Hyppää pääsisältöön

Jack Taylor – Game of Thronesin Iain Glen trillerin rähjäinen etsivä

Uuden irlantilaistrillerin päähenkilö Jack Taylor on olemukseltaan nukkavieru, mutta jääräpäisyyteen saakka rehellinen poliisi.
Jack Taylorina nähdään Game of Thronesin ja Downton Abbeyn näyttelijä Iain Glen. Uuden irlantilaistrillerin päähenkilö Jack Taylor on olemukseltaan nukkavieru, mutta jääräpäisyyteen saakka rehellinen poliisi. Iain Glen,yle tv1

TV1 lauantaisin 5. - 19.10.2019 klo 22.45 - 00.10 (1. kausi), 26.10. - 9.11.2019 (2. kausi) ja 16. - 30.11. (3. kausi), Areenassa 30 päivää

Irlannin länsirannikolla Galwayn kaupungissa puhaltavat kylmät tuulet, eivätkä pelkästään Atlantilta. Karhean jännityssarjan päähenkilö Jack Taylor on viinaanmenevä ja olemukseltaan rähjäinen, mutta jääräpäisyyteen asti rehellinen poliisi.

Siis entinen poliisi, sillä tämä yksinäinen susi on saanut potkut Irlannin poliisivoimista Gardasta.

Pääroolin näyttelee maailman suosituimman sarjan Game of Thronesin tähti Iain Glen. Karismaattinen skotlantilainen näyttelijä on myös tuttu hittisarjasta Downton Abbey.

Yksityisetsivän hommiin

Jack Taylor jos kuka tietää, ettei silmäätekeviä pidä silittää vastakarvaan mutta hän tekee sen silti. Galwayn kasvatti pitää nyt majaa yhdessä kotikaupunkinsa tuhansista pubeista, sillä vain siellä hän on kotonaan.

Harvoihin ystäviin lukeutuu boheemi taidemaalari, joka sukkuloi myös paremmissa piireissä kuin kotonaan.

Irlantilaisen jännityssarjan päähenkilö Jack Taylor on olemukseltaan rähjäinen, mutta rehellinen ex-poliisi. Pääroolissa Iain Glen.
Jännityssarjan rooleissa näyttelevät Iain Glen, Jack Monaghan ja Siobhán O'Kelly. Irlantilaisen jännityssarjan päähenkilö Jack Taylor on olemukseltaan rähjäinen, mutta rehellinen ex-poliisi. Pääroolissa Iain Glen. Kuva: A / CONTENT MEDIA CORPORATION INTL LTD Yle TV1,Jack Taylor

Taiteilijaystävän tuore jättimaalaus Jackista kauhtuneessa Garda-takissaan herättää huomiota ja poikii entiselle poliisille ensimmäisen keikan yksityisetsivänä. Jackia pyydetään etsimään kadonnutta tyttöä. Äiti pelkää lapsensa puolesta, sillä muitakin nuoria naisia on kadonnut viime aikoina.

Taidot ja keinot hallussa

Jackilla on vielä kyselemisen taito tallella ja jokunen vanha kontakti poliisissa. Mitä kadonneiden nuorten naisten jutun taustalta paljastuu? Jo ensimmäinen tapaus muuttaa monen ihmisen elämän peruuttamattomasti.

Nykyaikaan sijoittuva, yhdeksän trillerin irlantilaissarja perustuu Ken Bruenin suosittuihin dekkareihin. Ykkönen uusii draamasarjan kolme tuotantokautta.

Muissa rooleissa näyttelevät Frank O'Sullivan, Killian Scott, Nora-Jane Noone, Siobhán O'Kelly, Paraic Breathnach ja Jack Monaghan.

Jack Taylor. Käsikirjoitus: Ken Bruenin dekkareista sovittanut Marteinn Thorisson. Ohjaus: Stuart Orme. Tuotanto: Magma Productions, RTL, Content Media, Telegael, Irlanti 2010 - 16. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.