Hyppää pääsisältöön

Retrojytä valloitti Levylautakunnan - myös Pyhimyksen riimit miellyttivät

Kalevi Pollari, Katja Ståhl ja Kalevi Pollari Levylautakunnassa
Kalevi Pollari, Katja Ståhl ja Kalevi Pollari Levylautakunnassa Kuva: Yle/Tarja Närhi Kalevi Pollari,Katja Ståhl,Samae Koskinen

Samae Koskinen ja Uutisvuodon uusi ankkuri Katja Ståhl

Tulos ja kommentit

1. Talmud Beach & Faarao Pirttikangas: Matkaa teen 26 pistettä
(Talmud Beach - Faarao Pirttikangas)

Samae: Tämähän oli jytää, hienoa, että nuoret kaverit soittaa nykyään ajatonta musiikkia. Jos näkisin tämän keikalla niin luulen, että ilahtuisin kovasti. 8 p
Katja: Ensisävelet veivät Canned Heatiin ja ihastuin heti. Jytä kuvaa tätä just, peffasta paukkuu ja reisistä svengaa! Tämmöistä lisää ja heti, ja älkää nyt missään nimessä heti hajotko! 10 p
Kalevi: Todella hyvä kitarasoundi. Mielenkiintoinen sotku herätti mielenkiinnon, tämän haluan kuulla uudelleen. 8 p

2. Pyhimys feat. Vesta: Kynnet, kynnet 22 pistettä
(Väinö Wallenius - Vesta Burman - MIkko Kuoppala - Riku Mattila)

Samae: Pyhimys on suomilyriikan isoja nimiä just nyt. Varmaan 15 vuoden päästä hänestä puhutaan kuin Juicesta nyt. Säkeistöissä oli mielikuvia mielikuvien perään. Mutta kertosäe ei ollut kovin ansiokas.. 9 p
Katja: Tykkäsin räppärin omasta soundista ja lyriikoista, joissa oli hienoja oivalluksia, pieniä juttuja, joista tulee hyvä fiilis. Kertosäkeessä kynnet kynnet oli vahva kielikuva, sopi tähän. Mutta tarvitaanko aina naista laulamaan rap-biiseissä? 8 p
Kalevi: Tekstissä oli pieniä yksityiskohtia, joita jäi miettimään. Rap-biiseissä se papatuspuoli tuntuu tylsältä, ja kertosäe pelastaa, tässäkin se naisen laulamana oli se juttu. 5 p

3. RAJA: Huume jonka nimi on rakkaus 21 pistettä
(Teemu Rajamäki)

Samae: En oikein ostanut tekstin ja tulkinnan yhteyttä, ihan se kaikki tekstissä mainittu energia ei välittynyt. Periaatteessa modernin kuuloista, mutta vain Suomessa voidaan tehdä näin turboahdettua iskelmällistä rokkia. 4 p
Katja: Bailausmusaa isolla b:llä, Cristal Snow kertoi kerran ajastaan New Yorkissa ja tämä kuulosti just siltä. Tai sitten euroviisuihin oikealla stailauksella niin tärisisi isompikin halli! Tosi makee! 9 p
Kalevi: Positiivisella tavalla jännä sotku, Myös lauluääni oli oikein hyvä, joten kyllä tämänkin uudelleen voisi tarkemmalla korvalla kuunnella. 8 p

4. Gogol Bordello: Walking on the burning coal 14 pistettä
(Eugene Huetz - Gogol Bordello)

Samae: Paljon oli tavaraa mutta kuitenkin aika ilmavan kuuloinen. Oma faija olisi tämmöistä voinut aikoinaan kuunnella. Amerikan Elonkerjuu, itse en tuosta energiasta oikein saanut fiiliksiä. 3 p
Katja: Kuulosti tosi paljon joltain vanhalta biisiltä, melkein pystyi laulamaan mukana. Tämmöistä tulee, kun kaverit päättävät alkaa soittaa ränttätänttää. Kiva juttu, mutta ei oikein sillä tavalla kiinnosta. Edes viulut eivät pelastaneet. 3 p
Kalevi: Ihan asiallinen kappaleen aihio hukattiin ylituottamisen alle, oli viuluja ja sitten vielä siihen päälle torvia. Mutta oli hyvä laulaja, loppunousukin oli ja vielä ihan hyvä kertosäekin. 8 p

5. Mavis Staples: If All I Was Was Black 11 pistettä
(Jeff Tweedy - Mavis Staples)

Samae: Retroilua popjazz-opistonäkökulmalla, hyvin kädenlämpöistä. Kunnon soul-biiseissä on hyvä sävellys, upeat melodiat ja jännitteet, mutta tässä jäätiin kliseisiin. Laiskuutta. 1 p
Katja: Kyllästyin heti kärkeen, piti väkisin yrittää kuunnella. Varmasti oikein sivistynyttä ja sisäsiistiä, mutta ei vaan lähtenyt yhtään. Onneksi ei tarvinnut keikalla alkaa murjottaa. 3 p
Kalevi: Rouhea ääni, svengi kohdallaan, mutta mitä laulusta irtoaa, mitä jää mieleen? Kierroksia olisi pitänyt lisätä, laulajalla ja soittajilla olisi varmasti ollut varaa. 7 p

5. Jimi Pääkallo: Puron varteen 11 pistettä
(Jim Pääkallo - Samuel Kovanko)

Samae: Tekstissä oli niin paljon informaatiota muumeineen sun muineen, että en päässyt mukaan. Solisti ei ollut uskottava kertoja. 2 p
Katja: Lastenlaulu tuli mieleen, tavallaan simppeliys on hyve, mutta tässä oli sotkettu mindfulnessiä mukaan, tai jotain. Kesähitiltä kuulosti, mutta nyt on syyskuu. Hyyvä ja puuron varteen, hmm... 5 p
Kalevi: Kaikki mahdolliset kliseet oli otettu mukaan. Kertosäe puuroineen alkoi ärsyttää, mutta soitossa oli kyllä svengiä. 4 p

 • Bryan Adams - uskallatko uusiutua, kysyy Levylautakunta

  Viikon levyuutuudet järjestykseen Levylautakunnassa

  Oikeaa soittoa arvostavaa porukkaa oli kuuntelemassa uutuuksia Levylautakunnassa. Arvionsa antoivat Oliver-yhtyeestä Jari Väyliö ja artistitulokas Leo, sekä Radio Suomesta Jyrki Koskenseppä. Tulos ja kommentit 1.Laura Moisio: Keltaiset verhot 26 pistettä (Laura Moisio) Jari: Multa vietiin aseet heti, tää on juuri sitä, mistä pidän musiikissa.

 • Kuinka helppoa olikaan hermostuttaa kaikki! Avaruusromua 22.10.2017

  Miltä kuulostaa neljällä vanhalla Casiolla tehty musiikki?

  Ne olivat laitteita, joilla oli helppo saada läheiset raivon partaalle. Niissä oli usein normaalia pienempi pianokoskettimisto, jonkin verran automatiikkaa ja melko hupaisia soundeja. Ne olivat pieniä muovisia kosketinsoittimia. Varsinkin 1980- ja 90-luvuilla niihin törmäsi siellä täällä. Useimmiten niiden nimi oli Casio. Miltä kuulostaa neljällä vanhalla Casiolla tehty musiikki? Entä kun musiikkia tehdään kolmella rikkakasvilla? Miltä kuulostavat pujo, hevonhierakka ja pelto-ohdake? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Post Malonen traaginen ghettomelankolia ui ihon alle Levylautakunnassa

  Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho Levylautakunnassa

  Viikon levyuutuuksissa puhutti tunnelma, tunnettavuus, perinne ja vaikutteet. Kuunneltavana oli mm. maailman tällä hetkellä kuunnelluin biisi, suomalainen debyytti ja menestynyt vientituote. Levylautakunnassa uudelle musiikille altistettiin artistit Jonna Tervomaa ja Jussi Jaakonaho sekä Ylen toimittaja Juha Blomberg. Pisteet ja kommentit 1.

 • Taas matkalla! Avaruusromua 15.10.2017

  Avaruusromussa matkaillaan omatoimisesti ja uhkarohkeasti.

  Onko Berliini Euroopan olohuone? Miltä kuulostavat Schönhauser Allee tai Mehringdamm? Mitä japanilainen äänitaiteilija kuuli Turkissa? Miksi espanjalainen elokuvaohjaaja viihtyy Pamir-vuoristossa? Miksi hakeutua soittamaan hylättyyn varastoon Islannissa? Tai 700 vuoden ikäiseen englantilaiseen kirkkoon? Mitä kreikkalainen säveltäjä kuuli matkallaan maailman ympäri? Avaruusromussa matkaillaan omatoimisesti ja uhkarohkeasti. Toimittajana Jukka Mikkola.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Ratkaisu tekstiilijätevuoriin: näin T-paitasi syntyy uudelleen

  Tuotat elämäsi aikana 1000 kg tekstiilijätettä.

  70 000 tonnia vaatteita ja kodintekstiilejä päätyy joka vuosi paremman puutteessa jätteenpolttolaitoksiin Suomessa. Mutta ei enää kauan! Iso osa siitä voidaan jatkossa kierrättää, kun puhkikulutetusta puuvillasta voidaan kemiallisesti synnyttää uutta kuitua. Jos VTT:n kehittämä tekniikka lyö läpi, poisheitettävästä puuvillasta polttoon joutuu enää 15 prosenttia.

 • Finalaska - unelma suomalaisesta osavaltiosta

  Suunnitelmat suomalaisten evakuoimiseksi Alaskaan.

  Talvisodan aikaan Suomesta oltiin huolissaan Yhdysvalloissa. Pieni ja sympaattinen Suomi näytti jäävän suuren Neuvostoliiton jyräämäksi. Yhdysvallat kuitenkin pysytteli vielä tuolloin erossa Euroopan sodista, eikä apua juuri herunut. Alkuvuodesta 1940 nuoret amerikkalaiset Robert Black ja Leonard Sutton laativat suunnitelman suomalaisten evakuoimisesta Yhdysvaltoihin.