Hyppää pääsisältöön

Historia: Viininviljelijät sodassa

Natsit ryöstivät miehittämästään Ranskasta yli 10 miljoonaa viinipulloa toisen maailmansodan aikana.
Natsit ryöstivät ranskalaisia viinitiloja toisen maailmansodan aikana. Natsit ryöstivät miehittämästään Ranskasta yli 10 miljoonaa viinipulloa toisen maailmansodan aikana. yle tv1

TV1 maanantaina 18.6.2018 klo 19.00 - 19.55
Katsottavissa Yle Areenassa

Natsit ryöstivät miehittämästään Ranskasta yli 10 miljoonaa viinipulloa toisessa maailmansodassa vuosien 1940 ja 1944 välisenä aikana.

Ranskalaisdokumentti kertoo, kuinka tuotteistaan ylpeät viinitilalliset Bordeaux'sta Champagneen laittoivat oman henkensä likoon ja liittyivät vastarintaliikkeeseen pelastaakseen tuotantonsa.

The Grapes of War. Ohjaus: Emmanuel Amara. Tuotanto: Lagardère Entertainment Rights, Ranska, 2015. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2017.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.