. Ei tarvitse ellei jaksa.

Yllätyin siitä, kuinka alkukankeuden jälkeen kameran edessä oleminen ei enää jännittänyt. Jälkeenpäin mietin, miten muistin pitää ryhtini ja miltä sitä sitten oikein näyttikään ja vielä bikineissä! Yllättyin omasta rohkeudestani lähteä mukaan juttuihin, joita minulle tuotiin eteen.

Tiina ylitti itsensä ja pukeutui bikineihin.
Tiina ylitti itsensä ja pukeutui bikineihin. Kuva: Yle/Sanna Hautamäki Tuhkimotarinoita,outi broux
Tuhkimotarinoiden Tiina näkee uuden tyylinsä peilistä
Tuhkimotarinoiden Tiina näkee uuden tyylinsä peilistä Kuva: Yle/Anu Köyhäjoki-Järvinen tuhkimotarinoita

Voinko olla onnellinen?

Outi on mahtava! Outia iloisempaa ja rehellisempää ihmistä harvoin tapaan. Koko Ylen tuotantotiimi oli hienoja tyyppejä täynnä. Kertaakaan viikon aikana en törmännyt ihmiseen, joka olisi jättänyt moikkaamatta, kysymättä kuulumisia. Olin kuin olisin kuulunut tiimiin. Kuvausryhmän rentous vapautti esiintymään kameroiden edessä.

Tunteellisin hetki oli ehdottomasti se, kun yllätysjuhlissani side silmiltäni poistettiin ja näin kaikki läheisimmät ystäväni kotonani perheeni kanssa. Robinin astuttua lavalle meidän kotona ja soitettua edesmenneen poikani lempikappaleen olin ihan sekaisin!


Peetun lempiartisti oli Robin.
Robin Peetun veljien Villen ja Aatun kanssa. Peetun lempiartisti oli Robin. Kuva: Yle: Sanna Hautamäki Tuhkimotarinoita,Robin
Kuitenkin huomasin aina välillä jääväni ajatukseen, voinko olla onnellinen tästä kaikesta mukavasta, kun olen saanut sen maksamalla korkeimman mahdollisen hinnan. Miten voin nauttia kaikista ihanista minulle tapahtuvista asioista, kun syy siihen on suurin suru ikinä – poikani poismeno.

Olen itseäni kohtaan kriittisin

Opin itsestäni sen, etten sitten kuitenkaan ole niin rohkea ja varma. Olenkin aika kova jännittämään, mutta kuitenkin pystyn luottamaan itseeni ja vahvuuteeni kovissa paikoissa.

Tuhkimotarinoiden Tiina ennen muutostaTuhkimotarinoiden Tiina muutoksen jälkeen
Tiina ennen muutosta ja sen jälkeen Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita

Suhtautumiseni itseeni ja ulkoiseen olemukseeni muuttui kuvausten myötä sillä tavalla, että oikeat vaatteet, kengät yms. päällä ei joka mahamakkaraa tarvitse miettiä. Minä olen itseni kriittisin arvioija. Ei muut ihmiset katso, onko minulla multaa kynsien alla tai kantapää kuivunut. Muut näkevät kokonaisuuden. Miksi en itsekin katsoisi sitä!

Luulen, että suhtaudun suopeammin itseeni jatkossa. Annan itselleni luvan olla ja nauttia. Voisin koittaa jatkossa olla hieman itsekkäämpi ja ostaa vaikka jotain hemmottelua itsellenikin.

Tiina rentoutuu refleksologi Tarja Hirven käsittelyssä
Tiina pääsi muutosviikon aikana energiahoitoon. Tiina rentoutuu refleksologi Tarja Hirven käsittelyssä Kuva: Yle/Sanna Hautamäki Tuhkimotarinoita,energiahoito
Hiusmuotoilija Tino Soininen loihti Tiinalle uudet hiukset
Tiina tyytyväisenä uusista hiuksistaan. Hiusmuotoilija Tino Soininen loihti Tiinalle uudet hiukset Kuva: Yle: Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,parturi

Oman jakson katsominen sai itkemään

Kun näin ensimmäistä kertaa jaksomme, oli reaktioni: apua! Kyyneleet tulivat heti silmiin ja tajusin, mitä on tullut kerrottua. Aika diippii. Tunteet olivat tosi kovasti pinnassa heti jakson alkumetreiltä.

Vaikka itse tiedän oman tarinani, silti sen kuuleminen ja näkeminen otti koville. Osui ja uppos niin sanotusti. Katsoin jakson ensimmäisen kerran Villen ja Aatun kanssa. Poikien kyynelien ja reaktioiden näkeminen lisäsi vielä sitä tunnetta, että ei voi olla totta tämä juttu.

Ihanaa oli kuitenkin todeta, että meidän tarina oli kerrottu hyvällä maulla. Ei tullut sellainen olo, että hävettää, vaan sellainen olo, että toivottavasti joku saa tästä voimaa selvitä omista vaikeuksistaan.

Tuhkimotarinoiden Tiina

Ennen lähtöään Robin antoi pojille nimmareilla varustetut levynsä. Illalla Aatu alkoi selailemaan levyjä ja totesi, että voi kun olis tajunnut kaikkiin pyytää nimmarit. Ja kuinkas kävikään: siellä ne sitten olivatkin superyllätyksenä kaikissa levyissä!― Tiina

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.

Seuraa meitä Facebookissa!

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.