Hyppää pääsisältöön

Jack Taylor – Game of Thronesin Iain Glen trillerin rähjäinen etsivä

Uuden irlantilaistrillerin päähenkilö Jack Taylor on olemukseltaan nukkavieru, mutta jääräpäisyyteen saakka rehellinen poliisi.
Jack Taylorina nähdään Game of Thronesin ja Downton Abbeyn näyttelijä Iain Glen. Uuden irlantilaistrillerin päähenkilö Jack Taylor on olemukseltaan nukkavieru, mutta jääräpäisyyteen saakka rehellinen poliisi. Iain Glen,yle tv1

TV1 lauantaisin 30.9. - 14.10.2017 klo 22.00 - 23.30 (1. tuotantokausi)
TV1 lauantaisin 21.10. - 4.11.2017 klo 22.00 - 23.30 (2. tuotantokausi)
TV1 lauantaisin 11. - 25.11.2017 klo 22.00 - 23.30 (3. tuotantokausi)
Yle Areenassa 30 päivää

Irlannin länsirannikolla Galwayn kaupungissa puhaltavat kylmät tuulet, eivätkä pelkästään Atlantilta. Uuden jännityssarjan päähenkilö Jack Taylor on viinaanmenevä ja olemukseltaan rähjäinen, mutta jääräpäisyyteen asti rehellinen poliisi.

Siis entinen poliisi, sillä tämä yksinäinen susi on saanut potkut Irlannin poliisivoimista Gardasta.

Pääroolin näyttelee maailman suosituimman sarjan Game of Thronesin tähti Iain Glen. Karismaattinen skotlantilainen näyttelijä on myös tuttu hittisarjasta Downton Abbey.

Yksityisetsivän hommiin

Jack Taylor jos kuka tietää, ettei silmäätekeviä pidä silittää vastakarvaan mutta hän tekee sen silti. Galwayn kasvatti pitää nyt majaa yhdessä kotikaupunkinsa tuhansista pubeista, sillä vain siellä hän on kotonaan.

Harvoihin ystäviin lukeutuu boheemi taidemaalari, joka sukkuloi myös paremmissa piireissä kuin kotonaan.

Taiteilijaystävän tuore jättimaalaus Jackista kauhtuneessa Garda-takissaan herättää huomiota ja poikii entiselle poliisille ensimmäisen keikan yksityisetsivänä. Jackia pyydetään etsimään kadonnutta tyttöä. Äiti pelkää lapsensa puolesta, sillä muitakin nuoria naisia on kadonnut viime aikoina.

Taidot ja keinot hallussa

Jackilla on vielä kyselemisen taito tallella ja jokunen vanha kontakti poliisissa. Uusiakin saa kun toimii niin kuin vain Jack Taylor tekisi. Mitä kadonneiden nuorten naisten jutun taustalta paljastuu? Jo ensimmäinen tapaus mullistaa monen ihmisen elämän peruuttamattomasti.

Nykyaikaan sijoittuva ja ajankohtaisiin aiheisiin tarttuva yhdeksän trillerin irlantilaissarja perustuu Ken Bruenin suosittuihin dekkareihin.

Muissa rooleissa nähdään Frank O'Sullivan, Killian Scott, Nora-Jane Noone, Siobhán O'Kelly, Paraic Breathnach ja Jack Monaghan.

Jack Taylor. Käsikirjoitus: Ken Bruenin dekkareista sovittanut Marteinn Thorisson. Ohjaus: Stuart Orme. Tuotanto: Magma Productions, RTL, Content Media, Telegael, Irlanti 2010 - 16.

Kommentit