Hyppää pääsisältöön

Anna-Maija Tuokko äidiksi tulemisesta: "Itkin joka päivä liikutuksesta"

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko
Näyttelijä Anna-Maija Tuokko Anna-Maija Tuokko

Näyttelijä Anna-Maija Tuokko kertoi illan Puoli seitsemän -ohjelmassa, miten äidiksi tuleminen on muuttanut arkea, tunne-elämää ja suhtautumista työhön. Työkeikat tulee nyt valittua tarkemmin, mutta samalla Tuokko haluaa antaa kaksivuotiaalle tyttärelleen työssäkäyvän naisen ja äidin mallin.

– Kyllähän elämä muuttui silloin enemmän kotipainotteiseksi. Koko ajanhan mun lapsi on mun mielessä, hänen hyvinvointinsa ja että sillä on kaikki hyvin. Se on tietysti ykkösasia.

herrajumala kun mun lapsi saa mut herkistymään ja itkemään siis ilosta ja liikutuksesta

– Minä olen herkkä ihminen, mutta herrajumala kun mun lapsi saa mut herkistymään ja itkemään siis ilosta ja liikutuksesta – lukemattomia kertoja ja usein. Varsinkin silloin tietysti ollaan aika hormonipäissään kun odotin lastani ja silloin kun hän oli syntynyt, niin silloinhan itkin siis joka päivä, että nyt se nukkuu – nyt se heräs!

– Kyllä se tietysti vaikuttaa työelämään. En enää ota kaikkia töitä vastaan missään nimessä enkä voi, en halua tehdä niin paljon; valikoin paljon tarkemmin, koska haluan olla tyttäreni kanssa. Mutta en myöskään varo sitä, että käyn töissä, että haluan antaa hänelle myös työssäkäyvän naisen ja äidin mallin, niinkuin minullekin on annettu.

Huojuvan talon roolit vaihtoivat paikkaa

Anna-Maija Tuokko esiintyy parhaillaan Tampereen teatterissa Maria Jotunin Huojuvan talon uudessa sovituksessa. Siinä klassikon alkuperäinen asetelma on käännetty päälaelleen, ja parisuhteen väkivaltainen osapuoli on Tuokon esittämä Lea.

Lopuksi lähetettiin tietysti terveisiä kotiin, jossa myös katsottiin illan Puoli seitsemän -ohjelmaa:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän