Hyppää pääsisältöön

Suomen ristiriitaisin räppäri Mikael Gabriel Alasti-klubilla: “Tähtään Hollywoodiin”

Miklu yllätti yleisön Helsingin Kulttuuritalolla pidetyllä Alasti-klubilla kertomalla uusista unelmistaan tv-kameroiden edessä. Ohjelma esitetään tämän vuoden lopussa C More -suoratoistopalvelussa.

Mikael Gabriel Alasti-klubilla. // Kuva: Anni Suikkanen

Mikael Gabriel vihjasi sunnuntaina 17. syyskuuta kuvatussa Alasti-klubin haastattelussa, että hän aikoo vaihtaa kielen englanniksi ja kokeilla entistä enemmän siipiään myös näyttelijänä.

- Tähtään Hollywoodiin, Mikael Gabriel kommentoi.

Miklu on nähty merkittävissä rooleissa kotimaisissa elokuvissa Bodom ja Pahan kukat.

Koskettava kunnioitus fanille

Mikael Gabriel on poikkeuksellinen idoli, julkkis ja taiteilija. Hänen olemuksessaan on paljon herkkiä puolia, mutta hänet on edelleen todella helppo kuvitella koulun kovikseksi. MG:n persoonassa ja musiikissa on todella monta puolta ja tasoa. Todennäköisesti juuri se tekee hänestä kiinnostavan.

Toisinaan Mikael Gabriel suoltaa aivan painokelvotonta materiaalia, mutta hän osaa myös nostattaa ihokarvat pystyyn koskettavilla tarinoillaan.

Yksi niistä kuultiin Alasti-klubilla ennen Kipua-kappaletta, jonka hän omisti 17-vuotiaana yllättäen kuolleelle superfanilleen eli parhaalle fanille, kuten Miklu sanoi. Eturivin fanit itkivät koko kappaleen ajan lohduttomasti ja kuvasivat esitystä someen kädet täristen.

Juuri näissä hetkissä Miklun rankka tausta tekee tarinoista entistä koskettavampia.

Mikael Gabriel Alasti-klubilla Elias Kaskisen haastateltavana. // Kuva: Anni Suikkanen

Idols-pakit, laulamisen vaikeus ja Vain elämää -haippi

Mikael Gabriel toteaa muutamaan otteeseen Alasti-klubilla, että hän on omasta mielestään Suomen paras räppäri. Miklu panostaa koko ajan enemmän myös laulamiseen ja se kuuluu biiseissä ja esiintymisessä. Alasti-klubin juontaja Elias Kaskinenkin kehuu Miklun kehittyneen laulamisessa paljon vuosien varrella.

Toisin oli Mikael Gabrielin uran alussa, kun hän pyrki Idolsiin vuonna 2007. Silloin hän ei päässyt laulamaan edes tuomareille asti, koska ohjelman tuottaja sanoi, ettei Miklulla ole mahdollisuuksia päästä kisassa jatkoon. Nämä sanat olivat kuitenkin erittäin oleelliset Miklun uran ja myöhemmän menestyksen kannalta, sillä sen jälkeen Mikael Gabriel päätti ryhtyä räppäriksi.

Vuosia myöhemmin, tarkemmin vuonna 2016, tuo sama tv-tuottaja kutsui Mikael Gabrielin Vain elämää -ohjelmaan. Se oli artistille tärkeä hetki. Myös käännekohta uralla.

Tällä hetkellä Mikael Gabriel on suositumpi kuin koskaan. Samalla hän on myös ristiriitaisempi artisti kuin koskaan.

Kesän alussa Miklu julkaisi kepeän _Riippumatto-_kesähitin. Kappale oli pitkään listojen kärkisijoilla ja siitä tuli myös iso keikkahitti. Myöhemmin kesällä räppäri julkaisi 6K-EP:n joka edusti jälleen hänen intensiivistä räppipuoltaan. 6K-biisissä Miklu muun muassa räppää vaatteidensa kalliista hinnoista. Sen jälkeen julkaistiin hyvin samantyylinen LA-EP. Nämä EP:t kuulostavat siltä kuin ne olisivat eri artistin tekemiä. Näissä ei kuulu Riippumatto-iloittelua. Alasti-klubilla Miklu vakuuttaa, ettei aio ikinä lopettaa räppäämistä, vaikka julkaiseekin nykyään myös kevyempiä pophittejä.

- Riippumatto kuvastaa nykyään enemmän mielenmaisemaani. Mun päivän kohokohta on se, kun menen metsään kävelylle mun koiran kanssa, Miklu kertoo haastattelussa.

Ei kuulosta miltään tähtiräppärin elämältä, vaan ihan tavalliselta arjelta.

Elias Kaskisen tv-unelma toteutui

Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeestä tunnetuksi tullut Elias Kaskinen on järjestänyt suosittua Alasti-klubia vuodesta 2014 asti. Intiimeistä haastatteluista ja akustisista musiikkiesityksistä koostuva klubi on järjestetty aiemmin Helsingin Le Bonkissa ja Virgin Oilissa.

Nyt Elias Kaskisen, Kalle Lindrothin ja Roope Salmisen alkuperäisidea on kasvanut Kulttuuritalolle asti ja tv-ruutuihin. Kaskinen kehuu sitä, miten Mikael Gabriel osaa olla niin auki ajatustensa kanssa.

- Mikaelin tarina on aika ainutlaatuinen, vaikeuksien kautta voittoon. Mut yllätti eniten tarina Viimeisen kerran -kappaleesta. Miklu on oikeasti soittanut sen puhelun ex-tyttöystävälleen studiosta. Siitä heräsi hyvin ristiriitainen tunne, Elias Kaskinen kertoo YleX:lle Alasti-klubilla.

Otan kynän ja paperin, johon kirjotan

Mun viimest viestii, ku pakko sulle ilmottaa

Mitä sit ku mä en oo enää tääl

Mikä on se juttu, mitä pään sisäl pelätään

Tää on vaa elämää, mikä pia ohi on

Makaan maas selällää, ase kohti ohimoo

Mietin mihin ja miten mun tieni vie

Anna mä mietin viel, anna mä mietin viel

Miten mä hoidan tän, miten mä voitan nää ajatukset pääs

Miten mä poistan tän helvetin täält, en kai kakseittemää selvinnykkää

Ja nyt tää kaikki loppuu

Alasti-klubit taltioidaan ja esitetään tämän vuoden lopussa C More -suoratoistopalvelussa ja ensi keväänä Subilla. Mikael Gabrielin lisäksi Alasti-klubilla nähdään Erin, Vesala, Tuure Kilpeläinen, Juha Tapio, Kaija Koo, Michael Monroe ja Lauri Tähkä.

Mikael Gabriel ja Isac Elliot halasivat toisiaan biisin päätteeksi. // Kuva: Anni Suikkanen
Isac Elliot fiittasi yllätyksenä Mikael Gabrielin keikalla Liikaa sussa kii -biisissä. // Kuva: Anni Suikkanen