Hyppää pääsisältöön

Tämän viikon paras päivä on torstai – Noin viikon uutiset ja Siskonpeti palaavat ruutuun

Hymyilyttää jo nyt.

Noin viikon uutiset ja Siskonpeti palaavat Ylen torstai-iltoihin. // Kuva: Jukka Lindstömin kuva: Jukka Lintinen, Siskonpedin kuva: Janita Autio

Tänään 21. syyskuuta on mahtava päivä.

Se johtuu siitä, että Ylen suositut tv-sarjat Noin viikon uutiset ja _Siskonpeti_palaavat ruutuun. Ohjelmat nähdään Ylen TV2-kanavalla ja Yle Areenassa peräkkäin kello 21 alkaen.

Noin viikon uutisia kannattaa ehdottomasti alkaa seuraamaan viimeistään nyt, sillä ohjelman juontaja Jukka Lindström jättäytyy sarjasta tulevan kauden jälkeen, sillä hän muuttaa perheensä kanssa ulkomaille. Toistaiseksi ei ole tiedossa, muuttaako ohjelmassa paljon esillä ollut makkarasiili Lindströmin mukana vai ei.

Ja jos tästä tuoreesta pilottipätkästä voi jotain päätellä, niin ainakin sitä, että tuleepahan olemaan taas kova kausi.

Noin viikon uutiset on stand up -koomikkona ja toimittajana tunnetun Jukka Lindströmin juontama tv-ohjelma, jossa käsitellään ajankohtaisia uutisia huumorin ja satiirin kautta. Sarja voitti viime vuonna parhaan komedia- ja sketsiohjelman Kultainen Venla -palkinnon.

Ohjelman suurin hitti on ollut helmikuussa julkaistu, Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin innoittamana America First, Finland Second -video. Sitä on katsottu Facebookissa yli 10 miljoonaa kertaa. Vastaavia videoita julkaistiin kevättalvella ympäri Eurooppaa.

Noin Viikon Uutisten videolla Trumpin ääntä ja puhetapaa imitoiva kertova hehkuttaa, kuinka mahtava ja fantastinen maa Suomi on. Videolla muun muassa korostetaan, että Suomessa on tehty maailman paras hiekkamyrskybiisi – kyllä, Daruden Sandstorm – vaikka maassamme ei edes ole hiekkamyrskyjä. Uskomatonta!

Milloin sulla on viinapäivä?

Siskonpeti tarjoilee tämän hetken parasta kotimaista sketsiviihdettä. Vaikka et olisi koskaan katsonut sarjaa, olet todennäköisesti törmännyt sen Viinapäivä-sketsiin, joka palkittiin vuoden raittiustekona vuonna 2015. Sketsissä vanhempien ja lasten roolit on käännetty päälaelleen – siinä missä joillain lapsilla on virallinen karkkipäivä, tässä perheen vanhemmilla on viikoittainen viinapäivä.

Nina Lahtisen, Sanna Stellanin, Pirjo Heikkilän, Krisse Salmisen, Joonas Nordmanin ja Jarkko Niemen tähdittämällä Siskonpedin uudella kaudella ravistellaan isoja teemoja, kuten uskoa, toivoa, rakkautta ja isänmaata. Ensimmäisessä jaksossa pohditaan täysin aiheellisesti esimerkiksi sitä, miten Ruusunen voi löytää töitä sadan vuoden unien jälkeen.

Siskonpeti palkittiin parhaan komedia- ja sketsisarjan Kultaisen Venlalla vuosina 2014 ja 2015.

Eli kyllä, sehän tarkoittaa sitä, että kolme viimeisintä komedia- ja sketsisarjan Kultaista Venlaa on mennyt joko Siskonpedille tai Noin viikon uutisille.

Noin viikon uutiset torstaisin TV2-kanavalla ja Yle Areenassa kello 21, Siskonpeti samana päivänä samoissa paikoissa kello 21:25.

Lue myös:

Analyysi tv-vuoteen 2016: Kultainen Venla -gaala kertoi sen, että suomalaiset vaativat laatua