Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Virtahevot lähikuvassa

Luontodokumentti sukeltaa virtahepojen maailmaan ja seuraa otuksia eri vuorokauden aikoina.
Virtahevon poikanen seuraa emoaan usean vuoden ajan. Luontodokumentti sukeltaa virtahepojen maailmaan ja seuraa otuksia eri vuorokauden aikoina. yle tv1

TV1 lauantaina 30.9.2017 klo 18.45 - 19.37, uusinta sunnuntaina 1.10. klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Suurikokoinen virtahepo viettää suuren osan päivästään vedessä. Trooppisissa joissa otus viihtyy sieraimiin asti vedessä, sillä paahtavassa auringossa sen nahka palaa herkästi. Sukelluksissa virtahepo pystyy olemaan useita kymmeniä minuutteja.

Luontodokumentti sukeltaa virtahepojen maailmaan ja seuraa eri vuorokauden aikoina, mitä veden alla oikein tapahtuu. Uusin kuvaustekniikka vie mukaan näiden äksyjen ja vaarallisten, mutta toisaalta lempeiden otusten elämään Sambian krokotiileja kuhisevissa vesissä.

Tiesitkö muuten, että virtahevot ovat erittäin siistejä eläimiä. Niiden hampaitakin puhdistaa kokonainen siivouspartio.

Close Up With The Hippos. Ohjaus: Sigurd Tesche. Tuotanto: Tesche Dokumentarfilm-Produktion, Saksa, 2014.

  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.