Hyppää pääsisältöön

Vera Stanhope tutkii – suositun dekkarisarjan uusi 7. kausi

Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn.
Ylikomisario Vera Stanhope (Brenda Blethyn) ja ylikonstaapeli Aiden Healy (Kenny Doughty). Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn. yle tv1

TV1 lauantaisin 23.9. - 11.11.2017 klo 19.40 - 20.30
Yle Areenassa 30 päivää

Työlleen omistautunut ylikomisario Vera Stanhope jatkaa monimutkaisten ja jännittävien rikosjuttujen parissa. Suosittu dekkarisarja Vera Stanhope tutkii (12) palaa ruutuun seitsemännen tuotantokauden uusin jaksoin.

Luvassa on neljä kaksiosaista tarinaa, jotka sijoittuvat Koillis-Englantiin Newcastlen ympäristöön ja Northumberlandiin komeisiin maalaismaisemiin. Tarinat esitetään lauantai-iltaisin 23.9. alkaen klo 19.40.

Pääroolissa nähdään Bafta- ja Golden Globe -palkinnot saanut sekä Cannesissakin palkittu näyttelijä Brenda Blethyn.

Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn.
Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn. yle tv1
Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn.
Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn. yle tv1
Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn.
Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn. yle tv1

Karuja kohtaloita

Sarjan aloitustarinassa Vera Stanhope ja työparinsa ylikonstaapeli Aiden Healy (Kenny Doughty) selvittävät syrjäiseltä saarelta löytyneen uhrin tapausta. Surmapaikan ympäriltä ja itse uhrista paljastuu yhä karumpia yksityiskohtia.

Toinen tarina kertoo nuoren miehen kohtalosta. Tapauksessa on Veran mielestä jotain hyvin hämärää kirkon ja huumekytkentöjen vuoksi.

Kokenut rikostutkija selvittää kolmannessa jutussa lahjakkaan opiskelijan kohtaloa sekä päätöstarinassa naisen merkillistä katoamista.

Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn.
Karismaattinen ylikomisario Vera Stanhople jatkaa uusien rikosjuttujen parissa. Pääroolissa palkittu Brenda Blethyn. yle tv1

Kahdeksas kausi tulossa!

Vera Stanhopen apuna ovat luotettavat rikostutkijat Kenny Lockhart (Jon Morrison), Hicham Cherradi (Noof McEwan), Anthony Carmichael (Christopher Colquhoun), Helen Milton (Lisa Hammond) ja Riley Jones (Mark Edwards).

Seitsemännen kauden muissa rooleissa nähdään brittisarjoista tuttuja näyttelijöitä: Suzanne Packer (Casualty), Robert Pugh (Mr Selfridge, Valkoinen kuningatar), Ace Bhatti (Ylikomisario Banks, Shetlandsaarten murhat) ja Steve Evets (Panta kaulassa).

Vera Stanhope perustuu kirjailija Ann Cleevesin romaaneihin. Sarjaan on tulossa myös kahdeksas kausi, jonka kuvaukset alkoivat kesällä.

Vera. Tuotanto: ITV, Britannia, 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.