Hyppää pääsisältöön

"Anna itsellesi lupa olla kaunis!"

Tuhkimotarinoiden Eija ja stylisti Outi Broux
Tuhkimotarinoiden Eija ja stylisti Outi Broux Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita

Helppous ja rentous ovat monen suomalaisnaisen pukeutumisen ydinajatuksia, niin myös Tuhkimotarinoiden Eijan.
– Mukavuudenhalu vastaan aikuisen naisen laitontarve, kiteyttää Outi Broux neli–viisikymppisen naisen tyylin kiperimmän pulman.
Outi Broux rohkaisee Eijaa olemaan aikuinen, naisellinen nainen.

Unohda varovaisuus ja anna itsellesi lupa olla kaunis!― Outi Broux

Lapsuudessa opittu näkymättömyys ja värittömyys saavat väistyä, kun stylisti Outi Broux ryhtyy karkottamaan Eijasta pelkoa olla Nainen.

Ensiksi kyytiä saavat hiukset.
– Niihin tuleekin aikamoinen muutos! Outi uhoaa "helppoa", lyhyttä ruskeanpunertavaa tukkaa suosineelle Eijalle.

Tuhkimotarinoiden Eija kampaajalla
Kampaaja Jesse Lahtinen toteutti Eijalle nuorentavan hiuslookin. Tuhkimotarinoiden Eija kampaajalla Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita,Kampaaja Jesse Lahtinen
Tuhkimotarinoiden Eijan uusi tukka
– Kymmenen vuotta nuoremman näköinen, Eija ällisteli uusien hiusten vaikutusta ulkonäköönsä. Tuhkimotarinoiden Eijan uusi tukka Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Eija Outi Brouxin meikattavana
Outi päivitti myös Eijan meikkaustottumukset. Tuhkimotarinoiden Eija Outi Brouxin meikattavana Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita

"Tätihälytys!"

Monien perheenäitien tapaan Eija on asettanut aina toisten tarpeet omiensa edelle, ja se näkyy myös pukeutumisessa.
– Mun vaatteet on lähinnä impulssiostoksia matkoilta, Eija huomaa.

– Kun suomalaisille naisille puhuu naisellisuudesta ja naisellisista vaatteista ja asusteista, heillä kilahtaa heti päässä: Tätihälytys! Ei mekoissa ja naisellisessa pukeutumisessa ole mitään tätimäistä, arvostettu stylisti puuskahtaa.

Outi Broux levittääkin työssään innokkaasti naiseuden ilosanomaa:

Naiseus on ihanaa! Keski-iässä moni pysähtyy miettimään, miten pitäisi pukeutua, kun nuorena omaksuttu tyyli ei enää toimi. Miten pukeutua nuorekkaasti olematta säälittävä?― Outi Broux

Näillä opeilla mietitystä ja tyylikkäästä pukeutumisesta saadaan myös nopeaa, helppoa ja mukavaa.

Valkoinen paitapusero, korkokengät ja tyylikäs nahkalaukku tekevät tummasta housuasusta virallisimman. Asusteita vaihtelemalla yksi asu muuntuu moneksi, ja sitä voi käyttää koko työviikon.

Tää on erottuva, oikea asenneasu!― Eija

Moottoripyöräilyä harrastava Eija pitää heavymusiikista ja käy silloin tällöin keikoilla. Sitä varten päälle saa vetää mustaa nahkaa. Sen ja T-paidan kaveriksi Outi Broux stailasi Eijalle naisellista tylliä ja sifonkia. Liikunnallinen nainen vapautui asenneasuiksi nimeämissään kokonaisuuksissa poseeraamaan ja tanssimaan ammattimallin tapaan!

Tuhkimotarinoiden Eija catwalkilla
– Ei olisi tullut kaupassa mieleen yhdistää housut ja tämmöinen hame, Eija sanoo. Tuhkimotarinoiden Eija catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Tuhkimotarinoiden Eija catwalkilla
"The Darkness Inside" lukee tämän harmaan rotsin selässä. Tuhkimotarinoiden Eija catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita
Mekko on helppo vaate!― Outi Broux

Rokkivaatteiden vapauttama Eija sovittaa innostuneena leninkejä ja ihmettelee, miten mekkokin voi olla rento.
Outi kehuu mekkoja toimiviksi vaatteiksi:
– Mekoissa on valmiina ylä- ja alaosat, sen kun vaan humpsauttaa päälle, ja valmista tuli. Taas kerran asustamalla saa tyyliä vaihdettua. Aikuiselle naiselle kuosilliset mekot ovat hyviä, ne peittävät muhkuroita, Outi rohkaisee niitäkin, joilla ei ole Eijan kaunista figuuria.
Tuhkimotarinoiden Eija catwalkilla
Eijan kuntonyrkkeilyn kaunistama vartalo pääsee oikeuksiinsa tyköistuvassa leningissä. Tuhkimotarinoiden Eija catwalkilla Kuva: Yle/ Johanna Pirttilahti Tuhkimotarinoita

– Tää materiaali on tosi ihanaa ja hyvää päällä! silminnähden yllättynyt Eija päivittelee ensimmäisenä sovittamassaan kuosimekossa.
Sen sijaan pastellisävyinen sifonkimekko mietityttää: – Se olisi kyllä värinsä takia jäänyt ostoksilla sovittamatta, Eija sanoo ja huomauttaa ajatelleensa aiemmin, että hennon persikkainen sävy on 15-vuotiaalle sopiva.
Tuhkimotarinoiden Eijan stailauskuvia, jaettu kuva
Outi Broux valitsi sirolle ja lyhyehkölle Eijalle tarkasti polvimittaisia leninkejä ja säären linjaa jatkavia korkeita korkoja Tuhkimotarinoiden Eijan stailauskuvia, jaettu kuva Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden eija

Hyvännäköinen voi olla myös hyväntuntuinen

Kun Outi Broux sovituttaa Eijalla kauniita asukokonaisuuksia toisensa jälkeen, Eija ei lakkaa ihmettelemästä vaatteiden miellyttäviä materiaaleja – tosiaan, helppokin vaate voi olla kaunis!

Tuhkimotarinoiden Eija ja Outi Broux catwalkilla
– Lyhyen naisen kannattaa pukeutua päästä varpaisiin samaan sävyyn, se saa näyttämään pidemmältä, Outi Broux valistaa Eijaa. Tuhkimotarinoiden Eija ja Outi Broux catwalkilla Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,Outi Broux
Tuhkimotarinoiden Eija catwalkilla
Paitsi hameen ja mekon myös takin pitää pienellä naisella olla kevyt. Samansävyiset housut luovat ehjän kokonaisuuden. Tuhkimotarinoiden Eija catwalkilla Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita
Kaikissa asuissa on ollut jotakin kivaa!― Eija

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.


Millaisia tunteita tai ajatuksia tarinat herättävät sinussa? Kommentoi, tykkää ja jaa kokemuksesi Tuhkimotarinoita-sarjan Facebook-sivulla.


Seuraa meitä Facebookissa!

 • Tuhkimopäivä: Huutokauppaa, ystäviä ja yksisarvisia

  Huutokauppa ja yksisarvishoito värittivät Anskun päivää.

  Pari vuotta sitten Ansku olisi toivonut tuhkimopäivältään adrenaliinia, laskuvarjohyppyä ja miesstrippareita. Elämäntilanteen vilkastuttua vähän liiaksikin hän lopulta toivoi jotain rauhallisempaa ja ystävät laittoivat tuumasta toimeen.

 • Vahvinkin voi heikolla hetkellä ajautua itsetuhoisuuteen

  Tuhkimotarinoiden päähenkilöt pohtivat selviytymistään.

  Ulla halvaantui 15-vuotiaana ja päätyi pyörätuoliin. Nyt hän ajaa ratamoottoripyörää ja on kahden lapsen äiti. Heikkojakin hetkiä on ollut - ainakin aluksi. Tuhkimotarinoiden kolmannen tuotantokauden päähenkilöt tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa Mitä kuuluu, Ulla? -jakson kuvauksissa. He löysivät paljon yhtäläisyyksiä niin toistensa itsetuhoisista ajatuksista, identiteetin rakentamisesta kuin selviytymiskeinoistaankin.

 • TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt?

  Mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöille kuuluu nyt?

  TUHKIMOTARINOITA - Mitä heille kuuluu nyt? -sarjassa ohjaaja Mape Morottaja haluaa tietää mitä Tuhkimotarinoiden päähenkilöiden elämässä on tapahtunut kuvausten jälkeen ja kutsuu heidät kylään.

 • Miltä tuntuu pelätä, että läheinen tappaa itsensä?

  Nannan mieli särkyi ja veli pelkäsi Nannan satuttavan itseää

  Nannan pikkuveli teki itsemurhan. Isosiskon mieli särkyi. Hän päätyi yrittämään itsemurhaa ja lopulta mielisairaalaan. Pikkuveli Jussi oli menettänyt juuri veljensä ja joutui nyt pelkäämään siskonsa elämän puolesta. Miltä tuntuu pelätä läheisensä satuttavan itseään?