Hyppää pääsisältöön

Isac Elliotille tärkeä keikka – esittäytyy kaikkien Euroopan isojen festareiden keikkamyyjille ja managereille Eurosonicissa

Eurosonic on Euroopan suurin showcase-festivaali ja loistava näytön paikka lahjakkaille artisteille.

Isac Elliot // Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu

Jo pitkään olemme nähneet, että Suomi on liian pieni Isac Elliotille. 16-vuotias poppari on ollut vuosien ajan äärimmäisen suosittu etenkin Norjassa. Parin viime vuoden ajan hän on rakentanut fanipohjaa myös Yhdysvalloissa muun muassa itärannikon kattaneella kiertueella. Seuraavaksi Ikke tähtää myös Japanin musiikkimarkkinoille uuden mysteerimanagerinsa kanssa.

Ensi vuoden alussa poptähti saa loistavan mahdollisuuden nostaa profiiliaan ympäri Eurooppaa. Elliot buukattiin Yleisradion ja Music Finlandin edustajana esiintymään Hollannin Groeninginessä tammikuun 17.–20. tammikuuta järjestettävällä Eurosonic-festivaalilla. Elliot esiintyy tapahtumassa perjantaina 19. tammikuuta.

"Multa on tullut siihen mennessä tosi paljon uutta musiikkia ja voidaan rakentaa ihan uusi show."― Isac Elliot

- Se on mulle tosi iso mahdollisuus. Multa on tullut siihen mennessä tosi paljon uutta musiikkia ja voidaan rakentaa ihan uusi show. Tuohon mennessä ollaan saatu brändättyä mut uudelleen, enkä ole enää lapsiartisti, artisti kertoo Uuden musiikin aamuvuoron haastattelussa.

Eurosonic on Euroopan suurin showcase-festivaali ja se kokoaa yhteen maanosan lupaavimmat bändit ja artistit. Festivalilla tulee olemaan kaikkien Euroopan isojen festareiden keikkamyyjät ja managerit.

Tänä vuonna suomalaisartisteista Eurosonicissa esiintyivät muun muassa Alma ja View, jotka ovat saavuttaneet suosiota ulkomaita myöten. Kuluva vuosi on ollut häkellyttävä etenkin Almalle, joka nousi Britannian sinkkulistalle ensimmäisenä artistina kolmeen vuoteen kappaleella Chasing Heights. Almaa ennen edellinen suomalainen artisti Britannian sinkkulistalla oli Softengine – joka esiintyi Eurosonicissa vuonna 2015.

- Tää on törkeän siistiä, että Alma on ollut siellä viimeksi, ja nyt mä saan, Elliot sanoo.

Eurosonicissa ovat uransa aikana esiintyneet monet isot kansainväliset artistit, kuten Bastille, Franz Ferdinand ja Ann Marie.

Kuuntele Isac Elliotin haastattelu Uuden musiikin aamuvuorosta alta. Haastattelu alkaa heti lähetyksen ensimmäisen kappaleen, Miley Cyruksen Younger Now -kappaleen jälkeen.

Isac Elliot julkaisee yhdessä Mikael Gabrielin kanssa uuden Maailman laidalla -kappaleen keskiviikkona 20. syyskuuta kello 0:00.

Lue myös:

Isac Elliot tietää, miten Suomen Spotifyn ykköseksi tullaan, muttei aio tehdä sitä

Ruisrock 2017: Mikael Gabriel ja Isac Elliot hurmasivat kesän ainoalla virallisella yhteiskeikalla Ruissin päälavalla − amerikkalaisräppäri Tyga ei tullut fiittaamaan

Isac Elliot fanittaa ellioteerejä: “Parhaat mahdolliset ihmiset ja periaatteessa perhettä”

YleXPop: Isac Elliot on mitat täyttävä kansainvälisen tason tähti − toivottavasti poppari keikkailee jatkossakin Suomessa, sillä vientiä riittää muuallakin