Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Lohikäärmeet: Profeettojen viimeinen biisi yhdistelee Cheekin mahtipontisuutta ja vanhaa Fintelligensiä Game of Thronesiin

Profeettojen taru on päättymässä. Superduon viimeisen biisin olisi odottanut olevan vielä kovempi.

Elastinen ja Cheek eli Profeetat. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Profeetat-nimi sen jo kertoi. Tällä yhteistyöllä lähdettiin tekemään jotain suurta.

Sinuhe, Yhtäccii, Jokainen kyynel, EYO, Pipefest, Lohikäärme. Cheekin ja Elastisen yhteisprojekti on ammentanut kummallekin ominaisista musiikillisista piirteistä: Cheekin mahtipontisuudesta ja samalla vanhan liiton Fintelligensistä. Kumpikaan musiikkityyli ei ole tämän hetken ykköstrendi, mutta Profeetat ovat onnistuneet tekemässään: he ovat takoneet hittejä ja täyttäneet areenoita. Tietysti, koska kyseessä ovat Cheek ja Elastinen.

Tänään 25. syyskuuta voimakaksikko julkaisi viimeisen biisinsä Lohikäärmeet. Biisissä kulminoituu hyvin Profeettojen olemus, sillä siihen on sisällytetty kaikki, mistä Profeetat koostuu.

Profeetat - Lohikäärmeet. Lohikäärmeet-nimi sopii duon eeppiseen linjaan. Siitä tulee heti mieleen, että on tullut Game of Thronesia katseltua. Ja niin varmasti onkin, sillä biisissä kuullaan viittauksia sarjaan.

Kappaleen alku kuulostaa Fintelligensiltä. Siinä myös viitataan duon Voittamaton-biisiin lainilla:

Oon hiphop-lohikäärme, syljen tulta.

Kertsissä taas “leijutaan kuin lohikäärmeet”, mikä sopii Cheekille. Samoin kuin hookkia seuraavat “woo-oo-oo”-rallatukset.

Leijutaan kuin lohikäärmeet, oltiin tääl ennen muita, tuli, tää on ikuista.

Siivet suojaa kotiin jääneet, aina luottaa voit siihen, et mä teen tän niille,

Ja syljen tulta, tulta

Leijutaan kuin lohikäärmeet, lohikäärmeet.

Profeetat haluavat olla mahtavia ja myyttisiä – suomiräpin legendoja.

Taruolentoja, kaikki haluu kommentoida, räppää Elastinen.

Mitä valtakunta ois ilman Kimmoo ja Jaree?, kysyy Cheek versessään.

Cheek on mahtipontisuusroolissa Elastista luontevampi. Hän on ehtinyt ammentaa musiikissaan esimerkiksi Raamatusta. Profeetat taas ovat viitanneet Sinuhe Egyptiläiseen ja nyt ajankohtaisesti Game of Thronesiin.

Kaikki tääl haluaa Kuninkaansatamaan, sytyttää kuninkaan palamaan.

Kuninkaansatama on tietysti sarjassa Westerosin pääkaupunki, eikä hahmojen polttaminenkaan ole täysin tuntematon teema.

Kun joskus tukahdutan tulen ja päätän luovuttaa valtaistuimeni,

Sit se talvi tulee ja Pohjolas alkaa valtaistuinpeli.

Vaikkei olisi katsonut Game of Thronesia, on luultavasti kuullut “talvi on tulossa” -lainauksen. Ja Game of Throneshan tarkoittaa valtaistuinpeliä.

Lohikäärmeet on Profeettojen viimeinen biisi. Siihen on haluttu kiteyttää kaikki, mitä Profeetat on. Biisi kuulostaa siltä, että siinä on ehkä yritetty vähän liikaa. Äärimmäisen eeppisyyden tavoittelu saa kappaleen kuulostamaan jokseenkin sekavalta.

Lohikäärmeet on kuin luotu esiintymislavoille. "Tulta!"-huudahdukset ja hullut pyrotehosteet siihen päälle, ai että.

Lue myös:

Biisiesittelyssä Verta, hikeä ja kyybeleitä: Paleface teki pilkkalaulun ex-huumepoliisi Jari Aarniosta: "Kaikki huutaa keisari Jari, keisari Jari"

Biisiesittelyssä Sannin Timantit on ikuisia: Cheekin maskuliininen hitti muuttuu teini-iän kasvukipuja ymmärtäväksi voimalauluksi

Biisiesittelyssä Miami: Kasmir teki JVG:n kanssa jatko-osan Vadelmaveneelle – tällä kertaa Helsingistä ei tarvitse soutaa pakoon