Hyppää pääsisältöön

Tuhkimotarinoiden Eija: "Tästä alkoi uusi elämäni ilman menneisyyden taakkaa!"

Tuhkimotarinoiden Eija laskuvarjohyppyä ennen
Kuvausviikko huipentui laskuvarjohyppyyn, josta Eija sanoo uuden elämänsä alkaneen. Tuhkimotarinoiden Eija laskuvarjohyppyä ennen Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

"Minähän se siellä!" oli toinen ajatukseni, kun katsoin oman Tuhkimotarinoita-jaksoni. Ensimmäisenä mieleen nousi se, miten kovasti katsominen jännitti etukäteen. Itse kuvausviikosta jäi parhaiten mieleen positiivisuus.

Viikon aikana yllätyin, että minuun ja muutokseeni satsattiin niin valtavasti! Koin olevani arvokas. Yllätykset tuntuivat kivoilta ja myös jännittäviltä.

Tarinan läpikäynti oli helpompaa kuin pelkäsin, toisaalta jännitin, että tulihan nyt asiat oikein ilmaistua ja kaikki oleellinen mainittua.

Arkikuvaukset avasivat näkökulmaa tv-kuvauksen maailmaan ihan eri tavalla. Hidasta hommaa ja vaatii kuvaajilta pitkää pinnaa!

Yhteistyötä Outi Brouxin kanssa hieman jännitin, mutta ihan turhaan. Hän toi myös omia kokemuksiaan esille. Niistä sain myös sisäistä evästä. Hän on alansa ammattilainen, mutta ei diivaile. Ihana ihminen, kuten koko kuvausryhmä.

Kokemus on ollut ikimuistoinen ja ihana. Lämpimät kiitokset!

Tuhkimotarinoiden Eija ennen muutostaEija hymyilee uudessa lookissaan
Eija ennen muutosta ja sen jälkeen. Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita

Muutos oli mieluisa ja yllättävän iso niin fyysisesti kuin henkiselläkin puolella.

Hammasremonttia en olisi ilman teitä ikinä tehnyt ja olen tosi iloinen, että nyt on ehjät etuhampaat. Laminaatit ovat aidon tuntuiset ja näköiset. Nyt sain myös aikaiseksi uuden yökiskon hankinnan.

Tuhkimotarinoiden Eijan hampaat ennen ja jälkeen
Tuhkimotarinoiden Eijan hampaat ennen ja jälkeen Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden eija

Hiuspidennykset tuntuivat aluksi siltä kuin olisi peruukki päässä. Hieman arastelin hiusten pesua ja kampaamista, mutta ajan kanssa sekin alkoi sujua. Hiukset ovat upeat! Kaikki, jotka ovat uuden tukan nähneet, ovat kommentoineet positiivisesti – osa Wau! -kommentein.

Tuhkimotarinoiden Eija yllättyy uusista hiukisistaan
Tuhkimotarinoiden Eija yllättyy uusista hiukisistaan Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden eija

Laskuvarjohyppy aiheutti vielä videoita katsoessa vatsanväänteitä ja ihmetyksen, että uskalsin sen tehdä. Iän myötä olen tullut aremmaksi tuon asian suhteen. Kokemus oli todella jännittävä, ja jollain tapaa miellän, että uusi elämäni ilman menneisyyden taakkaa alkoi tuosta hypystä.

Tuhkimotarinoiden Eija hyppää laskuvarjohypyn 2
Tuhkimotarinoiden Eija hyppää laskuvarjohypyn 2 Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden eija
Tuhkimotarinoiden Eija hyppää laskuvarjohypyn
Tuhkimotarinoiden Eija hyppää laskuvarjohypyn Kuva: Yle/ Tuhkimotarinoita Tuhkimotarinoita,tuhkimotarinoiden eija

Viiville haluan sanoa, että hän on ihana tytär. Todella rakas, ja olen hänestä todella ylpeä. Oli hienoa jakaa tämä kokemus hänen kanssaan. Tiedän, että hän jännitti kovasti tv-kameroita, mutta kuvausryhmän avustuksella hän suoriutui hienosti. Tämä projekti on lähentänyt meitä entisestään.

Tuhkimotarinoiden Eija

Tuhkimotarinoita-sarja

Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä
Tuhkimotarinoiden Nanna istuu sairaalan käytävällä Kuva: Yle/ Mape Morottaja Tuhkimotarinoita

Tuhkimotarinoita-sarjassa kriisin kohdanneet kertovat rohkeasti elämänsä kipeimmästä hetkestä. Miten selviytyä lapsen kuolemasta, julmasta vanhemmasta, veljen itsemurhasta, häpeästä, musertavasta surusta? Kriisin aiheuttaman sisäisen muutoksen jälkeen he haluavat nyt löytää myös oman ulkoisen vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta. Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden ihmisten tarinoita. Hän auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen ja sisäisen tasapainonsa. Sarjan on ohjannut Mape Morottaja.

Seuraa meitä Facebookissa!

  • "Mun piti vaan hyväksyä se, että mulla ei ole äitiä"

    Kukaan ei tiennyt, minne Tiinan äiti lähti.

    Äidittömyys jättää jäljen, joka ei lähde koskaan pois. Terapiassa Tiina oivalsi viimein, että vaikka hän kuinka toivoo, hän ei tule koskaan saamaan kaipaamaansa äitiä. Hänen oli päästettävä irti menneisyydestä ja alettava rakentaa omaa elämäänsä. Nykyään Tiina ei ole äitiinsä missään yhteydessä.

  • Yksinhuoltajaäiti joutui jääkiekon kalleuden vuoksi velkakierteeseen, mutta nyt veljekset loistavat - Joonas jopa MM-joukkueessa

    Rahat ei riitä, velat painaa ja elämänilo katoaa.

    "Minulla oli neljä työtä ja velkaakin 10 000 euroa. Joskus ei ollut ruokaakaan kaapissa, mutta kaikista tärkeintä minulle oli, että pojat saavat jatkaa jääkiekkoa! Joku voi sanoa, että oliko pakko tai että turhaa valittamista, mutta halusin, että heillä säilyy edes yksi asia elämässä avioeromme jälkeen. Pojat menettivät eron myötä kodin, kaverit, kielen ja jopa kotimaansa. Minulle oli tärkeää, että he saivat jatkaa jotain, mikä oli heille rakasta", Minna kertoo.