Hyppää pääsisältöön

The Imitation Game – Benedict Cumberbatch matemaatikko Turingin roolissa

 Jännittävä tosipohjainen sotatarina sekä koskettava henkilökuva Alan Turingista.
Benedict Cumberbatch esittää huippumatemaatikko Alan Turingia tositapahtumiin pohjautuvassa elokuvassa. Jännittävä tosipohjainen sotatarina sekä koskettava henkilökuva Alan Turingista. Kuva: 2014 Black Bear Pictures Benedict Cumberbatch,yle tv1

TV1 lauantaina 23.9.2017 klo 22.00 - 23.50
Yle Areenassa 14 päivää

Palkittu draamaelokuva The Imitation Game (12) kertoo matemaatikko ja koodinpurkaja Alan Turingin elämästä ja työstä. Turingin johdolla lahjakkaat salakirjoitusviestien purkajat mursivat saksalaisten Enigma-salauslaitteen koodijärjestelmän. The Imitation Game nähdään nyt tv-ensi-illassa.

Turingin roolissa vakuuttaa suosikkinäyttelijä Benedict Cumberbatch.

Kahdeksan Oscar-ehdokkuutta, yksi palkinto

The Imitation Game on saanut peräti kahdeksan Oscar-ehdokkuutta: Benedict Cumberbatch oli ehdolla parhaan miespääosan palkinnon saajaksi ja norjalainen ohjaaja Morten Tyldum oli ehdolla parhaasta ohjauksesta.

Vuonna 2014 valmistunut elokuva voitti lopulta parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin. Elokuva on saanut myös lukuisia Bafta- ja Golden Blobe -ehdokkuuksia.

Koskettava henkilökuva

Intensiivinen ja koskettava henkilökuva kertoo nerokkaasta ja moniulotteisesta miehestä, joka hirvittävän paineen alla onnistui lyhentämään toista maailmansotaa ja siten pelastamaan tuhansia ihmishenkiä.

Elokuvassa nousee esiin Turingin homoseksuaalisuus, joka oli tuohon aikaan rangaistava teko Englannissa. Syyte homoseksuaalisesta kanssakäymisestä johti tuomioon, joka lopulta mursi Turingin.

Jännittävä tosipohjainen draamaelokuva kertoo matemaatikko Alan Turingista. Pääroolissa näyttelee Benedict Cumberbatch.
Kuvassa Joan Clarke (Keira Knightley), Peter Hilton (Matthew Beard), Hugh Alexander (Matthew Goode), Alan Turing (Benedict Cumberbatch) ja John Cairncross (Allen Leech). Jännittävä tosipohjainen draamaelokuva kertoo matemaatikko Alan Turingista. Pääroolissa näyttelee Benedict Cumberbatch. Kuva: 2014 The Weinstein Company yle tv1

Nimekkäitä näyttelijöitä

The Imitation Gamen muissa avainrooleissa näyttelee lukuisista elokuvista tuttu Keira Knightley, Mark Strong, Downton Abbeyn Matthew Goode ja Allen Leech, Southcliffe-sarjan Rory Kinnear, Game of Thronesin Charles Dance sekä Matthew Bread ja Alex Lawther.

Elokuva perustuu Andrew Hodgesin elämäkertaan Alan Turing: The Enigma. Käsikirjoituksesta vastaa Graham Moore.

The Imitation Game. Tuotanto: Black Bear Pictures/Bristol Automotive, Britannia, 2014.

Lisää ohjelmasta

Kommentit