Hyppää pääsisältöön

KaMu-kuorot on Yleisradion vuoden nuorisokuoro 2017-2018

Kaarinalainen KaMu-kuorot on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2017 - 2018.
Kaarinalainen KaMu-kuorot on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2017 - 2018. Kuva: Liinu Leiwo, KaMu-kuorot kuorot,nuorisokuorot

Kaarinalainen KaMu-kuorot on valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2017 - 2018. Tänä vuonna valinnassa kiinnitettiin huomiota tavallisesta koulun luokkakuorosta kokonaiseksi kuoroperheeksi kasvaneeseen aktiiviseen, nuoria korkeatasoisen kuorolaulun pariin innostavaan toimintaan.

Yle Kulttuuri ja viihteen klassisen musiikin toimitus on valinnut vuoden nuorisokuoron jo vuodesta 1988 lähtien. Valinnalla halutaan tukea suomalaista, korkeatasoista nuorisokuorotoimintaa.

Näin KaMu-kuorot kertovat itse toiminnastaan:

KaMu-kuorot on kaarinalainen lapsi- ja nuorisokuoroperhe. Laulavien lasten määrä on tänä vuonna noin 65. Pienimmät laulajamme ovat ekaluokkalaisia, isoimmat 20-vuotiaita. Kuorossa tärkeintä on musiikkiin ja yhteistyöhön kasvaminen. Erityisenä aarteenamme pidämme laulavia poikiamme!

Kaarinalainen KaMu-kuorot on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2017 - 2018.
Kaarinalainen KaMu-kuorot on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2017 - 2018. Kuva: Liinu Leiwo, KaMu-kuorot kuorot,nuorisokuorot

KaMun toiminta-ajatus perustuu ryhmän aktiiviseen osallistumiseen. Osallistamme nuoriamme toimintaan apuohjaajina ja ryhmiä kootaan ja muunnellaan vastaamaan laulajien tarpeita. KaMun nuoret pääsevät vaikuttamaan myös kuoron ohjelmistoon ja ideoimaan sitä: esimerkiksi KaMun nuorten lahja itsenäiselle Suomelle on a cappella -versio Sibeliuksen Finlandiasta orkesteriosuuksineen, jonka he pyysivät kuoronjohtajaltaan. Siinä näyttäytyy kuoron luova hulluus, kokeilunhalu ja toisaalta sydän tekojen takana.

KaMu laulaa rentojen laulujen lisäksi haastavaa kuoron taitotason ja äänialan äärilaitojen musiikkia suurella ilolla. Työntekoa unohtamatta. Kuoronjohtajan laulajistaan esiin saama antaumus harrastukselle on KaMun vahvuus.

KaMu on sekoitus vanhaa "tapiolalaista” kuoroperinnettä ja OPS2016-henkistä osallistavaa ja kokeilevaa toimintaa. KaMu-kuoroja johtaa musiikkipedagogi Pekka Nebelung. Toimintaa mahdollistaa tukiyhdistys yhdessä Kaarinan kaupungin kanssa.

Kaarinalainen KaMu-kuorot on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2017 - 2018.
Kaarinalainen KaMu-kuorot on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2017 - 2018. Kuva: Liinu Leiwo, KaMu-kuorot kuorot,nuorisokuorot

Yleisradion vuoden nuorisokuoron radioitava joulukonsertti pidetään perjantaina 8.12.2017 Kaarinan kirkossa klo 19. Toinen radioitava konsertti lähetetään Yle Radio 1:ssä keväällä 2018. Tämän lisäksi vuoden nuorisokuoron ohjelmaan sisältyy mm. äänityksen tekeminen Yleisradiolle. Kuoro-ohjelmien toimittaja on Inari Tilli.

Lisää ohjelmasta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua