Hyppää pääsisältöön

Yle jatkaa tallenneyhteistyötä Kansallisoopperan kanssa

Syyssonaatti-ooppera
Syyssonaatti-ooppera Syyssonaatti-ooppera Kuva: Sakari Viika Sebastian Fagerlund,Suomen Kansallisooppera,syyssonaatti

Kansallisoopperan uutuusooppera Höstsonaten – Syyssonaatti suoratoistetaan Yle Areenassa lauantaina 23.9. Syksyn aikana Yle esittää myös kaksi muuta suoraa lähetystä Kansallisoopperasta ja lisää on luvassa: Yle ja Kansallisooppera jatkavat tallenneyhteistyötään.

Ylen ja Kansallisoopperan uusi, nelivuotinen tallennesopimus allekirjoitettiin 20.9.2017.

“Ylen kulttuuritehtävä on laaja: esitämme, tallennamme ja luomme kulttuuria suomalaisille. Lisäksi viemme suomalaista kulttuuria maailmalle. Yhteistyö Kansallisoopperan kanssa on tärkeää meille, se rikastuttaa kulttuuritarjontaamme ja Ylen kanavien kautta ooppera tavoittaa uusia yleisöjä”, sanoo Ylen luova johtaja Ville Vilén.

Sebastian Fagerlundin säveltämä Höstsonaten – Syyssonaatti sai kantaesityksensä Suomen kansallisoopperassa 8.9.2017. Teoksessa kohtaavat elokuvalegenda Ingmar Bergmanin teksti, säveltäjä Sebastian Fagerlundin musiikki sekä yksi aikamme arvostetuimmista mezzosopraanoista, Anne Sofie von Otter.

Yle esittää 28.9. Kansallisoopperasta konsertin, jossa ammattimuusikot ja nuoret musiikinharrastajat esiintyvät yhdessä. Konsertissa kuullaan kantaesityksenä Kirmo Lintisen ja Minna Lindgrenin Koodi ilolle. Syksyn viimeinen suora lähetys on Suomi 100 -juhlavuoden suursatsaus, Kalevalanmaa. Uusi baletti nähdään Yle Areenassa lauantaina 18.11.

Taltioinnit leviävät Ylen eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden välityksellä myös muihin maihin katsottavaksi. Esimerkiksi Kalevalanmaa nähdään myös saksalais-ranskalaisella kulttuurikanavalla Artella.

Suoratoistot ja tallenteet ovat nähtävillä myös Kansallisoopperan ja -baletin verkkopalvelussa, oopperabaletti.fi-sivuston digitaalisella Stage24-näyttämöllä maksutta. Kansallisooppera on mukana myös eurooppalaisten oopperatalojen ja kulttuurikanava Arten yhteistyöpalvelussa The Opera Platformissa.

Lisäys: Syysonaatti nähdään jouluna myös Yle Teemalta.