Hyppää pääsisältöön

Palkittu videobloggaaja Tuuli pettyi musiikkimaailmaan – "Tubessa ollaan paljon reilumpia"

Videobloggaaja ja laulaja Tuuli
Videobloggaaja ja laulaja Tuuli Tuuli,Puoli seitsemän

Vuosikymmenen alussa teinitähtenä pinnalle noussut Tuuli on löytänyt oman paikkansa YouTuben maailmasta. Laulaja voitti elokuussa Tubecon-tapahtumassa Vuoden Musiikkikanava -palkinnon ja hänen videoblogillaan on jo lähes 50 000 tilaajaa.

YouTubessa tuetaan – musamaailmassa ei

Tuuli kertoo saaneensa tubettajista paljon kavereita. Hänen mukaansa tubeyhteisössä tulee sellainen tunne, että siellä saa tukea.

– Kun mä aloitin tubettamisen, koko tubeyhteisö otti tosi hyvin sen vastaan. Kommentoidaan kivoja juttuja toisten idedoihin ja ollaan sellainen tiivis hyvä porukka. Mä en ole sitä samaa kokenut musamaailmassa ollenkaan.

Kysymykseen siitä, onko musiikkiala sitten kateellinen, Tuuli vastaa suoraan:

– Kyl mä jotenkin koen että on. Ja se on tosi sääli, koska mun mielestä olisi kiva että olisi enemmän sellainen yhtenäinen kiva porukka. Mä en ole kokenut sellaista musamaailmassa ollenkaan, että tuettais. En tiedä olenko ainoa, joka aattelee näin mutta mulla on sellainen kokemus.

Mä en ole kokenut sellaista musamaailmassa ollenkaan, että tuettais.

Tuuli on tubettajaksi tarkka yksityisyydestään ja siitä, mihin vetää rajan julkisen ja yksityisen välille. Hän ei esimerkiksi ole tuonut sosiaaliseen mediaan perhettään tai kavereitaan, jotka eivät halua olla näkyvästi somessa.

– Mä tiedän tosi paljon tubettajia, jotka oikeasti kertoo ihan kaiken. Ne tuo ihan koko elämänsä sinne. Ja totta kai se on samaistuttavaa, joo, mutta se on jollain tavalla aika pelottavaa, koska se voi olla haavoittavaakin jollain tavalla.

Tällä videolla Tuuli kertoo some-rajoistaan ja kokemuksistaan kiusaajista.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän