Hyppää pääsisältöön

Avara luonto: Virtahevot lähikuvassa

Luontodokumentti sukeltaa virtahepojen maailmaan ja seuraa otuksia eri vuorokauden aikoina.
Virtahevon poikanen seuraa emoaan usean vuoden ajan. Luontodokumentti sukeltaa virtahepojen maailmaan ja seuraa otuksia eri vuorokauden aikoina. yle tv1

TV1 lauantaina 30.9.2017 klo 18.45 - 19.37, uusinta sunnuntaina 1.10. klo 8.05
Yle Areenassa 30 päivää

Suurikokoinen virtahepo viettää suuren osan päivästään vedessä. Trooppisissa joissa otus viihtyy sieraimiin asti vedessä, sillä paahtavassa auringossa sen nahka palaa herkästi. Sukelluksissa virtahepo pystyy olemaan useita kymmeniä minuutteja.

Luontodokumentti sukeltaa virtahepojen maailmaan ja seuraa eri vuorokauden aikoina, mitä veden alla oikein tapahtuu. Uusin kuvaustekniikka vie mukaan näiden äksyjen ja vaarallisten, mutta toisaalta lempeiden otusten elämään Sambian krokotiileja kuhisevissa vesissä.

Tiesitkö muuten, että virtahevot ovat erittäin siistejä eläimiä. Niiden hampaitakin puhdistaa kokonainen siivouspartio.

Close Up With The Hippos. Ohjaus: Sigurd Tesche. Tuotanto: Tesche Dokumentarfilm-Produktion, Saksa, 2014.

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.